Haberler

Melih Gökçek, ATO Meclis Toplantısına Katıldı

Güncelleme:

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, seçimler sonrası ilk ziyaretini Ankara Ticaret Odası'na yaptı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, seçimler sonrası ilk ziyaretini Ankara Ticaret Odası'na yaptı. ATO Meclisi üyelerine seslenen Başkan Gökçek, "Yolumuza devam ediyoruz. Bir 5 yıl daha Ankaramıza ayrım yapmaksızın, bana en çok oy veren yerden başlayıp aşağıya inmek suretiyle hizmetimize devam edeceğiz" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na 5. kez seçilen Melih Gökçek, ATO Meclisi Nisan ayı toplantısına katılarak, çarpıcı açıklamalar yaptı. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun da katıldığı toplantıda Başkan Gökçek, seçim sürecinde kendisine destek veren ya da vermeyen herkese teşekkür etti. Başkan Gökçek, "Bu dönem hayatımda geçirdiğim seçimlerden en üzgün olduğum, 'sıkıntılı' demiyorum, en üzgün olduğum seçim. Müthiş hile yapıldığına inanıyorum. Çok hileler yapıldı sandıklarda" diye konuştu.

Özellikle bazı sandık başkanlarının AK Parti'ye oy vereceği belli olan yaşlı insanları yanlış yönlendirdiklerine dikkat çeken Başkan Gökçek, "Muhtar kağıdını belediye başkanlarıyla aynı zarfa koydurup, sandığa attırdılar. Bunları isim isim tespit ettiriyoruz. O isimlere de nasip olursa, delil bulabilirsek, dava açacağız" dedi.

"DOST, CAN, KARDEŞ BİLDİKLERİMİN SIRTIMDAN VURMASI ÇOK GÜCÜME GİTTİ"

Bugüne kadar CHP ile mücadele etmekten hiç çekinmediğinin altını çizen Başkan Gökçek, bundan da şeref duyan ve duyacak olan birisi olduğunu vurgulayarak, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Ancak dost bildiğim, can bildiğim, kardeş bildiğim insanların beni sırtımdan vurması çok gücüme gitti. Bunu anlayabilmem mümkün değil, izah edebilmem mümkün değil. Bana söyledikleri söz şuydu, 'Başkanım, bir tek destekleyebileceğim Türkiye'deki isim sensin' dediler, ben de Müslüman insanlar yalan söylemezler diyerek onlara inandım ama kapı kapı Melih Gökçek'in ne hırsızlığı kaldı ne huysuzluğu kaldı. Bu da benim ömür boyu unutmayacağım bir hadise oldu. Cenabı Allah'a havale ettim. Hakkımı orada isteyeceğim inşallah, nasip olursa. Bunlar beni üzdü. Ondan sonrası tırs gelir tırıs gider. 30 CHP'li gelsin. Bana iğne ucu kadar zararları dokunamadı. İnşallah yolumuza devam ediyoruz. Bir 5 yıl daha Ankaramıza ayrım yapmaksızın, bana en çok oy veren yerden başlayıp aşağıya inmek suretiyle hizmetimize devam edeceğiz."

"YÜZDE YÜZ OY VEREN KÖYLERDEN HİZMETE BAŞLADIK"

Seçimlerde kendisine yüzde yüz oy veren köylerden hizmete başladıklarını da belirten Başkan Gökçek, "O köylerden hizmete başladık. Asfaltlarını bitirdik" dedi.

Seçimlerden önce verdiği "Hizmete en çok oy veren ilçelerden başlayacağız" sözünü anımsatan Başkan Gökçek, herkesin hizmet alacağını ancak bunu 5 yıla bölerek, en çok oy verenden aşağıya doğru sıralama yapacaklarını yineledi.

Çankayalıların hizmete değil ideolojiye oy verdiğine de dikkat çeken Başkan Gökçek, Çayyolu'na yapılan hizmetlerin ve ODTÜ Bulvarı'na rağmen alınan oyun buna en güzel örnek olduğunu kaydetti.

"ANKAPARK EKİM'DE AÇILACAK"

ATO, ASO, TOBB ile işbirliğinin yeni dönemde de birebir devam edeceğini açıklayan Başkan Gökçek, Ankara'nın istikbali için bunu yapmaya mecbur olduklarını söyledi.

Gelecek dönemde yatırımların tümüne başlayacaklarını dile getiren Gökçek, Ankara'ya en büyük ekonomik katkıyı getirecek projenin AnkaPark olduğunu, oyuncakların yüzde 95'inin geldiğini söyleyerek, yarısından fazlası inşa edilen parkın Ekim ayında hizmete açılacağını açıkladı. İkinci büyük yatırımını ise içinde tarih, bilim, ferman ve Kur'an mucizeleri bölümlerinin bulunacağı İnanç Müzesi olduğunu kaydeden Başkan Gökçek, "Yaklaşık 175-200 milyon dolar paraya mal olacak. 2.5 yılda bitecek. Projesi tamam, ihale aşamasına geldik. İhale edip yola çıkacağız. Ciddi anlamda turist getireceğine inanıyorum" diye konuştu.

Başkan Gökçek, Arapların en çok değer verdiği şairlerden biri olan İmrul Kays'ın Hıdırlıktepe'deki mezarını da restore edeceklerini belirterek, bu konuda özellikle Kuveyt'ten büyük talep olduğu bilgisini verdi.

