Haberler

Gökçek: CHP ile Koalisyon AK Parti'nin Sonu Olur

Güncelleme:

Melih Gökçek, AK Parti ile CHP arasında yapılacak bir koalisyonu istemeyen bir numaralı kişi olduğunu belirterek, "CHP ile koalisyon AK Parti'nin siyasi intiharı demektir" dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek katıldığı bir televizyon programında gündemle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. AK Parti ile CHP arasındaki koalisyon görüşmeleriyle ilgili değerlendirmede bulunan Başkan Gökçek,"AK Parti'nin CHP ile koalisyon yapmasını kesinlikle istemiyorum. CHP ile koalisyon, AK Parti'nin siyasi intiharı demektir" diye konuştu.

TASFİYE EDİLECEK İSİMLERİ OKUDU

Başkan Gökçek, erken seçim olması halinde CHP'de ön seçim yapılmayacağını ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bazı CHP milletvekillerini tasfiye edeceğini söyledi. Gökçek, tasfiye edileceğini ifade ettiği milletvekillerin isimlerini de canlı yayında tek tek okudu.

KOALİSYON KURULMASI ÇALIŞMALARI

Sunucu Yıldırım'ın, "AK Parti'nin CHP ile koalisyon yapması konusunda ne düşünüyorsunuz? Siz böyle bir koalisyon ister misiniz?" şeklindeki sorusuna Başkan Gökçek, "Ben çok açık ve net olarak söylüyorum. AK Parti'nin CHP ile koalisyon yapmasını arzu etmeyen bir numaralı kişiyim" diye yanıt verdi.

"BİZ İNANÇ SAHİBİ KİTLEYİZ"

Seçimin ardından gerçekleştirdiği ziyaretlerde AK Parti'nin CHP ile koalisyon yapması konusunda yoklamalar yaptığını ifade eden Başkan Gökçek, vatandaşların bu koalisyona sıcak bakmadığını dile getirerek şunları söyledi: "Biz inanç sahibi bir kitleyiz. Melih Gökçek gibi AK Parti'ye gönül veren milyonlar var. İnancımıza, değerlerimize ve kutsalımıza açık açık düşmanlık edenleri dost edinemeyiz. Bu, inancımızın gereğidir. Çünkü onların düşmanlıkları bizim şahsımıza değil, bizim inancımızadır. Birinin inancıma açıkça düşmanlık yaptığını bildiğim halde onu dost ilan edersem, onlarla ittifak edersem, doğru yoldan saptığıma inanırım. Bu yüzden ben CHP ile ittifak yapamam. Benim gibi düşünen milyonlarca AK Parti'li var. Dolayısıyla bizim CHP ile koalisyon kurmamız. AK Parti'nin aynı zamanda siyasi intiharı demektir."

"BEYNELMİNEL GÜÇLER, CHP İLE KOALİSYON İSTİYOR"

Canlı yayının başında sosyal medyada başlatılan ankettin sonuçlarında "erken seçim isteyenlerin" büyük bir farkla önde olmasını değerlendiren Başkan Gökçek, ankete katılanların çoğunluğunun AK Parti'ye oy verenlerden olduğuna dikkat çekerek, "AK Partililer benim gibi düşünür. Çünkü ben bir Ak Parti'liyim. Anket de net olarak gösteriyor, AK Parti'liler erken seçim istiyor" dedi.

AK Parti-CHP koalisyonu kurulması halinde, CHP'nin ilerleyen aylarda koalisyonu bozmaya ve AK Parti'yi yıpratmaya dönük uygulamalar yapacağını kaydeden Başkan Gökçek, "Beynelminel güçlerin verdiği destekle bizim oylarımız düşürülecek. Koalisyondan başarılı çıkan bir tane parti var mı? Yakın tarihe bakarsanız" dedi. Başkan Gökçek, geçmiş dönemde kurulan koalisyon hükümetlerinin daha sonra yapılan seçimlerde oylarının nasıl farklı olarak aşağı düştüğünü gösteren tabloları da izleyicilerle paylaştı.

