Haberler

Başkan Gökçek Gençlerle Üçüncü Kez Bir Araya Geldi

ANKARA (İHA) – Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, göreve ilk başladığı 1994 yılında Ankara’da Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı 19 park bulunduğunu ifade ederek, şu anda Başkent’in değişik bölgelerinde 393 adet parkın hizmet verdiğini anlattı.

ANKARA (İHA) – Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, göreve ilk başladığı 1994 yılında Ankara'da Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı 19 park bulunduğunu ifade ederek, şu anda Başkent'in değişik bölgelerinde 393 adet parkın hizmet verdiğini anlattı.

"Başkan Gökçek, Gençlerle Buluşuyor, Ankara'yı Tartışıyor" programının üçüncü gün konusu 'Çevre ve Peyzaj' oldu. Çoğunluğu Ankara'dan olan ve değişik illerden de katılım sağlayan gençler, Ankara'nın yeşil alan konusundaki çalışmalarını Başkan Gökçek'ten dinledi. Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ve yapımı süren çalışmaları multivizyon eşliğinde anlatan Başkan Gökçek, sunumu sonrası gençlerin sorularını da cevaplandırdı.

"BOZKIR ANKARA'YI EN YEŞİL KENT HALİNE GETİRDİK"

Gençlerin yaşlarından dolayı daha önce görev yapan belediye başkanlarını fazla tanımadıklarını ve Ankara'nın sorunlarını bilmeklerini belirten Başkan Gökçek, "Eski Ankara'nın adı bozkır Ankara'ydı. Biz bu bozkır Ankara'yı bugün en yeşil kent merkezi haline getirdik" dedi.

Başkan Gökçek, Başkent'te yeşil alan miktarının her geçen gün arttığını ifade ederek, ilk belediye başkanı seçildiği zamanla şimdiki zaman arasında gelinen noktayı değerlendirirken, "Ankara'ya yapılan park bahçe ve mesire alanlarının sayısı ciddi anlamda bir rekordur" ifadelerini kaydetti.

Başkan Gökçek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Belediye başkanı olduğumda, kişi başına 2,08 metrekare yeşil alan düşüyordu. Şuanda kişi başına düşen yeşil alan miktarı 19,61 metrekare. Yalnız Ankara'nın nüfusu iki kat arttı. Yani 5 milyon 270 bini buldu şu anda. Sadece su abonesi sayısından Ankara'nın ne kadar çok büyüdüğünü çok rahat görebiliriz. Ankara'nın su abonesi sayısı ben belediye başkanı olduğumda 23 sene önce, 675 bindi, şu anda 2 milyon 100 bine yaklaştı. Yani 3 kat büyüdü. Ankara'da o dönemde araç sayısı 350 bindi, şuanda 1 milyon 700 bin. Bir de dikkat ederseniz trafikte başka illerin plakası da var, yüzde 20 civarında. Ankara'nın trafiğinde 2 milyon araç seyir ediyor. Nüfus sabit kalsaydı, kişi başına düşen yeşil alan miktarı 40 metrekareyi bulacaktı. Belediye başkanlığım döneminde Ankara'ya her yıl benden önceki 71 yıl kadar yeşil alanı ilave ettik. Belediye başkanı seçildiği 1994 yılında Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı 19 park vardı. Buna 374 tane eklenerek, 393 adet parka çıkardık. Bunların 10 tanesi de rekreasyon alanı. Dünyanın belli başlı başkentlerinde rekreasyon alanları 1, bilemedin 2 tanedir."

AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMALARI

Başkan Gökçek, parkların yanı sıra bulvar, cadde ve sokaklara dikilen ağaçlar hakkında da bilgi verirken, yapımı sürecinde birçok zorluklarla karşılaştıkları 1071 Malazgirt Bulvarı'na dikilen ağaçları fotoğraflarla gençlere gösterdi. Başkan Gökçek, "Yeni açtığımız 1071 Malazgirt Bulvarı var. Hani 'ağaç katliamı yaptığımızı' iddia ettikleri yer. Burada çalı grupları ve uydurma ağaçlar vardı ve şimdi inanılmaz bir ağaç cümbüşü var. Bu gördüğünüz ağaçları ben Şanzelize'de gördüm. Paris'te böyle biçilmiş ağaçlar sadece tek caddede var ama Ankara'da pek çok caddemizi süslüyor" diye konuştu.

Daha önceki zamanlarda yurtdışından heyetler geldiğinde gezdirecek yer bulamadıkları için komplekse girdiklerini kaydeden Başkan Gökçek, "Ankara'ya konuklar geldiği zaman 'nereyi gezdireceğiz, nereye göstereceğiz' diye komplekse girerdim. Sadece Atakule'ye çıkartırdık. Başka övüneceğimiz bir yer yoktu. Ama yeminle söylüyorum şimdi geldikleri zaman kendileri komplekse girip gidiyorlar. Avrupalısı da dahil buna. Eskiden ezilirdik, şimdi psikolojik olarak eziyoruz. Bu da bana keyif veriyor" dedi.

KENT İÇİ DÜZENLEMELER

Başkan Gökçek, sinek ve haşere ile de etkin bir mücadele yürütüldüğü anlatırken, "Vektörle mücadelemiz son derece etkin geçiyor ve son derece pahalı bir iş. Ama yapmak zorunda olduğumuz bir iş. 802 bin hektar alanı devamlı olarak ilaçlıyoruz" diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi'nin yeni kazandırdığı yeşil alanların yanı sıra mevcut alanların korunması yönünde çalışmalar da yapıldığını belirten Başkan Gökçek, geçen yıl 27 bin 783 ağaçta budama yapıldığını, 891 bin ağacın da ilaçlandığını bildirdi. Başkan Gökçek, sadece 2015 yılında Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı tarafından yapılan çalışmaları anlatırken, şunları söyledi:

"314 bin metrekare refuj ve yan bantlara çiçek dikilerek yeşil alan kazandırıldı. 402 adet kamu kuruluşu, okul ve caminin çevre düzenlemesi yapıldı. Bahçıvanlık öğrenmek isteyen vatandaşlarımıza açmış olduğumuz kurslarda bahçıvanlık öğretiyoruz. Bu zamana kadar 5 bin vatandaşımız bu hizmetimizden yararlandı. Refüjlerimizi çiçek açısından süslemek ayrı bir keyif veriyor. Peyzaj da inanılmaz derecede önemli bir çalışma. Çiçeklerin arasından geçtiğiniz zaman bu insanı mutlu ediyor. Ayrıca modern ve gelişmiş bir kentseniz bunları yapmak zorundasınız."

İZCİLERİN YENİ ADRESİ KARAGÖL

Başkan Gökçek, Çubuk'ta bulunan Karagöl çevresinde yapılacak düzenlemeler hakkında da bilgi verirken, izciler için izci kampı alanı yapılacağını söyledi.

Başkan Gökçek, ayrıca Kırıkkale Kızılırmak Yeşil Vadi Projesi'nin çalışmalarına başladıklarını belirtti ve cephe yenileme çalışmalarından estetik aydınlatma çalışmalarına, seramik kaplamalardan kent mobilyalarına, dekoratif vazolardan dekoratif granit süs havuzlarına, saat kulelerinden dekoratif hayvan figürlerine kadar Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çalışmaları özet halinde fotoğraflarla anlattı.

Başkan Gökçek, program sonunda konuklarına eski ve yeni Ankara'nın görüntülerini multivizyonda gösterdi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Melih Gökçek Malazgirt Karagöl Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title