Haberler

Başkan İshak Gazel: Kütahya, Milli Eğitim'de Altın Çağını Yaşıyor

AK Parti İl Başkanı İshak Gazel, Kütahya'da son 12 yılda 354 milyon TL'lik eğitim yatırımı gerçekleştirildiğini söyledi.

Gazel, yeni eğitim-öğretim yılı sebebiyle yayınladığı mesajda, Kütahya'da okul öncesi ve orta öğretimde 2002 yılında 320 olan okul sayısı 769'a çıkarıldığını kaydetti.

AK Part hükümetlerinin bütçeden en büyük payı eğitime ayrıldığını anımsatan Başkan Gazel, "Öğretmen sayımız 2002 yılında 1746 iken 2013 yılı verileri ile 2 bin 176'a ulaşmış, 2014 yılında da her kademe ve branşta artış sağlanarak istihdam gerçekleştirilmiştir. Geçmişte temininde büyük zorluklar yaşanan okul kitapları 2003 yılından itibaren öğrencilerimize ücretsiz olarak hiçbir sorun yaşanmadan teslim edilmektedir.2014-2015 Eğitim-Öğretim yılı 15 Eylül Pazartesi günü başlayacak ve okullarımız yeni bir heyecana, coşkuya öğretmenlerimizde öğrencilerine kavuşacaklar. Eğitim ve öğretim hayatı çocuklarımızı geleceğe hazırlamak, ülkeye yararlı bir fert olarak yetiştirmek açısından yaşamımızın önemli dönemlerindendir. Geleceğimizin teminatları olan çocuklarımız, gençlerimiz bu sayede uygar, kalkınmış Türkiye'nin en büyük destekçisi ve mimarları olacaklar.

Gençlerimizi ve çocuklarımızı eğiten, onları çok önemli bilgilerle donatan değerli öğretmenlerimiz de bunun bilinci ve anlayışı ile evlatlarımızı insanlığa ve vatana yararlı birer birey olarak yetiştirmek için yoğun bir emek sarf ettiklerini gururla görmekteyiz. Bu noktada yavrularımızı iyi bir şekilde geleceğe hazırlamak için sarf ettikleri çok değerli emek ve gayretleri için kendilerine sonsuz şükran ve teşekkürlerimizi sunuyoruz. Anne baba olarak bizler de sevgili yavrularımızı geleceğe hazırlarken okullarda almış oldukları eğitim ve bilgilerine ilave olarak kendileriyle yakından ilgilenip, takip altında bulundurmalıyız. Okul ile aile bağını güçlü tutarak öğretmen ve yöneticilerle sürekli irtibat halinde olmalıyız. Kütahya'da eğitim ve öğretime yönelik olarak AK Parti hükümetleri geleceğimizin teminatı olarak gördükleri bu alanda bakanlık olarak 12 yılda 354 milyon TL eğitim yatırımı gerçekleştirilmiş ve gerçekleştirilmeye devam edilmektedir. Kütahya'da okul öncesi ve orta öğretimde 2002 yılında 320 olan okul sayısı 769'a çıkarılmıştır. Öğretmen sayımız 2002 yılında bin 746 iken 2013 yılı verileri ile 2 bin 176'a ulaşmış, 2014 yılında da her kademe ve branşta artış sağlanarak istihdamgerçekleştirilmiştir. Geçmişte temininde büyük zorluklar yaşanan okul kitapları 2003 yılından itibaren öğrencilerimize ücretsiz olarak hiçbir sorun yaşanmadan teslim edilmektedir" diye konuştu.

"İNSANI YAŞAT Kİ DEVLET YAŞASIN"

Fatih projesi ile okulların akıllı tahtaya kavuştuğunu anlatan Başkan İshak Gazel, "Bakanlığımızın projesiyle eğitimde yenilikçi çözümleri hizmete sunarak okullarımız teknolojik donanıma kavuşmuşlarıdır. Bu anlamda Kütahya genelinde okullarımıza 9 bin 330 adet bilgisayar, 407 okulumuza ADSL bağlantısı, 256 sınıfımıza bilişim teknoloji sınıfı kurulumu gerçekleştirilmiştir. Ayrıca Fatih Projesi kapsamında 832 okulumuza akıllı tahta ve 2013 yılı itibariyle 476 adet tablet bilgisayarı dağıtılmıştır. Bu teknolojik yenilenme ve yatırımlar hız kesmeden planlı bir şekilde devam etmektedir. Görüldüğü gibi AK Parti her alanda olduğu gibi en çok önem verdiği eğitim ve öğretim alanında da büyük yenilikleri, projeleri gerçekleştirmiş ve daha nice projeyi hayata geçirmeye devam etmektedir. Bizler AK Parti iktidarları olarak her zaman 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' anlayışı ile sürdürdüğümüz kalkınma ve ilerleme hamlelerimizi eğitim alanında olduğu gibi her alanda da aksatmadan devam ettirerek 'Yeni Türkiye' yolunda sağlam, kararlı adımlar atmaya inançlı ve azimliyiz.2014-2015 eğitim-öğretim yılının değerli öğretmenlerimize, sevgili öğrencilerimize ve ailelerine hayırlı olmasını diliyor, başarılı ve sağlıklı bir eğitim hayatı temenni ediyoruz" şeklinde konuştu. (EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İshak Gazel Ak Parti Kütahya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title