Haberler

Başkan Gürün; "Muğla'nın Hizmetkarıyız"

Başkan Gürün; "Muğla'nın hizmetkarıyız" Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Muğla'nın Ortaca ilçesini ziyaret etti.

Başkan Gürün; " Muğla'nın hizmetkarıyız"

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Muğla'nın Ortaca ilçesini ziyaret etti.

MUĞLA - Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Muğla'nın Ortaca ilçesini ziyaret etti. Başkan Gürün; "Muğlamızı ve Ortacamızı olması gereken yere birlikte taşıyacağız. Bu bölgede yaşayan insanlarımız çok daha güzeline layık, Muğla'nın hizmetkarıyız." dedi.

Ziyaretlerde Başkan Gürün'e, CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir, Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban, CHP Ortaca İlçe Başkanı Mehmet Sertkaya eşlik etti.

Ortaca Belediye Parkı, Güzelyurt Mahallesi, Ekşiliyurt Mahallesi, Kemaliye Mahallesi ve Dalyan Mahallesinde vatandaşlar ile bir araya gelen Başkan Osman Gürün, Büyükşehir'in yatırımları ve projeleri hakkında bilgilendirmede bulundu.

Kuruluş aşamasında geçen 1 buçuk yılın ardından büyük yatırımlara başladıklarını belirten Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün; "Muğla genelinde ve Ortaca özelinde, sevgili başkanım Hasan Karaçelik ve meclis üyelerimiz ile hep birlikte sorunları beraber masaya yatırdık. Önceliklerimizi belirleyerek bütün Muğla'da ve Ortaca'da şimdiye kadar hep bekleyen fakat çözülememiş işlerin bir kısmını çözdük, diğerlerinin çözümünü de planlamış durumdayız." diye konuştu.

- "Muğla'nın hizmetkarıyız"

Büyükşehir yasasının eksi yönlerinin yanı sıra artı yönlerini gözden kaçırmamak gerektiğini belirten Başkan Gürün; "Finansman açısından önemli bir katkı sağlıyor. Su, kanalizasyon, arıtma, ulaşım gibi konuların yürütülmesini temin ediyor. Tabi çok sorunlarımız var ama Hasan Başkanımız ile beraber diğer ilçe belediye başkanlarımız çok büyük gayret sarf ediyorlar. Yasadan gelen bir takım problemler var ama özellikle burada yapılan Ortaca Dalyan yolu gururlandığımız bir yatırımımız. Hasan Başkanım ile birlikte daha birçok yatırıma imza atacağız. Ortacamızı ve Muğlamızı olması gereken yere birlikte taşımaya çalışacağız. Çünkü bu bölgede yaşayan insanlarımız çok daha güzeline layık ve bizde onlara hizmetkar olarak gerekeni yapmaya çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

- "Çin ve Hindistan turizmde büyük kapasite oluşturacak"

Turizm konusunda kötümser olmaya hakları olmadığını ifade eden Başkan Gürün, gelişen konjonktürün geçen seneki gibi önemli sorunlar ile karşı karşıya olacaklarını gösterdiğini dile getirdi.

Bölge turizmi için yapılması gerekenleri aktaran Başkan Gürün şunları kaydetti; "Turizm içinde bulunduğu durumu göz önüne aldığımızda her şerde bir hayır vardır diyerek sorunlar konusunda sektör kendi içinde ne yapmalı, üst yönetim turizm konusunda nasıl bakmalı, Muğla turizmini nereye çevirmeliyiz, yapılan kıyı turizmi sürdürülebilir bir turizm şeklimi, kırsaldaki değerlerimiz ile kıyısaldaki değerlerimizi nasıl bir birinden beslenir hale getirmeliyiz, sağlık turizmi, spor turizmi, kayak turizmi, yaşlı turizmi ve özellikle çok kıymetli olan 110 antik kenti olan şehrimiz de kültür turizmine ne kadar önem vermeliyiz, Dünya turizminde turist şekli ve istedikleri nasıl bir değişim gösteriyor. Önümüzdeki 20 yıl içerisinde Çin ve Hindistan turizmde büyük bir kapasite oluşturacak. Bu ülkelerin insanları turizmden ne bekliyor? Bunların çok iyi irdelenmesi gerekiyor. Belki de şu yaşadığımız ortam bunların daha çok ve daha doğru tartışılmasına, önümüzdeki 20 yılın planlanmasına bir vesile olacak. Geçirdiğimiz kötü sezonun ardından, bu senede pek umut yok ama avantaja çevirebilmemiz için ne yapmalıyız bunu değerlendirmemiz lazım."

- "Ortaca'ya yapılan yatırım 31 Milyon lira"

Muğla'nın yüzölçümü olarak İstanbul'dan daha büyük bir coğrafyaya sahip olduğunu hatırlatan Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik ise; "Büyükşehir başkanı nezdinde bütün Büyükşehir çalışanlarını tebrik ve teşekkür ediyorum. Çok kısa sürede örgütlendiler ve hizmet yapmaya başladılar. Çok somut olarak söylüyorum. 2014-2015-2016 yıllarında Ortaca Belediyesinin bütçesi aşağı yukarı 70 Milyon lira, bu 3 yıl içerisinde Büyükşehir tarafından Ortaca'ya yapılan yatırım 31 Milyon lira, bizim bütçe olanaklarımız ile yıllarca yapamayacağımız yatırımlar yaptılar. Bundan sonrada bu yatırımlar ve hizmet hızla devam edecek." dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hasan Karaçelik Osman Gürün Ortaca Muğla Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title