Haberler

Başkan Genç Şehirciliği Anlattı

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Mekansal planlamanın yanı sıra sosyolojik planlamayı da yapmak zorundayız. Sosyolojik planlamayı yapamayan şehirlerin medeniyet iddiası olamaz. Medeniyet iddiası olamayan bir ülkenin de gelecek iddiası olmaz" dedi.

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Mekansal planlamanın yanı sıra sosyolojik planlamayı da yapmak zorundayız. Sosyolojik planlamayı yapamayan şehirlerin medeniyet iddiası olamaz. Medeniyet iddiası olamayan bir ülkenin de gelecek iddiası olmaz" dedi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) tarafından OMÜ Atatürk Kültür Merkezi'nde Canik Belediyesi sponsorluğunda düzenlenen ve deprem mühendisliği alanında dünyanın önde gelen bilim insanlarının araştırmalardaki son gelişmeleri ve bilimsel sonuçları değerlendirileceği "Uluslararası İleri Depreme Dayanıklı Yapılar Kongresi'nin (AERS-2016) açılışında "Kentsel Dönüşüm" konulu sunum yapan Başkan Osman Genç, şehirlerin mekansal master planlamasının yanında sosyolojik master planlamasının da yapılması gerektiğine işaret etti.

"Şehirler değişimi yakalamalıdır"

Sunumunda dünyanın baş döndüren bir hızla değiştiğini ve artık şehirlerin yarıştığını vurgulayan Başkan Osman Genç, "Dolayısıyla dünyada yaşanan değişimi şehirlerimizde de yakalamalıyız. Şehirler; İnsanların geleceğini şekillendiren en önemli mekanlardır. İnsanların geleceğine ufuk çizecek olan şehirlerdir. Eğer doğru bir dönüşümü sağlayamazsak sadece şehirleri değil, geleceğimizi de kaybederiz. Bunu sağlamamız için insanı merkeze koyan bir şehir planlarına ihtiyacımız var. Mekansal planlamanın yanı sıra sosyolojik planlamayı da yapmak zorundayız. Sosyolojik planlamayı yapamayan şehirlerin medeniyet iddiası olamaz. Medeniyet iddiası olamayan bir ülkenin de gelecek iddiası olmaz" dedi.

Yaptıkları kentsel dönüşümlerle sadece yeni bir şehir değil, sosyolojik gelişmeyi de sağladıklarını dile getiren Başkan Genç, "Mesele, bina yaparken, milletin gönlünü de yapmak, milleti memnun etmek, millete bir ufuk çizmektir. Kuzey Yıldızı olsun, Güzel Evim Mutlu Geleceğim projelerimiz olsun hepsi insanlarımızın yaşam konforunu artırdı. Daha önce bizden yol, kaldırım isteyen insanlarımız artık kültür merkezi, eğitim merkezi, spor merkezi istiyor. İnsanlarımızın ufku büyüdü. Çocuklarımız, gençlerimiz, kadınlarımız olmak üzere 7'den 77'ye herkese hitap eden yatırımlarımızla ilçemizde sosyal bir sirkülasyon sağladık. Yani insanlarımızı apartmanlara, 4 duvar arasına hapsetmedik" ifadelerini kullandı.

"İnsan bozulursa şehir bozulur"

Şehrin, içinde yaşayan herkesin olduğunu ifade eden Başkan Genç, "Şehir bize Allah'ın emanetidir, çocuklarımızın bir emanetidir. Şehir yalnızca insanların oturduğu, çalıştığı, akşam evine gidip uyuduğu mekan değildir. Bir şehir sadece taş, toprak ve çimento ile meydana gelmez. İnsanın eğitim, kültür, inanç gibi asgari yaşamsal ihtiyaçlarını mutlaka dikkate almak zorundayız. Bunlardan vazgeçtiğimiz gün, istiklalimizden ve istikbalimizden vazgeçtiğimiz gündür. Çünkü şehir, adeta bir kaptır. İçinde yaşayanlara kendi şeklini verir. İnsan bozulursa, şehir bozulur. Her anlamda sağlıklı insan, sağlıklı şehir demektir. Eğer bir şehir gelişecekse, değişimin içine kültürü, aileyi, ahlakı da koymalıyız. Biz Canik'te bunu yapıyoruz" şeklinde konuştu.

Sunum sonunda Rektör Yardımcısı Mehmet Kuran tarafından Başkan Genç'e kongreye katkılarından dolayı plaket verildi. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Osman Genç Canik Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

TOKAT DEPREM HARİTASI 2024! Tokat deprem bölgesi mi? Tokat'ta fay hatları nereden, hangi ilçelerden geçiyor? Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title