Haberler

Başkan Gümrükçüoğlu, Botanik Parkı'nda Yapılan Çalışmaları Değerlendirdi

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Çamoba’da 103 dönüm alanda yapımı devam eden Trabzon Botanik Parkı ile ilgili yapılan çalışmaları değerlendirdi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Çamoba'da 103 dönüm alanda yapımı devam eden Trabzon Botanik Parkı ile ilgili yapılan çalışmaları değerlendirdi.

Başkan Gümrükçüoğlu Trabzon Botanik'in yapıldığı alanın 30 yıldan beri belediyeye kazandırılması için uğraş verildiğini kaydederek, "Bizim çalışma dönemimiz sırasında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın bizzat tensipleriyle birlikte buranın Trabzon Büyükşehir Belediyesi'ne tahsisi sağladı. Bu tahsisin sonucunda bütün üniversite öğretim üyeleri, sivil toplum kuruluşları, meslek odalarıyla birlikte 103 bin metre kare alanı içeren bu bölgede hazırladığımız projeyi ihale ettik ve yüklenici firmaya 5 Ocak 2015'te yer teslimini yaptık. Cennet köşesi bu bölge 540'ı aslında endemik olan yani diğer bölgelerde hiç ama hiç bulunmayan iki bin üç yüz elli tür bitki bulunduran bir bölge. Otuz yıldır talep edilen bölge bir askeri eğitim alanı olarak kullanılıyordu. İşte bu tahsisin sonrasında tabi ki silahlı kuvvetlerimize de teşekkürlerimizi ifade etmemiz lazım. Onların da yeni yer temini sonrasında tüm Trabzon'a tüm ülkeye burasının kazandırılması mümkün oldu" ifadelerini kullandı.

Dünyada şehirlerin ülkelerini temsil eder duruma geldiklerini kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, "Mesela bir Gürcistan Batum Botanik ile anılıyor. Singapur uluslararası ölçekte botanik parkıyla anılıyor. Avrupa'da Viyana, Londra, Göteborg gibi şehirlerin hepsinde bu öne çıkar. Güzel doğal, tabiat alanların olduğu dünyamızda Trabzon Botanik hakikaten ses getirecek bir büyük yaşam alanı, bir büyük eğitim alanı, bir büyük dinlenme alanı olarak tüm Karadeniz Bölgesine ve bütün Türkiye'ye dünya turizmine kazandırılmış olacak. Bunun sevincini yaşamaktayız" şeklinde konuştu.

Trabzon Botanik'in çok geniş bir proje olduğunun altını çizen Başkan Gümrükçüoğlu, "Burada geçmişe çok saygılı kalmaya gayret ettik. 22 kadar binamız var. Bunların bir kısmı tatbikatlarda kullanılan eğitim alanları. Bu binaların içinde bitki müzeleri, bitki yetiştiriciliği, Karadeniz Teknik Üniversitesi'nin Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı ile birlikte ve diğer bölümleriyle bütün kamu kurum kuruluşlarının istifade edebileceği şekilde eğitim binalarını içeriyor. Çim bahçelerini içeriyor, su seralarını içeriyor, seyir teraslarını içeriyor, özelliklede çocuklar için Trabzon Botanik'in burada kurgulanmasını ve çocukların da doğayla buluşmasını, hatta bitki yetiştiriciliğini öğrenmelerini sağlayacak olan mekanlarıyla birlikte, bütün yapılarıyla, seyir teraslarıyla, göletleriyle, doğal şaleleriyle birlikte hem bilimsel eğitime, hem insanların bitki ve tabiat sevgisini kendilerine bir alışkanlık olarak kazandırılacak biçimde tasarlandı, projelendirildi ve çalışmaların yapımı sürdürülmekte" dedi.

Trabzon Botanik'i 2017 yılında tamamlamayı planladıklarını kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, "Zaten verilen süre itibariyle, gerek bizim mühendislerimiz, gerekse yüklenici firmanın mühendisleri, teknik elemanları çalışmalarını sürdürüyor. Tam yirmi dört ay sonra buranın tamamlanmış olacağını ifade ediyorum. Trabzon'a, tüm Doğu Karadeniz'e, Türkiye'ye ve tüm insanlığa şimdiden hayırlı olsun. Çok güzel bir marka değeri bütün dünyaya kazandırmış olacağız" diye konuştu. - TRABZON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Trabzon Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title