Haberler

Başkan Gözlerini Bağlayıp Yürüyerek Görme Engellilerin Dünyasını Anlamaya Çalıştı

Dünya Beyaz Baston Günü dolayısıyla düzenlenen yürüyüşe gözlerini bağlayarak katılan Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, görme engelli vatandaşlara beyaz baston dağıttı.

Dünya Beyaz Baston Günü dolayısıyla düzenlenen yürüyüşe gözlerini bağlayarak katılan Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, görme engelli vatandaşlara beyaz baston dağıttı.

Dünya Beyaz Baston Günü münasebetiyle düzenlenen yürüyüşte gözleri bağlanan Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ve Türkiye Görme Engelliler Derneği Balıkesir Şubesi Başkanı Salih Mehmet Aslan, kol kola yürüdü. Aslan, yürüyüş boyunca anlattığı fıkra ve yaptığı esprilerle dernek üyelerini gülmekten kırıp geçirdi. Yürüyüş sonrası Başkan Kafaoğlu tarafından ihtiyaç sahiplerine bastonları dağıtıldı.

Kafaoğlu, "Dünya Beyaz Baston Günü vesilesiyle Altıeylül Belediyesi olarak Görme Engelliler Derneği ile irtibata geçerek bastona ihtiyacı olan ne kadar insan varsa onlara baston hediye edelim istedik. Bu bastonlar hareket kabiliyetlerini, kazasız belasız yolda yürümelerini sağlayacak. Beyaz bastonları kardeşlerimize dağıtmanın mutluluğunu yaşıyorum" dedi.

Dernek Başkanı Salih Mehmet Aslan ise, 15 Ekim Dünya Beyaz Baston ve Güvenlik Gününün 1969 yılından beri Dünya Körler Federasyonu tarafından kutlandığına dikkat çekerek, "Bugünde, körlerin dünyanın her yerinde meselelerini dile getirmek, güvenli bir şekilde topluma karışmalarını sağlamak istiyoruz" diye konuştu. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Zekai Kafaoğlu Mehmet Aslan Balıkesir Altıeylül Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title