"FUAR ALANI İHALE AŞAMASINDA"

Daha önce başlayan yatırımlardan fuar alanında ise ihale aşamasına gelindiğini ve projenin süratle bitirileceğini müjdeleyen Başkan Gökçek, seçim öncesinde açıkladığı ve bir toplantıda ATO'ya devrettiği, prestij projelerden 333 Ankara Kulesi içinse her türlü desteği vereceklerini belirtti. İmar düzenlemeleri bittikten sonra ATO üyelerinden bir an önce projeyi başlatmalarını isteyen Başkan Gökçek, "Yürütmeyi durdurma almadan inşaata başlamanız lazım. Yürütmeyi durdurma kararlarından kurtulduk diye seviniyorduk. Yine çok sık gelmeye başladı" dedi.

"SHOPPİNG FEST'TE DEDİKODU OLMASIN"

Bu yıl üçüncüsü yapılacak Alışveriş Festivali hazırlıklarına da değinen Başkan Gökçek, şöyle konuştu:

"Siz teklifinizi ortaya koyun. Ben meclise sunacağım. Siz ne kadar veriyorsanız biz de aynı katkıyı sunarız. Yalnız geçen sefer çok dedikodu oldu. Yine dedikodulara meydan verecekseniz yardım yapmam. Bir heyet kurun, içinde daha önce itiraz eden üyeler de olsun, harcamaları birlikte yapsınlar ki dedikodusu olmasın. Başka türlü dedikoduları engellemek mümkün değil. Rencide oluyor ve alınıyoruz. Bunu yapmaya kimsenin hakkı yok. Bütün meclisin birliği ile olduğu takdirde yanınızdayım, ne kadar verirseniz biz de aynısını veririz."

"ANKARA'NIN 17 İLÇESİ DE ANKARA GİBİ OLACAK"

"Beş yıl daha sizlerle birlikte olacağız" diyerek sürdürdüğü konuşmasında Başkan Gökçek, "İnşallah Ankara'yı bir turizm kenti yapmayı başaracağız. Tüm gayemiz yılda 5 milyon turist sayısını yakalamak için bu adımları atacağız. AnkaPark ve İnanç Müzesi bir araya gelince bu rakamı yakalayacağız diye düşünüyorum" dedi.

Ankara'nın turizmine katkı sağlayacak en önemli unsurlardan birinin ise termal turizm olacağını ifade eden Başkan Gökçek konuşmasına şöyle devam etti:

"Ankaramızda yapabilecek en güzel işlerden bir tanesi de termal turizm olacak. Bu konudaki yetki de Büyükşehir Belediyesi'ne geçti. Ankara çok rahatlıkla Türkiye'nin termal merkezi olabilir. 8 ilçede termal kaynak var. Biz belediye olarak buraların yollarını, alt yapılarını bedava yapacağız. Siz de gelip tesislerinizi kuracaksınız. Her şeyi yapan belediye olacak, siz sadece tesisi kurup işleteceksiniz. Arazi de satın aldık. Değerlendirmek istiyoruz. Enerji Bakanlığı'ndan aldık. Bu konuda eğer bizimle işbirliği yapmak isteyen ATO üyeleri varsa gelsinler birlikte bu yatırımları yapalım. Yapılacak olan bu yatırımları sayesinde küçük ilçelerden göçü de önlemiş oluruz. Ankara'nın 17 ilçesi de Ankara gibi olacak."

BAŞKAN GÖKÇEK SORULARI YANITLADI

Konuşmaların ardından ATO üyelerinin sorularının yanı sıra isteklerini de yanıtlayan Başkan Gökçek, "Şehir merkezinde bulunan galerileri, Gölbaşı ve Çubuk'ta yapılacak olan oto galerilerine taşıyacağız. Şehirlerarası terminalini (AŞTİ) Mamak'ın çıkışında NATA VEGA'nın bitişiğinde bulunan yeni bir terminal yerimiz var oraya taşıyacağız. Bunu da bir yıl içinde gerçekleştireceğiz. AŞTİ'den boşalan yere de küçük esnaf için yer yapmak istiyorum. Çünkü Ulus'taki mevcut olan 100. Yıl Çarşısı bize geçti. Orayı tasfiyeye başlayıp yıkacağız. Karşısında Ulus Çarşısı, Gençlik Spor Genel Müdürlüğü, Anafartalar Çarşısı ve Gümrük Bakanlığı'na ait teneke binaları yıkacağız. Sadece yer altına dev bir otopark yapıp üstünü tamamen meydan yapacağız. Yan kısımlarında Ankara evi tarzında 2 katlı lokantalar fastfood, kuruyemiş, dondurmacılar haline getireceğiz. Burası Ankara'nın en büyük meydanı olacak. Bir tek Atatürk heykeli kalacak" şeklinde konuştu.

BEZCİ: "BAŞKAN GÖKÇEK'İN ANKARA VE ANKARALIYA BÜYÜK HİZMETLERİ VAR"

ATO Başkanı Salih Bezci ise yaptığı kısa konuşmada, Başkan Gökçek'in Ankara ve Ankaralıya büyük hizmetleri olduğunu belirterek, "ODTÜ yolunu açtı ki, Çukurambar ve Eskişehir yolunda trafik sıfır. Bu yolu da sizden başkası açamazdı. Cesaretinizden dolayı da tebrik ediyorum. Fuar alanı, 333 Ankara ve Shopping Fest gibi ortak projelerimiz var. Kimsenin farkında olmadığı iyi ya da kötü niyetle söyledikleri AnkaPark projesi var. O kadar önemli ki maalesef kötü niyetle kullanıldı. Benzerleri dünyada var. Orlando, Paris, Hongkong'ta var. Şehrin ekonomileri Disneyland üzerine kurulmuş. İnanç Müzesi de Ankara turizmine çok büyük katkıda bulunacak projelerdendir. Önümüzdeki dönemlerde Ankara'nın önü çok açıktır ve dünya turizminde gereken yeri alacak" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Gökçek'e, ATO Başkanı Bezci günün anısına bir vazo hediye etti. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ankara Ticaret Odası Melih Gökçek Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title