Haberler

Başkan Gökçek, Gündemdeki Konuları Değerlendirdi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Başkent gündemine ilişkin önemli tespit ve değerlendirmelerde bulundu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Başkent gündemine ilişkin önemli tespit ve değerlendirmelerde bulundu.

Alem FM Radyosu'nda "Adem Metan'la Show" programının canlı yayın konuğu olan ve internet üzerinden vatandaşlardan gelen soruları cevaplandıran Başkan Gökçek, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmalarını anlattı. Geçtiğimiz hafta oynanan Osmanlıspor- Kasımpaşa maçını yöneten Fırat Aydınus'un Osmanlıspor futbolcusuna kırmızı kart göstermesi ve Osmanlıspor'un bir atağında Kasımpaşalı oyuncunun ceza sahası içinde topa elle müdahale etmesiyle ilgili basında yer alan ağır eleştirilerinin sorulması üzerine Başkan Gökçek, "Öğrendik ki beyefendinin paralel yapıya sempatisi varmış. Melih Gökçek'in de paralel yapıya karşı tutumu belli. Beyefendi bunun intikamını aldı bizden. Mesleğini tamamen suiistimal etti" diye konuştu.

Gökçek, "Bu yıl şampiyon kim olur?" sorusuna, "Bence Beşiktaş gibi görünüyor" cevabını verdi.

"AHMET HAKAN'A SÜRPRİZİM VAR"

Başkan Gökçek, programın sunucusu Adem Metan'ın "Ahmet Hakan ile Twitter üzerinden yapılan atışmaların perde arkası, hazırlığı var mı?" sorusuna, "Tamamen spontane gelişiyor" yanıtını verdi. Başkan Gökçek "Ahmet'e Cumartesi günü bir sürprizim var. O akşam kesinlikle televizyonlarda biz olacağız. Cumartesi günü gündüz saatlerinde gerçekleşecek ama televizyonlara akşam yansır. Olay gerçekleştikten sonra da tweet atacağım. Kendisine (Ahmet Hakan) Cumartesi gününü bekle dedim" diye konuştu.

"FIRAT AYDINUS'UN PARALELE SEMPATİSİ VAR"

Osmanlıspor-Kasımpaşa karşılaşmasını yöneten hakem Fırat Aydınus'a yönelik tepkilerle ilgili soruya da "Fırat Aydunus ile ilgili yaptığım açıklamaya gelince bunu daha sonra niçin yaptığını çözdüm. Arkadaşın 'paralel' yapıya sempatisi var. Ciddi anlamda" cevabını veren Başkan Gökçek, şunları söyledi:

"Acizane benim kaynaklarım çoktur. O manada gelince anladık ki bütün düşmanlığın arkasında yatan neden buymuş. Biz başka şeyler arıyorduk. Özellikle Beyaz TV'deki bir program dolayısıyla Beyaz TV ile takışmış. Oğlum Osman Gökçek, Beyaz TV'nin genel koordinatörüdür. Onlarla bir takışma olunca benim oğlum vasıtasıyla, Gökçek soyadı dolayısıyla diye düşündüm. Ama mesele o değilmiş. Öğrendik ki beyefendinin paralel yapıya sempatisi varmış. Melih Gökçek'in de paralel yapıya karşı tutumu belli. Beyefendi bunun intikamını aldı bizden. Mesleğini tamamen suiistimal etti."

"FUTBOLDA HAKSIZ REKABET VAR"

Bir izleyicinin "Bu yıl şampiyon kim olur?" sorusuna, "Beşiktaş gibi" cevabını veren Başkan Gökçek, Dembaba'nın Osmanlıspor'da oynamasını çok istediğini ancak kulübün parasının buna yetmeyeceğini ifade etmesinin ardından futbolda yaşandığını iddia ettiği haksız rekabete ilişkin şu değerlendirmede bulundu:

"Profesyonel sporda inanılmaz bir haksızlık var. Şimdi Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor ekstra para alıyor. Diğer takımlar kalan parayı paylaşıyorlar. Böyle haksızlık olmaz. 'Efendim senelerce bunlar şampiyon olmuş, bu bunların hakkı'. Peki yeni adam nasıl şampiyon olacak. Koyarsın bir kaide ve dersin ki her sene, atarak söylüyorum birinci olana 10 milyon dolar, ikinci olana 5 milyon dolar, kupada birinci olana 7 milyon dolar, üçüncü, dördüncü şu kadar verilecek. Fenerbahçe birinci olsun ve alsın 10 milyon doları. Ona göre de transfer yapsın. Ama kafadan alıyorlar. 'Efendim bunların izleyicileri çok' diyorlar. Peki öbürlerinin izleyicilerinin çok olması için ne zaman onlar Fener, Galatasaray, Beşiktaş gibi bir takım kuracak. Böyle haksızlık olur mu? Bu işin düzeltilmesi lazım. Kesinlikle bu işi dava edip düzeltmek lazım. Dava edilirse yüzde yüz düzeleceğine inanıyorum."

"Fenerbahçe, Galatasaray veya Beşiktaş parayı alacak. Atıyorum Eskişehir ve Mersin parasızlıktan küme düşecek, transfer yapamayacak. Niye? Çünkü Fener, Galatasaray, Beşiktaş'ın parası çok. Olur mu böyle şey? Bu büyük bir haksızlık" diyen Gökçek, "Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir şey de yok. Sen paranı nereden kazanırsın. Senin taraftarın çoktur, seyircisinden kazanırsın. Senin namın büyüktür, forma satarsın, malzeme satarsın oradan kazanırsın, özel maçlar yapar öyle kazanırsın. Senin futbolcularını reklamlarda kullanır öyle kazanırsın. Bu avantajlarını kullan kimse de buna bir şey diyemez" dedi.

