Haberler

Başkan Gülcüoğlu, "Mesleki Eğitim Yoluyla Engelsiz Hayata" Projesini Muhtarlara Anlattı

Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu engelli bireylerin sosyal hata katılması ve Bünyan halısını yaşatmaya yönelik hazırlanan “Mesleki Eğitim Yoluyla Engelsiz Hayata” projesini anlattı.

Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu engelli bireylerin sosyal hata katılması ve Bünyan halısını yaşatmaya yönelik hazırlanan "Mesleki Eğitim Yoluyla Engelsiz Hayata" projesini anlattı.

Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu; Bünyan Belediyesi tarafından engelli bireylerin sosyal hata entegrasyonu ve Bünyan Halısının yaşatılması adına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Daire Başkanlığı "Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ve istihdam Edilebilirliklerinin Desteklenmesi Hibe Programı" kapsamında hazırladığı projeyi mahalle muhtarlarına anlattı.

Bünyan Belediyesi düğün salonunda gerçekleşen toplantıda Başkan Şinasi Gülcüoğlu;" 'Projemiz bedensel ve işitme engelli bireylere yönelik tasarlanmış olup, mesleki eğitim yoluyla engelli bireylerin hem iş gücü piyasasına girişleri desteklenecek hem de dezavantajlı grubun sosyal hayata entegrasyonu sağlanacak. Proje faaliyetleri çerçevesinde uygulanacak mesleki eğitim kurslarına 120 engelli birey katılacak. Proje kapsamında hedef gruba halı dokumacılığı konusunda mesleki eğitim verilecek. Proje boyunca elde edilen ürünler, farklı il ve bölgelerde sergilenecek. Projeyle hem engelli bireylerin sosyal ve çalışma hayatına adaptasyonu sağlanacak hem de dünyaca ünlü el dokuması Bünyan halımız yaşatılmış olacak" dedi.

Proje süresinin 12 ay olacağını belirten Başkan Gülcüoğlu engelli bireylerin kurs süresince özel servisler tahsis edileceğini ifade ederek; Projediki birinci amacımız, engelli kardeşlerimizin mesleki eğitim yoluyla istihdam edilebilirliğini arttırmak; Engelli yakınlarına engelli haklarına yönelik farkındalık kazandırmak; Engellilerin sosyal entegrasyonunu sağlamak,motivasyonlarını arttırmak;Engellilere yönelik istihdam politikaları geliştirmek,ayrımcılık ve dışlanmayla mücadele etmek yoluyla Kayseri ve Bünyan'da yaşayan engelli bireylerin işgücü piyasasına girişlerini desteklemektir.Sizlerden isteğimiz ise mahallelerinizde yaşayan engelli kardeşlerimize ulaşmada bizlere yarımcı olmanız.şeklinde konuştu.

Başkan Gülcüoğlu Bünyan ve Bünyan Belediyesi olarak projesi onaylanan sayılı kurumlardan olduklarını bununda kendilerini ayrıca mutlu ettiğini sözlerine ekledi. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bünyan Belediyesi Şinasi Gülcüoğlu Avrupa Birliği Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title