Haberler

Seyhan'da 'Başkan Gitti, Pazar Bitti' Tepkisi

Güncelleme:

Adana'nın merkez Seyhan İlçesi'nde yerel seçimlerden iki hafta önce açılan semt pazarı, 10 yıldır görevde olan belediye başkanının koltuğunu kaybetmesinin ardından kurulmayınca, mahalleli isyan etti.

Kentin kuzeyindeki Pınar Mahallesi'nde 15 Mart'ta açılan semt pazarı, yöre sakinleri tarafından sevinçle karşılandı.

Kadın Muhtar Saniye Çelik ve mahallenin kanaat önderleri yeniden aday olan Belediye Başkanı AK Parti'li Azim Öztürk'e plaket vererek teşekkür etti. Ancak Öztürk'ün, 30 Mart seçiminde CHP'li Zeydan Karalar'a karşı seçim yenilgisinin ardından bu hafta semt pazarı kurulmadı. Bunun üzerine mahalle sakinleri pazar alanında toplanarak protesto eylemi yaptı.

Muhtar Saniye Çelik, semt pazarının kurulması için 5 yıl boyunca dilekçe verdiklerini söyledi. Semt pazarının geçen ay 2 kez kurulabildiğini belirten Çelik, "Demek ki buraya açılan pazar, geçici ve seçim yatırımıymış. Gerekli karar alınmamış. Biz hakkımızı mahşere kadar Azim Öztürk'e helal etmiyoruz. Teşekkür için yaptırıp verdiğimiz plaketi de geri istiyoruz. Bizi kandırdı" dedi.

Mahalle sakinleri de seçimi kaybeden Azim Öztürk'e tepki gösterdi. Yeni Başkan Zeydan Karalar ise Pınar Mahallesi'nin semt pazarı sorununu en kısa sürede çözme sözü verdi. Karalar, "Pınar Mahallesi'nde semt pazarı kurulmasıyla ilgili bir problem yaşandığı bilgisi bize ulaştı. Bu konunun çözümü noktasında muhtarı Saniye Çelik'in bizimle bir görüşme talebi oldu. Pınar Mahallesi semt pazarı sorunun en kısa sürede çözüme kavuşturacağız" diye konuştu.

SEMT PAZARLARI YÖNETMELİKLE KURULUR

Adana Semt Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Ahmet Akçay, Pınar Mahallesi'ne kurulan pazar yerinden, esnaf para kazanamadığını için vazgeçildiğini savundu.

Semt pazarlarının birbirine en az 3 kilometre uzakta olması gerektiğini buna da kurulan bir komisyonun karar verdiğini belirten Akçay şöyle konuştu:

"Biz Pınar Mahallesi'nde pazar kurmamız için Muhtar Saniye Çelik'ten 2 yıl boyunca büyük baskı gördük. Ancak semt pazarı, başka bir pazara en az 3 kilometre uzak olması gerekir. Bunu ben değil yönetmelik söylüyor. Hiçbir muhtar, 'Benim mahallemde de pazar olsun' dememelidir. Biz Pınar Mahallesi'nden gelen baskı nedeniyle oraya 2 hafta boyunca pazar kurduk. Ancak esnafımız satış yapamadı. 2 hafta boyunca götürdükleri meyve ve sebzeyi satamadılar. Ben de esnafımı düşünmek zorundayım. Bu yüzden oradaki pazardan vazgeçmek zorunda kaldık. Yoksa o semt pazarı seçim yatırımı değildi."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Zeydan Karalar Azim Öztürk Seyhan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title