Haberler

Başkan Genç'ten Eğitime Tam Destek

Güncelleme:

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Bedri Rahmi Eyüboğlu İlköğretim Okulunda sınavlara hazırlanan öğrencilere soru bankası içeren kitap hediye etti.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Bedri Rahmi Eyüboğlu İlköğretim Okulu'nda sınavlara hazırlanan öğrencilere soru bankası içeren kitap hediye etti.

Ortahisar Belediyesi'nin imza attığı proje kapsamında, TEOG sınavlarına girecek olan 8. Sınıf öğrencilerine hazırlık seti hediye ediliyor. Kitap dağıtımına ilk olarak Bedri Rahmi Eyüboğlu İlköğretim Okulu'nda gerçekleştirilen etkinlikle başlandı.

Gerçekleştirilen etkinliğe Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç'in yanı sıra Ortahisar Kaymakamı Mahmut Şirinoğlu, Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Aydoğdu, Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükür Köse ve çok sayıda idareci katıldı.

EĞİTİM BİRİNCİ ÖNCELİK

Etkinlikte konuşan Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç eğitimin öncelikleri arasında ilk sırada yer aldığını belirtirken, "Ortahisar Belediyesi olarak siz çok değerli öğrencilerimizin daha iyi şartlarda, daha iyi koşullarda eğitim-öğretimlerine devam edebilmesi amacıyla eğitime de ayrıca bir destek olmak istiyoruz. Sayın Kaymakamımız ve Milli Eğitim Müdürlüğümüzle de ortaklaşa yürüttüğümüz çalışmalarla beraber bir taraftan ortaöğretime geçiş aşamasında bu çalışmalarımızı sürdürürken, bir taraftan da mezun olan öğrencilerimizin üniversiteye hazırlanma aşamasında veya memurluk sınavına giriş aşamasında yaptığımız kurslarla desteklerini sağlamaya çalışıyoruz. Biliyor ve inanıyoruz ki bu çağda bilgiye en çok sahip olan en güçlü olacaktır. Yani bizim çocuklarımız, bizim yaşadığımız dönemkiden daha çok bilgiye sahip olursa yaşadığı coğrafyayı doğdukları il-ilçeye ve ülkeye daha çok katkı sağlayacaklarına inanıyoruz. Onun için bugün burada sizlerle beraber Ortaöğretime Geçiş Sınavına hazırlık amacıyla düzenlenen ve Belediyemiz tarafından maliyeti karşılanan ve sizlere sunulan bu güzel hazırlık kitapçıklarını sizlere dağıtacağız" ifadelerini kullandı.

Sınava girecek öğrencilerin başarılı olacağına inandıklarını kaydeden Başkan Genç, "Şu anda Milli Eğitim Müdürlüğümüz bünyesinde 1650 tane bu şekilde hazırlanan öğrencimiz var. Ama okulumuzda da 143 tane öğrencimize bu konuda inşallah katkı sağlayacağız. Geleceği sizlere emanet ediyoruz çocuklar. Bizim yaptığımız bu desteklerde Milli Eğitim Müdürümüzün, Okul Müdürümüzün ve bu konuda hassasiyet gösteren değerli Kaymakamımızın destekleriyle birlikte daha çok çalışacaksınız ve ülkenize, ilinize, ilçenize daha çok katkı sağlayacaksınız inşallah. Sizlere güveniyoruz. Sizler bizim bu güvenimizi boşa çıkartmayacaksınız. İçinizden inşallah bu sınavlarla birlikte en iyi fen liselerine, en iyi Anadolu liselerine gidecek öğrencilerimiz çıkacak. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bizlere öğütlediği gibi bu güzel ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine sizler çıkaracaksınız" şeklinde konuştu.

Ortahisar Kaymakamı Mahmut Şirinoğlu ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükür Köse eğitime verdiği destekten dolayı başkan Genç'e teşekkür ederken konuşmaların ardından öğrencilere kitap dağıtımı gerçekleştirildi.

Başlatılan proje kapsamında 1650 adet hazırlık seti dağıtılması planlanıyor. - TRABZON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bedri Rahmi Eyüboğlu Ahmet Metin Genç Ortahisar Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title