Ligde her zaman ilk 4'ün aynı takımlardan oluştuğunu ifade eden Başkan Gökçek, "Neden paylaşılıyor. Haksız bir rekabet var. Diyorlar ki; 'Efendim biz olmasak ne olacak, kim sizi televizyonda seyreder?' O zaman 4 takım bir arada kendi aranızda turnuva yapın. Onlar çıksın gitsin. Haksız mıyım?" açıklamasını yaptı.

"ANKAPARK, MUHTEŞEM OLUYOR"

Büyükşehir Belediyesi tarafından Atatürk Orman Çiftliği arazisi üzerinde yapımı süren Ankapark'a ilişkin de bilgiler veren Başkan Gökçek, "Yüzde 70'lerde bitti. Bir aksilik çıkmazsa ümidimiz seneye Ağustos sonuna kadar açmak" dedi.

Ayrı ayrı açık ve kapalı alanları bulunan Ankapark'ın 84 bin metrekare kapalı alanıyla ve oyuncak sayısıyla dünyanın en büyüğü olduğunu da ifade eden Başkan Melih Gökçek, "Ayrıca dışarıda iki tane dev dinozorumuz var. Birisi 65 metre yüksekliğiyle Guinness Rekorlar Kitabı'na girecek boyutta. Diğeri de 40 metrelik T-Rex" açıklamasını yaptı.

Alanda roller costerlardan dev fıskiye şovlarına kadar pek çok farklı aktivitenin yer alacağını anlatan Başkan Gökçek, ziyaretçilerin alanı 3 günde dolaşıp bitiremeyeceğini söyledi. Ankara'da turizm potansiyelini çok ciddi anlamda canlandıracağını ifade ettiği Ankapark için Başkan Gökçek, "Gerçekten muhteşem bir park oluyor" değerlendirmesinde bulundu.

Ankapark'ın tanıtımı için şehrin değişik yerlerine dinozor ve otorobot heykellerinin yerleştirilmesinin hatırlatılması üzerine Başkan Gökçek, "Biz oyuncakları zaten burası için aldık. Bunların içeride görevleri var. Ama içeride o görevlerine başlayana kadar dikkat çekmek maksadıyla değişik yerlere koyduk" dedi.

"Özellikle Mimarlar Odası bizim bütün hareketlerimizi tenkit etme hastalığına kapılmıştır. Ben biliyordum ki oraya koyunca onlar hoplayacaklar. Gerçekten de hopladılar zıpladılar" diyen Melih Gökçek, "Ondan sonra arkasından haber yaptılar. Bir daha haber yapsınlar diye bir daha değiştirdim. Şimdi yeni bir başka bir şey daha koyacağım. O koyacağım şeyle de yeniden haber olacak. Bundan büyük propaganda olur mu? Hem de bedava yaptırdım. Hani bir söz vardır, zenginin parası züğürdün çenesini yorar diye. İşte bunlarınki de böyle bir şey. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin işleri, işi gücü olmayanların çenesini yoruyor" diye konuştu.

"RUSYA İLE SÜRTÜŞMENİN DEVAM ETMESİNİ ARZU ETMİYORUM"

Türkiye ile Rusya arasındaki son durumu değerlendiren Başkan Gökçek, "Ben açıkçası şunu söyleyeyim. Rusya ile bu sürtüşmenin devam etmesini ben arzu etmiyorum. Rusya'nın da arzu etmediğini düşünüyorum" dedi. Gökçek sözlerine şöyle devam etti:

"Yani Putin'in vermiş olduğu beyanatları falan, Rusya'nın iç politikasına dönük sloganlar olarak görüyorum. Bizim de hiçbir zaman Rusya ile kötü olmakla elde edeceğimiz bir menfaat kesinlikle yok. Özellikle son yıllarda turist açısından olsun ekonomik açıdan olsun bizim en büyük alışverişimiz olan bir ülke. Dikkat ettiniz mi bilmiyorum? Rusya konusunda hiç tweet atmadım. Çünkü bu durumun düzelmesini arzu eden birisiyim. Açık ve net söyleyeyim."

Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin'in arkadaşı olduğunu ve daha önceki görüşmelerinde Aralık ayı içerisinde Ankara'da Moskova Günleri yapılması için karar alındığını hatırlatan Başkan Melih Gökçek, "Bu olaylar çıkınca doğal olarak bu durum kaldı. Ben dün bir mektup imzaladım ve bugün yarın ellerine geçer, Türkiye'ye davet ettim. Rusya-Türkiye ilişkilerine müspet anlamda etki gerektiğine inandığımı, bu konuda belediye başkanları olarak elimizden gelen gayreti sarf etmek için hazır olduğumu, kendisini Türkiye'ye beklediğimi yazdım. İki şehir ilişkinin, ülkeler arasındaki soğukluğun giderilmesine katkı sunacağına inandığımı söyledim. Çünkü inat etmenin iki ülkeye de faydası yok" dedi.

"Bu durumun ne Rusya'ya ne bize faydası var" sözleriyle açıklamasını sürdüren Başkan Gökçek, "Kime faydası var? Rusya ile bizim takışmamızdan medet uman uluslar arası güçlere faydası var. Bu manada Rusya'nın makul davranmasını bekliyoruz" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title