"CHP İLE KOALİSYON YAPMAK DEMEK..."

AK Parti ile CHP koalisyonunu isteyenlerin seçim öncesinde AK Parti aleyhinde propaganda yaptığının altını çizen Başkan Gökçek, şöyle devam etti: "Bizi sevmeyenler, bizden nefret eden insanlar neden bugün 'Siz bu koalisyonu yapın' diyorlar. Dış güçler bugün CHP ile koalisyonu istiyorlar. En fazla isteyen de paralel yapı. Çünkü şu anda paralel yapının en fazla kontrol altında tuttuğu siyasal parti CHP'dir. Bizi istemeyenler, CHP ile koalisyon yapmamızı istiyor. Sadece bunu görüp de CHP ile koalisyon yapmak demek, siyasi intihar demektir. Kılıçdaroğlu kendi koltuğunu korumak için koalisyon istiyor. Şu an da diyorlar ki AK Parti ile biz koalisyonu kuralım. Koalisyon görüşmelerinde de her türlü tavizi veriyorlar."

"CHP'DE ÖNEMLİ İSİMLER TASFİYE EDİLECEK"

CHP'lilerin yaptıkları toplantıların içeriğiyle ilgili kendisine bazı konularda bilgiler geldiğini ifade eden Başkan Gökçek, erken seçim olması halinde CHP'nin ön seçim uygulamasını terk edeceğini ve milletvekili aday listesinin Kılıçdaroğlu tarafından yapılacağını söyledi. Başkan Gökçek, aralarında "Deniz Baykal, Mustafa Sarıgül, Gamze İlgezdi, Mahmut Tanal, Tuncay Özkan, Mustafa Balbay, Muharrem İnce, Dursun Çiçek, Musa Çam, Murat Özçelik, Aytun Çıray, Fikri Sağlar, Barış Yarkadaş ve İlhan Cihaner" gibi önemli isimlerin aralarında bulunduğu 41 milletvekilinin yapılacak erken seçim öncesi Kılıçdaroğlu tarafından tasfiye edileceği bilgilerinin kendisine ulaştığını açıkladı.

"PKK SİLAHLA BİR ŞEY YAPAMAYACAĞINI ARTIK ANLAMALI"

Programda son günlerde yaşanan terör olaylarıyla ilgili değerlendirmelerde de bulunan Başkan Gökçek, "Öncelikle hakkın rahmetine kavuşan, şehit olan, subay, polis ve sivil vatandaşlarımızın hepsine Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum. Gerçekten zor günler geçiriyoruz" dedi.

Yapılan saldırıları "kalleşlik" olarak değerlendiren Başkan Gökçek, "PKK silahla bir şey yapamayacağını artık anlamalı" dedi.

"ESED TAMAMEN MÜSLÜMANLARI KESİYOR"

IŞİD ile ilgili sorulara da yanıt veren Başkan Gökçek, "Dünyanın dört bir tarafından, aynı anda bir yere bu kadar insanı nasıl toplarsınız? Bunları toplayan var, uluslararası bir şey var. Çok enteresan, İslamcı olduklarını iddia ediyorlar. En fazla saldırı yapması gereken yer İsrail… Niye gitmiyor? Esed tamamen Müslümanları kesiyor. Neden Esed ile alakası yok? Yani kimin eli kimin cebinde baksınlar, ama Türkiye'nin cebi, onların elinde değil."

Başkan Gökçek, programda gösterilen, bazı HDP'li milletvekillerin terör örgütleri PKK ve YPG'yi destekleyen sözlerini de sert dille eleştirdi. Özellikle HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın konuşmalarının çelişkilerle dolu olduğunu ifade eden Gökçek, "Kırk kocalı hürmüz bu. Nereden emir aldığı belli değil. Adamın kendi iradesi yok" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Melih Gökçek Ak Parti Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
title