Haberler

Başkan Gökçek Gölbaşı'nda

Büyükşehir Belediye Başkanı ve 2014 yerel seçimler AK Parti Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Melih Gökçek, seçim koordinasyon merkezi açılışlarını Gölbaşı’nda sürdürdü.

Büyükşehir Belediye Başkanı ve 2014 yerel seçimler AK Parti Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Melih Gökçek, seçim koordinasyon merkezi açılışlarını Gölbaşı'nda sürdürdü. AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alpaslan ile Gölbaşı AK Parti Belediye Başkanı Adayı Fatih Duruay'ın katıldığı açılışa Gölbaşı halkı da büyük ilgi gösterdi.

Açılışa eşi Nevin Gökçek ile katılan Başkan Gökçek, Gölbaşı'nda toplanan kalabalığın CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun mitinglerinden daha fazla olduğunu kaydederek, "Helal olsun size" dedi.

En güzel hizmetin ilçe belediye başkanı, Büyükşehir Belediye Başkanı ve iktidarın aynı partiden olmasıyla birlikte üçlü olunca verildiğini kaydeden Başkan Gökçek, Gölbaşı'ndaki pek çok eksikliğin bu uyumsuzluktan kaynaklandığını vurguladı.

Mevcut Belediye Başkanı MHP'li Yakup Odabaşı'nın yaptığı tek işin akrabalarını belediyede işe sokmak olduğunu belirten Başkan Gökçek, "Bol miktarda akrabasını işe soktu. 52 akrabası Belediye'de. Belediye Yakup Odabaşı'nın ailesine çalışıyor. İki başkan yardımcısı akrabası. Biri istifa etti. Oğlu Etimesgut belediyesinde çalışıyor, Demirel'in kızı da Gölbaşı'nda çalışıyor. İşe gelmeden para alıyor ve dürüst geçiniyor bunlar" diye konuştu.

"SANDIĞA SAHİP ÇIKIN"

Gölbaşı halkına "Sandığa sahip çıkın" uyarısında bulunan Başkan Gökçek, şunları söyledi:

"Burada sandıkla çok oynuyorlar. Geçen seçimde Gölbaşı'nda sandıkta oynanan oylardan kaybettik. Her sandığın başına gidip oylara ve yazılana bakacaksınız. Herkesi sandık başına davet ediyorum. İlçe başkanınıza müracaat edin. Söke söke alacağız Gölbaşı'nı. Geçen seçimde bir ilçe başkanımız vardı, Ramazan… Ona içim hiç ısınamadı, 'bu MHP'ye çalışıyor' dedim. 'Sandık başında onlara çalışır' dedim. Maalesef haklı çıktım. MHP'ye geçti. Şimdi Meclis üyesi adayı... Onun için sandığa sahip çıkacaksınız.

Gölbaşı'na Ramazan ayında verdiği viyadük sözünü anımsatan Başkan Gökçek, altına Gençlik Merkezi, Çocuk Kulübü, Hanımlar Lokali ve Yaşlılar Lokali de yapılacağını söyledi. Viyadük için yeniden anket yapan ve alandakilerin neredeyse tamamının "evet" demesiyle Başkan Gökçek, "Demek ki AK Parti'ye gönül verenlerin hepsi istiyor. Ben de söz veriyorum. Seçimden hemen sonra bu viyadüğü hemen yapıyoruz" dedi.

GÖLBAŞI'NDA GERÇEKLEŞTİRİLECEK PROJELER

En büyük projelerinden birisinin Ankara Boğazı olduğunu kaydeden Başkan Gökçek, Gölbaşı'na yönelik yatırımları da şöyle aktardı:

"Çankaya Mamak viyadüğünün 3 kilometre ilerisinden başlama kaydıyla Gölbaşı'na gelen, Eymir Gölü'nü içine alan bir boğaz düşünüyoruz. Mogan'la birleşecek. 12 kilometre ileriye gidecek. 43 kilometrelik dev bir boğaz olacak. Ankara'nın boğazı olacak. Eymir'in alt tarafından başlayacağız. Birinci etabı bu dönem mutlaka bitireceğim. Bu boğaz bittiğinde gölbaşı daha değişik olacak.Bu dönem içinde Sayın Başbakanımızın talimatı da var. Bu gölün temizliği gündeme geliyor. Çevre Bakanlığına yaptıracağız. Gözümüzün nuru olacak. Moganımızı koruyacağız inşallah."

Otogaleri konusunda da sözü olduğunu hatırlatan Başkan Gökçek, "Bu dönemin projelerinden en önemlilerinden bir tanesiydi. Milli Savunma Bakanlığı şerhi vardı. Bakanlık iki ay önce bu şerhi kaldırdı. Oto galerinin yapılabilmesi için mevcut araziyi Metropol şirketimize devrettik. Kasasında para var. Seçimin hemen ertesinde oto galeri inşaatı başlayacak. Kamyon, TIR, otobüs galerileri de olacak. İkinci satış yeri otoparkları da buraya gelecek. Gölbaşına ciddi katkı verecek" dedi.

