Haberler

Başkan Hatice Özgevrek'ten Zafer Bayramı Mesajı

AK Parti Kütahya İl Kadın Kolları Başkanı Hatice Özgevrek, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

AK Parti Kütahya İl Kadın Kolları Başkanı Hatice Özgevrek, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Özgevrek, mesajında, Türk milletinin varoluş iradesini kıracak hiçbir gücün olmadığının tüm dünyaya bir kez daha gösterildiği 30 Ağustos Zaferi'nin 93. yıl dönümünün kutlandığını dile getirdi.

Bu büyük zaferi bir bayram olarak kutlamanın gurur ve coşkusunun yaşandığını ifade eden Hatice Özgevrek, mesajında şunları kaydetti: "Türk milletini köleleştirmek için İzmir'den Ankara sınırlarına kadar ilerleyen işgal ordusuna karşı kazanılan büyük zaferin yıldönümünü kutluyoruz.Başkomutan Meydan Muharebesi Zaferi'nin yıl dönümünde ülkenin bağımsızlığı uğruna can veren, Türk'ün gücünü bir kez daha tüm dünyaya gösteren şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha minnet ve şükranla anıyoruz. 1914-1918 Birinci Dünya Savaşı'nda dokuz cephede savaşmak zorunda kalan Anadolu evlatları bu defa da Sevr Antlaşmasını yırtmak,İstiklali sağlamak amacıyla,1919-1922 yıllarında,Başkomutan Mustafa Kemal Paşa'nın çevresinde köylüsüyle,kentlisiyle,kadınıyla, erkeğiyle, doğulusu, batılısı, kuzeylisi, güneylisiyle amansız bir ölüm kalım mücadelesi vermiştir.Artık hayatını tamamlamış ve mirasının paylaşılması zamanının geldiğine inanılan bir ulusun ve bu Ulusun Lideri Atatürk'ün 26 Ağustos 1922 günü Kacatepe'den başlattığı Büyük Taarruz Harekatı'nda 27-28 Ağustos 'taki kanlı muharebeler sonucu 27 Ağustos'ta Afyonkarahisar alınır. Afyonkarahisar-Altıntaş-Dumlupınar üçgeninde beş gün beş gece aralıksız devam eden savaş Başkomutan Meydan Muharebesi ile sona erer. Savaşın galibi Mehmetler,mağlubiyet ise baş komutanlarını da esir veren Yunan ordusudur. İzmir işgali ile Ankara Polatlı'ya kadar ilerleyen Yunan ordusu sivil halk üzerinde tam anlamıyla iğrenç bir katliam uygulamaktadır.Tecavüzlerin, soygunların, köyleri ve kasabaları ateşe vermenin her türlü rezilliğin yanında askerlik hukukunun olmadığı bir ordu ve bu ordu Mustafa Kemal Paşa'nın tanımı ile 'katiller sürüsü'dür.Bu Katiller sürüsünün karşısında ise Türk halkının yoktan var ettiği, kendi üst başı ile giydirdiği, sofrasından paylaştıkları ile doğurduğu Türk ordusu vardır.Türk halkının parolası ise 'Ya İstiklal ya ölüm' dür. Şanlı Tarihimizin dönüm noktalarından olan 30 Ağustos millet olarak nereden gelip, nereye gittiğimizi, kutlu yürüyüşümüzün mana ve değerini bizlere en güzel şekilde hatırlatmaktadır. Milletimizin bayrak ve Vatan sevgisi, ordumuzun kahramanlığı ve cesareti ile Tarihimizin büyük destanlarından biri daha yazılmıştır.Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve Kahraman Mehmetçiğin kesin zaferi ile sonuçlanan Başkomutan Savaşı; Genç Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin temeli burada atıldı ve ebedi hayat burada taçlandırıldı."

Özgevrek, "Son günlerde yaşadığımız terör olayları sebebi ile bugün bu bayramı büyük bir coşku ile kutlayamasak da acı ve buruk bir şekilde anlam ve manasına uygun olarak idrak ediyoruz. Son 12 yılda önemli gelişmelere sahne olan Türkiye, önümüzdeki süreçte de büyük bir güvenle her alanda önemli mesafeler kat etmeye devam edecektir. Demokratik, ekonomik ve siyasi yönden daha da güçlü Türkiye, vizyonundaki hedefleri gerçekleştirmek toplumsal refahı daha da artırmak zengin bir ordu ile imkan ve olanaklarını en üst seviyeye çıkartmak, dünyanın en gelişmiş ülkelerinden biri haline getirmekteki yürüyüşümüz devam edecektir.Milletimizin aynı kararlılığı sergilemesi sayesinde içten ve dıştan meydana gelebilecek her türlü şer odaklarına karşı er geç zafere ulaşacağız" diye konuştu (EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ak Parti Kütahya İzmir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
title