Haberler

Başkan Gönenç, Bergama Kültür Merkezi'ni Anlattı

Emre Arolat Architects'in son dönemde üretilen çalışmalarını içeren EAA Emre Arolat Architects Context & Plurality isimli kitap, Amerika ve Avrupa başta olmak üzere tüm dünyada satışa sunuldu.
Dünyanın en önemli yayınevlerinden biri olarak...

Emre Arolat Architects'in son dönemde üretilen çalışmalarını içeren EAA Emre Arolat Architects Context & Plurality isimli kitap, Amerika ve Avrupa başta olmak üzere tüm dünyada satışa sunuldu.

Dünyanın en önemli yayınevlerinden biri olarak adlandırılan Rizzoli New York tarafından basılan ve mimarlık otoritelerinden tam not alan kitapta, bir Emre Arolat projesi olan Bergama Kültür Merkezi'ne de geniş yer verildi. Türkiye'deki mimari çalışmalarına ışık tutan ve bu alanda Türkiye'den dünyaya uzanan köprü olmayı amaçlayan kitap ile ilgili New York ve Londra'da gerçekleştirilen etkinliklerin ardından, İstanbul'da da "Yatırım'da Mimari Tasarım'ın Rolü" konulu panel düzenlendi.

Zorlu Center'da düzenlenen panelde, kitapta yer alan Arolat projelerinin yatırımcı ve yöneticileri bir araya geldi. Katılımcılar, hem kamusal hem de özel yatırımların en önemli unsurlarından biri olan "tasarım" konusunu gerçekleştirdikleri yatırımlar üzerinden değerlendirdi.

Panelin konuşmacılarından biri de Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç'ti. Gönenç, Bergama'nın sosyal ve kültürel yaşantısına büyük bir katkıda bulunacak olan Bergama Kültür Merkezi'nin mimarisi açısından sadece Türkiye'de değil Avrupa'da da yankı bulduğunu söyledi.

Gönenç "Bergama'nın 2500 yıllık geçmişinden ve tarihi dokusundan izler taşıyan Bergama Kültür Merkezi sıradan bir yapı değil. Bu kente ve onun birikimine yakışan, deyim yerindeyse Bergamalı bir Kültür Merkezi olacak" diye konuştu. Başkan Gönenç, Bergama Kültür Merkezi'nin 2014 yılının başında hizmete girmesinin hedeflendiğini belirtti.

Zirve Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ahmet Turhan Köksal tarafından modere edilen panelin diğer katılımcıları ise Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, Torunlar Grup Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, Krea Grup İcra Kurulu Başkanı Hakan Kodal, ASF Otelcilik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Asfuroğlu, Tekfen Emlak Geliştirme Yatırım A.Ş. Genel Müdürü Ömer Egesel ve Arkitera Mimarlık Merkezi'nin Kurucusu Mimar Ömer Yılmaz'dı.

Panel, Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi Ana Fuaye'de düzenlenen kokteyl ile sona erdi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Amerika Birleşik Devletleri Emre Arolat Bergama Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title