Haberler

Başkan Gürlesin, İşitme Engelli Fatma'ya İşitme Cihazı Aldı

Denizli’de yüzde 60 işitme kaybı nedeniyle zor günler yaşayan Fatma Karet’e, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin tarafından işitme cihazı hediye edildi.

Denizli'de yüzde 60 işitme kaybı nedeniyle zor günler yaşayan Fatma Karet'e, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin tarafından işitme cihazı hediye edildi.

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Engelliler Haftası'nda önemli bir yardımda bulundu. Ziyaretler kapsamında gittiği Uzunpınar Çok Programlı Anadolu Lisesi'nde bir öğretmenin ricası ile 17 yaşındaki 11'inci sınıf öğrencisi Fatma Karet'le tanışan ve sorununu dinleyen Gürlesin, işitme cihazı alınması talimatını verdi. Genç kızın durumunu öğrenen Başkan Gürlesin, çok acil olarak gerekeni yapacağını belirtip destek sözü verdi. Başkan Gürlesin, işitme kaybı yüzde 60'lara ulaşan ve giderek kaybı artan Fatma Karet'i tedavi ettirdikten sonra işitme cihazı alarak engelini ortadan kaldırdı. Tedaviyle birlikte işitme cihazına kavuşan Fatma, artık duyuyor.

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin'e duyarlı davranışından dolayı teşekkür eden öğretmen Yücel Zeytincik, "Okulumuzu ziyarete geldiğinizde derslerinde çok başarılı olan genç kızımızın durumunu size aktarmıştık. Maddi açıdan bayağı yüklü bir yardıma ihtiyaç vardı. Çok kısa sürede desteğinizle tedavi ve işitme cihazı alınarak,Fatma Karet sağlığına kavuştu. Fatma'ya yeni bir dünya açtığınız ve yüzünü güldürdüğünüz için teşekkür ediyorum" dedi.

Sevinç gözyaşlarını tutamayan Fatma ise, "Siz yardım etmeseydiniz işitmeyen bir dünyaya adım adım yaklaşıyordum. Siz yardım ettiniz, dünyam değişti. Hayatım değişti. Yardım etmeseydiniz duyacağım söylenseydi hiç inanmazdım. Sesleri bana geri verdiniz. Eğitim hayatımda önümü açtınız. Çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ise, Fatma'nın çok başarılı bir öğrenci olduğunu belirterek,şunları söyledi:

"O gün bana az duyduğu söylendi. Sahip çıkılması gerekiyordu. Ayrıca kızımız çok da başarılıymış. Biz de duyarlılık göstererek konuyu değerlendirdik. O gün ismini aldık ve sonraki süreci adım adım takip ettik. Tedavisi yapıldı ve işitme cihazı alındı. Kızımızın mutluluğu bizlere yetti. Amacımızda buydu. Kızımızın, ailesinin ve öğretmenlerinin mutlu olması hedefimizdi. Bunu başardığımızı düşünüyorum. Biraz önce mutluluk gözyaşları gözlerinden damladı. Yeter ki bizim gözyaşımız bu sebeple olsun. Allah bundan sonra da daha büyük başarılarınızı daim etsin. Sizleri sevindirebildiysek ne mutlu bize." - DENİZLİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Engelliler Haftası Hüseyin Gürlesin Pamukkale Denizli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title