Haberler

Başkan Hasan Tahsin Usta'dan Milletvekili Özel'e: "Osmanlı Torununa Dil Uzatmayın"

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, "ben de varım" kampanyasına katılan ve CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel'in sert sözlerle tepki gösterdiği Sultan 2. Abdulhamid Han'ın torunu Nilhan Osmanoğlu'na destek vererek, "Osmanlı torununa lütfen dil uzatmayın" dedi.

Osmanlı Hanedanı'nın "sultan" unvanını taşıyan hayattaki kadın üyelerinin en gençlerinden olan Sultan 2. Abdulhamid Han'ın 5. kuşak torunu Nilhan Osmanoğlu, geçtiğimiz günlerde Gaziosmanpaşa Belediyesinin ev sahipliğinde yapılan söyleşiye katılmıştı. Sosyal medyadaki "ben de varım" kampanyasına katılarak, "Cumhurbaşkanımızı Sultan Abdülhamid Han'ın yalnızlığına bırakmamak için evet diyorum" diyerek daha önceden gündeme gelen Nilhan Osmanoğlu, Kılıçdaroğlu'nun, "Neyinize yetmiyor parlamenter sistem" sözlerine, "Bizim canımıza yetti parlamenter sistem artık" diyerek cevap vermişti. Bu açıklamasının ardından eleştirilen merkezi haline gelen Nilhan Osmanoğlu'na, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta destek verdi.

Nilhan Osmanoğlu'na en sert tepkilerden birini de CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel vermişti. "Eğer Atatürk olmasaydı dedenin, babanın uygun gördüğü, hangi paşanın kaçıncı karısı olurdun onu bir düşün" diyen Özel'e de cevap veren Başkan Usta, açıklamaları çirkeflik olarak nitelendirdi. Özgür Özel'i sözlerinden dolayı kınayan ve Nilhan Osmanoğlu'na söylediklerinin haddine olmadığını söyleyen Usta, "Geçen hafta 2. Abdülhamit'in torunu Sayın Nilhan Osmanoğlu'nun söyleşisine katıldık. Bana göre çok asil duruşuyla çok önemli ve anlamlı sözleri bizlerle paylaştı. Ancak ne yazık ki burada olmamasına rağmen, haddi olmamasına rağmen Nilhan Osmanoğlu hanımefendiye çirkeflik gösteren Manisa Milletvekili Sayın Özgür Özel Bey'i buradan kınıyorum. Kadınlarımız adına kınıyorum, Gaziosmanpaşalılar adına kınıyorum, Türk halkı adına kınıyorum. Senin ne haddine Osmanlı torununa el uzatmak. Hadi Osmanlı'yı sevmedin, hadi Osmanlı'nın geçmişini inkar ettin, kadınlara senin ne haddine el uzatmak. Hadi sizde özgürlük vardı, hani sizde fikir özgürlüğü vardı. İsminiz Özgür olduğu için sadece kendinize mi özgürlüğü düşünüyorsunuz? Sayın milletvekilim, Gaziosmanpaşa'dan yüreğini 15 Temmuz'da tanka tüfeğe karşı koymuş kadınlarımızın yanından sana sesleniyorum. Diyorum ki, bizim ilçemizde bize emanet edilmiş olan, bizimle birlikte duygularını paylaşan bir Osmanlı torununa lütfen dil uzatmayın. Milletvekilime bu yanlış davranışından vazgeçmesini öneriyorum. Eğer vazgeçmezse onun on katını buradan size gönderiyorum, alın kullanın. Böyle lafları kadınlarımızın hak etmediğini düşünüyoruz ve Gaziosmanpaşa'ya gelen bir hanıma da kusura bakmasınlar bize emanet olan birine bu lafı yedirtmeyiz asla dedirtmeyiz. Biz belki buradan hesabını veremeyiz ama sandıkta sizler bunun çok iyi hesabını vereceğinizi biliyorum" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hasan Tahsin Usta Gaziosmanpaşa Özgür Özel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Jasmine bebek toplatılıyor mu, Jasmine bebek nedir? 29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title