Haberler

Başkan Gökçek Bala'da

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve 2014 yerel seçimlerinde AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Melih Gökçek, Bala’da AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve 2014 yerel seçimlerinde AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Melih Gökçek, Bala'da AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılışını gerçekleştirdi. Açılışa Bala Belediye Başkanı İbrahim Gürbüz ile coşkulu bir kalabalık katıldı.

"Bala seninle gurur duyuyor" sloganları eşliğinde kürsüye gelen Başkan Gökçek, Bala ilçesi Ankara Büyükşehir Belediyesi sınırlarına dahil olduğunda, "Bala bir başka olacak şimdi" dediğini anımsatarak, "O gün bugündür İbrahim'le el ele çalışıyoruz. Ne dediysek sözümüzü tuttuk. Belki ufak tefek eksiklerimiz olmuştur ama fazlalıklarımız da oldu" diye konuştu.

Bala'nın bu süreçte tarihinde görmediği hizmeti gördüğünü vurgulayan Başkan Gökçek, şunları söyledi:

"Asfaltı yoktu artık asfaltı var, kaldırımı var, alt yapısı var, suyu var. Hatta ilave suyu da getiriyoruz. ya seçimin sonuna doğru ya da birkaç hafta sonra gelmiş olacak. Arıtma tesisi yaptık. Sadece Bala içine değil Avşar ve civarındaki köylere de su vereceğiz. Geçmişte size diyeceklerdi ki Bala'ya Kızılırmak'tan su gelecek, sülfatı bile temizlenecek, kimse inanmazdı. Allah'ım lütfetti biz bunu yetiştirdik. Balaya hayırlı uğurlu olsun."

PAZAR YERİ ÜSTÜ KAPANACAK

Bala'da ayrıca bir Gençlik Merkezi yapıldığını da anımsatan Başkan Gökçek, düğün salonu inşaatının ise yüzde 95'inin bitirildiğini söyledi. Bala pazar yerinin üzerinin kapatılacağına ilişkin daha önce verdiği sözü de hatırlatan Gökçek, "Ben ihalemi yaptım. Ama 80 metrekarelik bir yerin kamulaştırması bitmemişti. O bitmiş. İhale yapıldığı için bu yıl içinde pazar yerinin üzeri de kapanmış olacak" diye konuştu.

Açıklamalarını 2014 yerel seçimler sonrası Bala'ya yönelik projelerini aktararak sürdüren Başkan Gökçek, Belediye Kanunu'na eklenen yeni bir madde ile İl Özel İdaresi yetkilerinin büyükşehir belediyelerine devredildiğini, böylelikle tarım ve hayvancılığı teşvik edici projeler yapabildiklerini anımsattı. Belediye bünyesindeki 12 şirketin bu konuda çalışmalar yaptığını kaydeden Başkan Gökçek, 17 çevre ilçe için çeşitli projeler üzerinde çalışıldığını açıkladı. Bazı tesisleri hediye edeceklerini bazılarını da maliyeti karşılığı uzun vadeli ödemeler karşılığında kooperatiflere devredeceklerini aktaran Gökçek, Dünya Bankası ve Avrupa Birliği hibelerinin de araştırıldığını söyledi.

MEZBAHA VE HAYVAN BORSASI SÖZÜ

Bu yatırımlarından bir tanesinin ilçeye kazandırılacak mezbaha ve hayvan borsası olduğunu kaydeden Başkan Gökçek, gelecek 5 sene içinde tarım ve hayvancılığı destekleyip ayağa kaldırmaya niyetli olduklarını vurgulayarak, bu sene ya da önümüzdeki sene içinde mezbahanın da borsanın da bitmiş olacağını müjdeledi.

Ziraat ve veterinerlik fakülteleri ile çeşitli anlaşmalar yaptıklarını da dile getiren Gökçek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Hangi bölgede tarımı, hayvancılığı geliştiririz diye bilimsel çalışmalar yapılıyor. Bir projemiz var. Nadasa bırakılınca boş kalan tarlanızı değerlendirmek istiyoruz. Aspir denen bir bitki var. Yağ üretiliyor. Toprağı yormuyor. Ciddi manada gelir elde etmeniz mümkün oluyor. Aspiri işleyen bir fabrika kurmak hem yağ üretmek hem de artıklarından hayvanlara küspe yapmak istiyoruz. Yılda iki sefer hasat alacaksınız inşallah."

İlçede arıcılığın gelişmesi için de teşvik projeleri ürettiklerini ifade eden Başkan Gökçek, "Bala, makus talihini yenecek. Gençlerin Ankara'ya yerleşmesine gerek kalmayacak. Kendi tarlasında iş yerlerinde karnını doyuracak, parasını kazanacak. El ele inşallah Balamızı daha güzel günlere getireceğiz" diye konuştu.

Bala Belediye Başkanı İbrahim Gürbüz'ün ricası üzerine hak sahiplerinin tümünün evet demesi şartıyla Atatürk Caddesi'ni genişletme ve kentsel dönüşüm planlaması için de söz veren Başkan Gökçek, konuşmasını, "Biz sözlerimizi verdik. Söz verip de tutmadığımız olmadı. Allah bize güç versin derman versin sözlerimizi tutalım. Siz de Bala olarak AK Partimize yüzde 70 oy vereceksiniz ki bizim de Başbakanımıza karşı yüzümüz olsun" sözleriyle bitirdi.

Konuşmanın ardından Başkan Gökçek ile Bala Belediye Başkanı Gürbüz, AK Parti Bala Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılış kurdelesini kestiler. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title