Haberler

Başkan Genç'ten Kardeş Şehir Neustadt'a Ziyaret

Mersin’in merkez ilçe Belediye Başkanı İbrahim Genç, belediyenin Almanya’daki kardeş şehri Neustadt’ın Belediye Başkanı Hans Georg Löffler’in davetlisi olarak Neustadt’ı ziyaret etti.

Mersin'in merkez ilçe Belediye Başkanı İbrahim Genç, belediyenin Almanya'daki kardeş şehri Neustadt'ın Belediye Başkanı Hans Georg Löffler'in davetlisi olarak Neustadt'ı ziyaret etti.

Yenişehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, beraberindeki heyetle birlikte 7-13 Ekim 2014 tarihleri arasında Neustadt'a giden Başkan Genç, resmi temaslarını tamamlayarak Mersin'e döndü. Almanya'da bulunduğu sürece Neustadt Belediye Başkanlığı'nın resmi programı dahilinde Asliye Hukuk Mahkemesi Başkanı Matthias Frey ile görüşen Genç, her iki ülkenin hukuk sistemleri konusunda fikir alışverişinde bulundu. Genç'in görüşmesi Neustadt şehrinin bağlı olduğu Rheinder Pfalz Eyaleti'nin en yüksek tirajlı Die Rhinpfalz gazetesinde geniş yer aldı.

Genç ve beraberindekiler, Avrupa Birliği'nin resmi başkenti olan Strasbourg'da Avrupa Parlementosu'nu da ziyaret ederek incelemelerde bulundular. Bad Dürkheim'da pazar yerlerini gezen Genç, oradaki çalışmalarla ilgili yetkililerden bilgi aldı. Almanya'da Türklerin en yoğun olduğu Mannheim şehrine de giden heyet, Teknoseum Müzesi'ni ziyaret etti.

Ziyaretin son gününde Neustadt'da yapılan geleneksel Almanya Şarap Üreticileri Festivali'ne katılan Genç, resmi geçit töreninde Neustadt Belediye Başkanı Löffler ile birlikte halkı selamladı. Die Rheinpfalz gazetesinin 13 Ekim 2014 tarihli nüshasında da Neustadt Şarap Üreticileri Festivali ile ilgili yer alan haberde, Başkan Genç'e de yer verildi. Gazetede Başkan Genç ile ilgili olarak, "Neustadt'ta Landauer caddesinde dün kurulan şeref tribününde müstesna bir misafir de hazır bulundu. Neustadt'ın Türkiye'deki kardeş şehri Mersin Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç en ön sırada yerini aldı. Sayın Genç katılan grupların ve gösterilen sunumların her birinin birbirinden güzel olduğunu belirtti, kendisi bu vesile ile yörenin tipik şarabı Riesling içmeyi de ihmal etmedi. Özellikle katılanlar arasındaki çocuk ve gençlerin sayısının fazla olması dikkatini çekerek, Mersin şehrinde de Kasım ayında bir Uluslararası Narenciye Festivali düzenlendiğini, orada da bu kadar çok katılım olmasını ümit ettiklerini söyledi. Tribünde Genç, tüm civar şehirlerden gelen yerel ve politika temsilcileri arasında oturuyordu" ifadelerine yer verildi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İbrahim Genç Yenişehir Almanya Mersin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title