Haberler

Başkan Gürkan'ın Muharrem Ayı Mesajı

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Muharrem ayı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Muharrem ayı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Gürkan mesajında "Muharrem ayını, Muharrem ayının özüne layık bir şekilde idrak etmeliyiz" dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, yayımladığı mesajında Muharrem ayının Türk ve İslam alemi için önemine dikkat çekerek, "Muharrem ayına kavuşmanın manevi huzuru içerisindeyiz. Muharrem ayı, milletimizin inancımızda, tarihimizde ve kültürümüzde önemli bir yere sahiptir. Muharrem ayı, birçok olayın yaşandığı, İslam ve insanlık tarihinde yaşanan olaylar bakımından ibret alınması gereken bir ay olma özelliğini taşımaktadır" ifadelerine yer verdi.

Savaşmanın haram olarak kabul edildiği Muharrem ayının, İslam coğrafyasında yaşanan savaşların son bulması noktasında kaçırılmayacak bir fırsat niteliğinde olduğunu belirten Gürkan'ın mesajı şöyle:

"Bu ay birlik ve beraberlik ayıdır. Bizi biz yapan da, inancımızın ve kültürel değerlerimizin bizlere ilke edindirdiği birlik ve beraberliğimizdir. Bu bakımdan Muharrem ayının özünü iyi anlamak, özüne layık bir şekilde idrak etmek gerekmektedir. Sevgili Peygamber efendimiz (SAV) 'Ramazan ayının dışında tutulan oruçların en faziletlisi Muharrem ayında tutulan oruçtur' buyurarak, bu ayın inancımız açısından önemine dikkat çekmiştir. Bir başka hadisinde de 'Aşure günü zerre kadar sadaka veren kimseye Allah Teala Uhud Dağı kadar sevap verir' buyurarak, yardımlaşma ve paylaşmanın önemine işaret etmiştir. Bu ayda ikram edilecek aşureler, birlik ve beraberliğimizin pekişmesine vesile olacaktır. Muharrem ayını en iyi şekilde değerlendirmek temennisiyle tüm hemşehrilerimizin, milletimizin, İslam aleminin Hicri yılbaşını ve Muharrem ayını tebrik ediyor, başta Hz. Hüseyin olmak üzere bütün şehitlerimizi rahmetle anıyorum" - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Selahattin Gürkan Battalgazi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
title