Haberler

Başkan'ın İftar Sofrasına Konuk Oldular

Güncelleme:

MANİSA Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve kentin ileri gelenleri onuruna iftar yemeği verdi.

İftar yemeğinin ardından konuklarına hitap eden Başkan Ergün, büyükşehir yapılanma sürecini en kısa sürede tamamlayarak, Manisa'ya 17 ilçesiyle birlikte en iyi hizmetleri ulaştırmayı amaçladıklarını vurguladı.
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün tarafından Çakra'da verilen iftar yemeğine MHP MYK Üyesi Mustafa Enöz, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Genel Sekreter Yardımcısı Fuat Uzun, Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Selendi Belediye Başkanı Nurullah Savaş, Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Güzgülü, Başkan Danışmanı Mimar Azmi Açıkdil, Manisa Barosu Başkanı Zeynel Balkız, Manisa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ertuğrul Aytaç, Belediye Meclis üyeleri, daire başkanları, Belediye eski Başkanı Zafer Ünal, MHP İl Başkanı Tanju Balatlı, Şehzadeler İlçe Başkanı Çağrı Tuatay, Yunusemre İlçe Başkanı Onur Baylan, Manisa eski Milletvekilleri Faruk Saydam, Ümit Canuyar, hayırsever işadamı Halil Yurtseven, MAGİAD Başkanı Ömer Özkara, kamu yararına çalışan dernekler, hemşeri dernekleri, odalar ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinden oluşan yaklaşık 500 kişi katıldı.

Destek veren/vermeyen herkese teşekkür ediyorum

Konuklarını kapıda karşılayarak, tek tek tokalaşan Başkan Ergün, uzun süre sohbet etme imkanı da buldu. İftar yemeğinin ardından eller semaya açılarak, dualar okundu. Okunan duaların ardından konuklarına hitaben bir konuşma yapan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, "İçinde bulunduğumuz mübarek Ramazan ayı münasebetiyle bir araya geldik. Sizlerle bir arada olmaktan dolayı mutluluğumu ifade etmek istiyorum. Ramazan ayı birlik ve beraberliğin pekiştiği, kırgınlık ve dargınlıkların son bulduğu 11 ayın sultanı bir aydır. Tabi 30 Mart seçimlerinin ardından yaklaşık 4 ayı geride bıraktık. Her şeyden önce bu seçimlerde 2009-2014 arasındaki hizmetlerimizi takdir ederek, teveccüh gösteren Manisalılara bir kez daha teşekkür ediyorum. Destek veren/vermeyen, oy veren/vermeyen herkese teşekkür ediyorum, Allah hepsinden razı olsun" dedi.

Tüm yapılanma yılbaşına kadar tamamlanır

5 yıllık görev süresini geride bıraktıktan sonra artık büyükşehir sıfatıyla 17 ilçesiyle birlikte Manisa'ya hizmet vereceklerini de belirten Başkan Ergün, "Nasıl ki geçtiğimiz dönemde 57 mahallemizin tamamına eşit hizmet götürdüysek, tüm ilçelerimize ve onların mahalleye dönüşen tüm belde ve köylerine hizmetlerin en iyisini ve en güzelini ulaştıracağız. Yeni bir yapılanmadan geçiyoruz. Sıkıntılı ve sancılı bir süreç. Ancak biz bu süreci mümkün olduğunca geriye çekmek için çalışıyoruz. MASKİ yapılanması, ilçelerimizdeki hizmet binalarının oluşturulması, onların koordinatörlerinin atanması gibi çalışmalar tahmin ediyorum 1-2 ay içerisinde tamamlanır diye düşünüyorum. Valilik ve Özel İdare bünyesi ile kapatılan belde belediyelerinden büyükşehir bünyesine geçen yaklaşık bin kişilik kadronun yerleştirilmesi var. O açıdan bu süreci bu şekilde yaşıyoruz. Tahmin ediyorum bütün yapılanma, yılbaşına kadar tamamlanarak, il bütününde hizmet vermeye başlayacağız" diye konuştu.

Manisa'ya hizmet vermenin çabası içindeyiz

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin tüm birimleriyle hizmet verdiğini de sözlerine ekleyen Başkan Ergün, "Bu hizmetlerimiz her geçen gün bütün ilçelerimizde fazlalaşarak yaygınlaşacaktır. Ramazan ayı münasebetiyle kent merkezinin yanı sıra 17 ilçemizde etkinlikler yapmamız söz konusu. Tabi bu yapılanma süreci içerisinde şuna da değinmeden geçmek istemiyorum; mal paylaşımları, araç paylaşımları, personel paylaşımları da bu işin kapsamı içerisinde. O açıdan başta Genel Sekreterimiz, yardımcımız, MASKİ Genel Müdürümüz, yardımcıları ve tüm daire başkanlarımızla birlikte inşallah biz bu süreci en kısa süre içerisinde tamamlayıp, Manisa halkımıza hizmet vermenin çabası içinde olacağız. Ramazan münasebetiyle sizlerle bir arada olmaktan tekrar mutluluğumu ifade etmek istiyorum. İnşallah nice Ramazan aylarında, bayramlarda yine hep birlikte oluruz" dedi.

Davete katılanlara teşekkür

Konuşmanın ardından Kadir Gecesi vesilesiyle dualar okundu. Daha sonra Başkan Ergün, davetlerine katılan tüm konuklarının tek tek elini sıkarak, teşekkür etti. İftar yemeğine katılanlar da gösterdikleri misafirperverlik nedeniyle Başkan Ergün'e teşekkür etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mustafa Enöz Cengiz Ergün Halil Memiş Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title