"GÖLBAŞI'NDA MOGAN ÜNİVERSİTESİ KURULSUN DİYE ÇALIŞACAĞIZ"

"Mezbaha Gölbaşı'nın sıkıntılarından. Hayvanlarınızı kesme sorunu var. Önümüzdeki dönem inşallah Gölbaşı'nı mezbahaya kavuşturmak istiyoruz" diye konuşmasını sürdüren Başkan Gökçek, "Önümüzdeki dönemde iki tane gemi yapacağız. 400-500 kişilik gemiler olacak. Moganda dolaşacak, düğünlerinizi orada yapacaksınız inşallah. İstanbul'un boğazı varsa bizim de Moganımız var" dedi. Başkan Gökçek, sözlerine şöyle devam etti:

"Mogan Gölü'ne 19 kişilik su uçakları inecek. İstanbul'a servisler başlayacak. 'Kuşları kaçırır' diyorlar. Ben buraya fıskiye koydum. Hep karşı çıktı. Kuşlar kaçar denildi. Şimdi kuşlar etrafında tur atıyor. Aynı şekilde uçağın da bir sıkıntısı olmaz. Kuş kaçacak olsa İstanbul'dan kalkan uçak nedeniyle kuşların hepsinin göçmesi lazım. Uçak da ayrı bir hava katacak Gölbaşı'na.

Büyük bir de müjde veriyorum. Bunun için birlikte kavga vereceğiz, birlikte mücadele edeceğiz. Fatih de (AK parti adayı) İl başkanımız da biz de destek olacağız. En büyük desteği de TBMM Başkanı Cemil Çiçek veriyor. Ankara Üniversitesi ve Gazi Üniversitesi'nin yerleri var. Gölbaşı'nda Mogan Üniversitesi kurulsun diye çalışacağız. Gölbaşı'nın da bir üniversitesi olsun.

Özellikle bize bağlanan yeni köyler var. 47 tane. En önemli konusu imar. İmarı ilçe belediyesi şu an çözemiyor. Belediye Başkanını inşallah Fatih'i yapacaksınız. Fatih'in sırtına yükleyeceğiz imarı. Köyler imar istiyorsa Fatih'e sahip çıkacak.

Taksi duraklarını tek tek yenileyeceğiz. Her türlü alt yapı ve asfalt sıkıntısını gidermek de zaten boynumuzun borcu."

TARIM VE HAYVANCILIK KONUSUNDA BÜYÜK ATILIM

Yerel seçimlerin ardından Özel İdarenin Büyükşehir Belediyesi'ne devredileceğini anımsatan Başkan Gökçek, tarım ve hayvancılık konusunda da büyük atılımlar yapacaklarını anlattı.

Belediye bünyesindeki 12 şirketin 16 çevre ilçede, o ilçenin ihtiyacına göre çalışmalar yapacağını kaydeden Başkan Gökçek, özellikle nadasa bırakılan topraklarda aspir bitkisinin üretimini teşvik edeceklerini, sütün değerlendirilmesi için tesisler inşa edileceğini dile getirdi.

"OYUNLAR TUTMADI"

Bu yerel seçimlerin genel seçime dönüştüğünü ifade eden Başkan Gökçek, ülke gündemini değerlendirdikten sonra Gezi olayları, üniversite olayları ve 17 Aralık operasyonu tutmayınca montaj kasetlerin çıkarıldığını vurgulayarak, "O da tutmadı, Burdur'daki, Uşak'taki mitinglerde 'Başbakan hastanede' diye söylendi. Bu iftiralar bitmeyecek. Bu iftiralara siz itibar etmeyeceksiniz. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'a 30 Mart'ta yüzde 50 zaferi hediye edeceğiz. Bu coşkunuz inşallah sandığa da yansısın. Siz dualarınızı eksik etmeyin Allahın izniyle Türkiye daha çok işler yapacak" diye konuştu.

Başkan Gökçek, Belediye Meclis üyelerini de tanıttıktan sonra konuşmasının sonunda şunları söyledi:

"Allahın izni, sizlerin desteğiyle duasıyla CHP'ye en büyük cevabı siz vereceksiniz. Solun tek adresi Mansur'dur, diye bir afiş asılmış. 'Ben asmadım, Melih Gökçek' astı diyor. Solun adayı olmaktan utanıyor. Sol partiden aday. Bu bir komplo demiş. Adam solcu, bir partinin il başkanı solcu olmaktan utanıyor.

Ülkücü kardeşlerime sesleniyorum. 'Ben ülkücüyüm' diyor. Ülkücü diyorsun da listeye senin arkadaşlarından, çevrenden kaç kişiyi koydular. Hiçbirini koymadılar. Bu sefer AK Parti çok daha farklı olarak seçimleri alacak. Dualarınızı eksik etmeyin". - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Melih Gökçek Nevin Gökçek İstanbul Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title