Haberler

Başkan Kadıoğlu, Çerkez Dayanışma Gecesine Konuk Oldu

Çerkez Kültür Evi’nin Esenyurt Nikâh Sarayı’nda organize ettiği yöresel yemekli dayanışma gecesine Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu konuk oldu.

Çerkez Kültür Evi'nin Esenyurt Nikah Sarayı'nda organize ettiği yöresel yemekli dayanışma gecesine Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu konuk oldu.

Esenyurt Belediyesi Nikah Sarayı'nda gerçekleşen Çerkez dayanışma gecesine gelen misafirlere yöresel şıpsi-basta ve psihalive ikram edilerek, şehitler için Çerkezce dualar okundu. Dayanışma gecesinde Çerkez Kültür Evi Başkanı Ömer Çötok, "Çerkez kültürümüzü unutmamak için dayanışma gecelerine devam edeceğiz. Düzenlediğimiz geceye katılarak bizleri onurlandıran Belediye Başkanı Sayın Necmi Kadıoğlu'na teşekkür ediyorum" dedi.

KADIOĞLU: "SİZİN ASIL ATA TOPRAĞINIZDIR"

Çerkez Kültür Evi'nin dayanışma gecesine katılan Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Alevi'si, Sünni'si, Laz'ı, Çerkez'i bu milletin büyük bir aile olduğunu belirtti. Başkan Kadıoğlu, "Bu topraklarda hiçbir zaman kardeş kavgası olmayacaktır ve yüzyıllar boyunca kardeşçe yaşayacağız. 150 yıl önce geldiğiniz bu topraklar, sizin asıl toprağınız ve ata toprağınızdır. Kültürünüzü yaşamanız ve unutmamanız gerekmektedir" dedi.

Çerkezlerin her zaman Başkan Kadıoğlu'nun yanlarında olduğunu belirten Kültür Evi Başkanı Ömer Çötok, Başkan Kadıoğlu'na plaket ve Çerkez hançeri hediye etti. Çerkez Kültür Evi'nin organize ettiği yöresel yemekli dayanışma programında demir sanatları sergisi, Kafkas Halk Dansları ekibinin gösterileri ve Çerkez Swared korosundan Çerkezce şarkılar misafirler tarafından beğeni topladı. Programın kapanışında ise Ceug (Çerkez düğünü) canlandırıldı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Esenyurt Belediyesi Necmi Kadıoğlu Yerel Haberler

title