Haberler

Başkan İnci, Milletvekilliği Başvurusunu Cuma Günü Yapacak

Hendek Belediye başkanlığından 7 Haziran 2015 genel seçimlerinde Sakarya milletvekili olmak için görevinden istifa eden Hendek Belediyesi eski Başkanı Ali İnci, adaylık başvurusu öncesinde partililerine bir konuşma yaparak hem helallik hem de kendisine milletvekilliği yolunda destek istedi.

Hendek Belediye başkanlığından 7 Haziran 2015 genel seçimlerinde Sakarya milletvekili olmak için görevinden istifa eden Hendek Belediyesi eski Başkanı Ali İnci, adaylık başvurusu öncesinde partililerine bir konuşma yaparak hem helallik hem de kendisine milletvekilliği yolunda destek istedi.

Hendek Ticaret Merkezi Konferans salonunda yapılan toplantıya yoğun katılım olurken AK Parti Hendek İlçe Başkanı yaptığı açılış konuşmasında İnci'ye övgü dolu sözleri ile destek verdi. Hendek AK parti ilçe başkanı Ali Kemal Sofu yaptığı konuşmasında, "Ali İnci başkanımız çok zorda olsa, 16 yıldır hepimizin alıştığı hatta bize sanki hiç gitmeyecekmiş gibi algıladığımız bu dönemde bir telefonla görevinden istifa etti, bu kadar da kolaymış meğer. Belediye meclisimizin, halkımızın teveccühü ile İrfan Püsküllü başkanımız Hendek Belediye Başkanı seçildiler" dedi.

Hendek'i hep birlikte imar ettiklerini söyleyen İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu, "Sizler Ali başkanımızı seçtiniz. Hendek gerçekten bir kasaba görüntüsünden metropol ilçe olma yolunda büyük mesafeler kaydetti. Tüm ilçelerimizin geçmişte milletvekilleri oldu. İnşallah bu dönem bizimde özlemini duyduğumuz eksikliğini hissettiğimiz ilçemizin bir vekili olacaktır. Ali Başkanımız milletvekili olmamasına rağmen Hendek'in her sorununa el atmış, el uzatmış yardımcı olarak çözüme ulaştırmıştır. İnşallah bundan sonra Hendek'imizin bir milletvekili olacak ve Hendek'imiz tüm hızıyla Hendek'in kalkınması devam edecek, tüm projelerimiz tüm hızıyla yerine getirilecektir. Bunun için çok çalışmalıyız. Bu konuda üstümüze düşenin daha fazlasını yaparak Ali başkanımızın elini güçlü ederek Ankara'ya yolcu edelim. Ali İnci başkanımızın milletvekilliği şimdiden hayırlı olsun" dedi.

Salonu hınca hınç dolduran coşkulu kalabalığa bir konuşma yapan Ali İnci, siyasetin insana hizmet noktasında en önemli olgu olduğunun altını çizdi ve siyasete atıldığından bu güne kadar geçen sürecin tanımını yaptı. Hendek'in sosyal, ekonomik ve kültürel farklılığı olduğunu yineleyen İnci, "Hendek büyük din alimlerini yetiştirmiş, Hendek ülkeye yön veren bürokratlar yetiştirmiş nadide bir coğrafyadır. Çok değişik kültürel ve etnik kökene sahip insanlar ilçemizde kardeşçe barış içerisinde yaşamıştır. Hendek gerçekten Türkiye'nin büyük bir mozaiğidir" diye konuştu.

Öğretmenlik zamanlarında yaşadığı sıkıntıları dile getirerek geçmişin fotoğrafını çizen İnci, "Ben bana yapılan her türlü kötülüğe karşı asla cevap vermedim, hiddetlenmedim, sadece sabrettim ve Hendek halkı beni dört dönem üst üste seçerek uzun vadede benim haklılığıma şahitlik etmiştir. Sakarya'da değil, Türkiye'de değil tüm Türk dünyasında Hendek konuşulur bir konuma geldiyse bunda bana sizlerin verdiği destek vardır, sizlerin duaları vardır. Allah hepinizden razı olsun" sözleri alkışlarla desteklendi.

Siyasete atılmaya karar verdiğinde ilk işinin dua etmek olduğunu belirten İnci, "Allah'a dua ettim. Yarabbi beni siyaseten güçlü kıl ve halkıma hayırlı hizmetler yapmamı bana nasip eyle. Siz istediğiniz kadar uğraşın, çalışın, çabalayın Allah nasip etmedikten sonra hiçbir şey gerçekleşmez. Biz bu yola çıkarken şiarımız haktan aldığımız kudretle, halkımıza yapacağımız hizmette ölüm öncesinde halka verilecek hesabı ölüm sonrası hak'ka verilecek hesabın inanç ve şuuri içerisinde çalıştık bunu asla hatırımızdan çıkarmadık ve bu yoldan ayrılmadık." diyerek hesap vermeye hazır olduğunu vurguladı.

Eski ve yeni tüm seçim beyannamelerini eline alan İnci, "Değerli dostlar biz bu sözleri boşu boşuna söylemedik. 2019 yılına kadar yerine getiremezsek bu millet bize oy vermesin. Ben dün verdiğim sözlerimin sonuna kadar arkasındayım" şeklinde konuştu. Kötüden örnek olmayacağını ifade eden İnci, geçmiş dönem belediye başkanları için asla kötü söylemlerde bulunmadığını söyleyerek, "Siyaset kendi mecrası içerisinde yapıldığında bir anlam taşır bir ulviyet taşır. Kötü söz sahibine aittir" dedi.

İnci sözlerine şöyle devam etti: "Bakın dostlar bir arkadaşınız olarak, Hendek'e 16 yıl belediye başkanlığı yapmış biri olarak Türkiye'de milletvekilliğine çağrılan iki belediye başkanından biriyim. Hendek belediyesinden aldığım en büyük miras Hendek Aile Kabristanlığında aldığım mezarlık yeridir. Ben öldüğümde oraya defnolunacağım. Kim ne istiyorsa konuşsun, ben ölene kadarda konuşabilir ama lütfen öldükten sonra konuşmasın."

Adaylık başvurusunu önümüzdeki Cuma günü Cuma namazının ardından yapacağını belirten İnci, "Arkadaşlar milletvekilliği müracaatımda hepinizi yanımda görmek istiyorum. Sakarya'da ne kadar güçlü olduğumuzu ortaya koyalım" diyerek Ali İnci sözlerini şöyle tamamladı: "Tüm bu ilçelerdeki vatandaşlarımızın tüm sorunlarına sahip çıkacağımı, hepsini mutlu edeceğimin sözünü veriyorum. Kalbinizde Ali İnci'yi taşıyın. Hepinize teşekkür ediyorum sağolun, var olun." - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ali İnci Ak Parti Türkiye Sakarya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title