Haberler

Başkan Gürkan, Öğrencilerle Biraraya Geldi

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Tur Otobüsü ile tarihi eserleri gezen öğrencilerle bir araya geldi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Tur Otobüsü ile tarihi eserleri gezen öğrencilerle bir araya geldi. Başkan Gürkan, burada öğrencilere bazı nasihatlerde bulundu.

Battalgazi Belediyesi Tur Otobüsü, gün içerisinde yaptığı ücretsiz seferlerle vatandaşların tarihi mekanları gezmesine olanak sağlıyor. Şehrin muhtelif bölgelerinde bulunan camilerde Yaz Kur-an Kursu'na devam eden öğrenciler, Battalgazi Belediyesi Tur Otobüsü ile tarihi mekanları gezerek, tarihi eserler hakkında bilgiler veriliyor. Tur Otobüsü ile silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı'nı gezmeye gelen Cirikpınarı Camii Yaz Kur-an Kursu öğrencileri, burada Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile bir araya geldi. Öğrencilerle bir süre sohbet eden Başkan Gürkan, öğrencilere bazı nasihatlerde bulundu. Başkan Gürkan, örnek birey olmanın önemine dikkat çekerek, "Geçmişini bilmeyen geleceğine güvenle bakma şansı yok. Geleceğe emin adımlarla gitme şansıda yoktur. Tarihimizi ne kadar düzgün, düzenli ve gerçek kaynaklardan okur, öğrenirsek, geleceğe de güzel dersler çıkarırız ve emin adımlarla gideriz. Bu tarihi ecdat yadigarımız, medeniyetimizin unsurlarını burada görmek ve bunlardan ilham alarak daha büyük işler görmek gayret ve çabası içinde olacaksınız. Öncelikle çocuklar ve gençler olarak, bizim geleceğimizin teminatı sizlersiniz. Sizler tutum, davranış olarak hep etrafınıza örnek olacaksınız. Yediğiniz çekirdeği yere atarsanız, içtiğiniz suyun pet şişesini yere atarsanız, kullandığınız peçeteyi dışarı atarsanız, o zaman tüm eğitimin formasyonunuz almış olduğunuz eğitim, boşa gitmiş olur. Havanda su dövme gibi olur. Onun için öğrencilerimiz, çocuklarımız, biribirleriniz ile olan ilişkilerde, davranışlarda ve tutumlarda örnek tavır sergileyeceksiniz. Zaman zaman çocuklar arasında ve gençler arasında örnek olan arkadaşlar, onlarla dalga geçer. Esas o gırgır geçilen çocukların kendileri olduklarını bilmeleri lazım. Dolayısıyla sizin yada toplumdaki alaya alınanlar aslında bizlerle eğlenirler. Biz onun farkında değiliz. Onun için akıllı olacağız, düzgün olacağız, öğretmenlerimiz ve ailemizden aldığımız nasihatleri hayatımıza uygun bir şekilde yansıtacağız" dedi.

Başkan Gürkan, tarihi değerlerin önemine dikkat çekerek, "Buradaki tarihi eserlerimiz de güzel medeniyetimizin unsurları. Geçmişteki kadim medeniyetimizin unsurları. Burayı insanlık tarihiyle de değerlendirdiğimizde, Türk İslam tarihiyle de değerlendirdiğimizde, biz Anadolu'yu Anayurt yapan Battalgazi ilçesidir diyoruz. Siz şu an tüm Anadolu'yu Anayurt yapan sınırları içerisinde ve Osmanlı medeniyetimize ait bir tarihi mekan içerisindesiniz. Biraz sonra öğretmen arkadaşımız sizi diğer Selçuklularla ilgili, daha önceki Emevi- Abbasi dönemine ait tarihi mekanlara da götürecekler. Orada da size gerekli bilgileri verecekler. Ben bu gezinin sizin için faydalı olacağına ve geleceğinize ışık tutacağına inanıyorum" diye konuştu. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Selahattin Gürkan Mustafa Paşa Battalgazi Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title