Haberler

Başkan Hatice Özgevrek: Sıla-i Rahim'i Bayramda da İhmal Etmeyelim

AK Parti Kütahya İl Kadın Kolları Başkanı Hatice Özgevrek, vatandaşların, ’sıla-i rahim’i bayramda da ihmal etmemelerini istedi.

AK Parti Kütahya İl Kadın Kolları Başkanı Hatice Özgevrek, vatandaşların, 'sıla-i rahim'i bayramda da ihmal etmemelerini istedi.

Örf ve adetlerin yaşatılmasını isteyen Özgevrek, "Ramazan ayı boyunca yaşanan birlik, beraberlik, kardeşlik ve yardımlaşma duygularının yoğunlaştığı, 11 ayın sultanı olan ve içinde bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi'ni geride bırakıp Ramazan Bayramı'na kavuşmanın mutluluğu içindeyiz.Sevginin, şefkatin,vefanın, merhametin ve dayanışmanın doruk noktasında olduğu bu mübarek günler aynı zamanda, gelenek ve göreneklerimizin, örf ve adetlerimizin, kuşaktan kuşağa ulaştığı, milli ve dini duygularımızın kabardığı, sıla-i rahimin ihmal edilmediği, ziyaret ve hediyeleşmelerin maneviyatını uygun şekilde değerlendirileceğine inanıyoruz.Özellikle bu müstesna günlerde şehit yakınlarımızın, gazilerimizin, yaşlılarımızın ve yetimlerimizin unutulmaması gerektiğini, bayram sevincimizi paylaşarak keder de ve sevinçte bir olduğumuzu göstermeliyiz.Ramazan ayı boyunca bir ve beraber olmanın,aynı atmosferi solumanın huzuru ve bereketi ile ekmeğinizi öldük, sofralarımızı paylaştık.Üzülerek ifade ediyoruz ki bizler bolluk bereket içinde yaşarken İslam dünyasının bazı bölgelerinde acıların eksik olmadığı, masum insanların hedef olduğu kadın erkek, çoluk çocuk, genç yaşlı, kendilerini savaşın içinde bulduklarını görüyoruz. Bizler en büyük silahımız olan dualarımızla zalime karşı mazlumun yanında olmaya devam edeceğiz. Savaştan ve zulümden kaçan bu masum insanlarla ensar-muhacir anlayışı içinde bulunmalıyız.Dünyanın çeşitli bölgelerinde yaşanan acıların sona ermesini temenni ediyor, bütün halkımızın ve İslam aleminin mübarek Ramazan Bayramı'nı tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.

SILA-İ RAHİM NEDİR?

"İslam dinin önem verdiği konulardan biri de sıla-i rahim dir. Sıla-i rahim, akrabalar, yakınlar arasındaki bağı ve iletişimi sağlam tutmak bu ilişkileri koparmamaktır. Akrabalık ilişkilerinin iyi olması için karşılıklı saygı sevgi ve yardımlaşmanın güçlü olması gerekir.Rahm, kelime olarak rahmet'ten gelir; rahmet, 'acımak', 'merhamet etmek' ve 'şefkat duymak' anlamlarına gelir. Akrabalık, hısımlık, yakınlık, kuvvet, gibi farklı kelimelerle dile getirilen insani yakınlığı ifade eder. Sıla, bağ kurmak, ulaşmak, kavuşmak manasına gelir." (EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ak Parti Kütahya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı?
title