Haberler

Başkan Gümrükçüoğlu'ndan Araklı'ya "Turup" İçin Turizm Müjdesi

Araklı’da mahalle muhtarları ile değerlendirme toplantısı yapan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, daha önce çöp döküm sahası olarak gündeme gelen ve tartışmalara yol açan Turup bölgesinin turizm alanı olarak değerlendirileceğini söyledi.

Araklı'da mahalle muhtarları ile değerlendirme toplantısı yapan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, daha önce çöp döküm sahası olarak gündeme gelen ve tartışmalara yol açan Turup bölgesinin turizm alanı olarak değerlendirileceğini söyledi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Araklı'da muhtar ve vatandaşlarla bir araya geldi. Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, Büyükşehir Belediyesi ve Araklı Belediyesi meclis üyelerinin de hazır bulunduğu toplantıda muhtarlara hitap eden Başkan Gümrükçüoğlu, asfalt üretimine her yıl Mayıs ayının sonunda başlanırken bu yıl yoğun talebi karşılamak için Mayıs ayının ilk haftasında üretime start verdiklerini söyledi.

İlçelerde yapılacak olan asfalt çalışmasının yanında Trabzon il genelinde 20 milyon TL'lik de yol betonlaması yapılacağını kaydeden Gümrükçüoğlu, "Bahar geldi, sahada yoğun şekilde çalışma dönemi başladı. Asfalt üretimine başladık. 20 milyonluk beton yol ihalesi yaptık. Yer teslimleri yapılacak ve bu ayın sonunda işe başlanacak. Bu 20 milyon TL'lik betonu belirli kriterler çerçevesinde ilçelerimize bölüştürdük. Araklı'mızda 1 milyon 948 bin liralık beton yol yapımı gerçekleştirilecek. Bunu elbette 2 milyona tamamlayacağız. ve bu betonlama çalışmasına Araklı'da Mayıs ayının sonu itibariyle başlayacağız. Bu betonun serileceği yerler belli. Araklı'da 2 milyonluk da asfalt yapmayı programa aldık, bunu 3 milyona tamamlayacağım. Yani Araklı'mızda bu sezon inşallah 5 milyon TL'lik asfalt ve betonlama yapacağım. Ayrıca her bir ilçeye de bir iş makinesi kiralayıp verdik. Neden yaptık bunu? Bu yaz mevsimini, bu hizmet mevsimini en iyi şekilde değerlendirelim diye. Beton ve asfalt çalışmasının yanında Araklı'mızda yol bakım ve onarım çalışmalarımız da devam ediyor. Bunu 60 gün süreyle yapacağız. Gerekirse bu 60 günü daha da uzatacağız. Bu çalışma ile yollar mevcut haliyle asfalt ya da beton yapılmasa da son derece modern bir hale getiriliyor" diye konuştu.

Araklı'nın Turup bölgesine kesinlikle çöp tesisi kurulmayacağını kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu "Turup'ta çöp tesisi kurmayacağız dedik, kurmayacağız. Başka alan araştırmaları çimento ile birlikte sürmekte. Turup'ta başka bir iş daha yapıyoruz. Turup'un her zaman ifade edilen güzel çamlığının olduğu bölgenin tümü bir turizm alanı olarak merkezi hükümetimizle beraber geliştirilmeye gayret edilecek. Salmankaş Tüneli'nin çift tüpü açılacak ve bu tünelle Araklımız arasındaki yol güzergahımızın genişliğinin, ulaşımın çok daha iyi sağlanacağı şekilde düzenlenmesi sağlanacak. Bu büyük bir yatırımdır" şeklinde konuştu. - TRABZON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Recep Çebi Trabzon Araklı Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title