Haberler

Başkan Genç, Memurları Sevindiren Sözleşmeyi İmzaladı

Ortahisar Belediyesi ile Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (BEM-BİR-SEN) arasında belediyede çalışan bütün memurları kapsayacak 'Belediye Sosyal Denge Sözleşmesi' imzalandı.

2010 yılında yapılan anayasa değişikliği ile kamu görevlilerine toplu sözleşme hakkı tanınması doğrultusunda yapılan sözleşmeyi Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç ile BEM-BİR-SEN Trabzon Şube Başkanı Dr. Arslan Korkmaz imzaladı. Sendika Başkanı Arslan Korkmaz, kamunun verdiği en yüksek rakam üzerinden Başkan Genç ile mutabakata vardıklarını söyledi.

"BEM-BİR-SEN olarak Başkanımıza belediye çalışanlarının hakkını koruduğu için teşekkür ediyoruz" diyen Korkmaz, "Her zaman çalışanlarının yanında olduğunu ifade eden Başkanımız Ahmet Metin Genç bu tavrını sözleşmeyi imzalarken bir kez daha gösterdi. Bundan önce imzaladığımız sözleşmede belediye çalışanları lehine, onların hak ve hukukunu koruyan bir tavır sergilemişti. Bu sözleşmede aynı tavrını sürdürdü; kendisine bundan dolayı çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç ise, belediye çalışanlarının ekonomik ve sosyal durumunu daha da güçlendirmek için BEM-BİR-SEN ile kamunun belirlediği en yüksek fiyat üzerinden anlaşmaya vardıklarını söyledi.

Belediyede çalışan bütün memur ve işçilerin sosyal ve ekonomik haklarını geliştirmeye gayret ettiklerine vurgu yapan Başkan Genç, çalışanlarının alınterinin karşılığını vermenin kendisini bir Belediye Başkanı olarak mutlu ettiğini ifade etti.

Başkan Genç, "Yaptığımız sözleşme ile çalışanlarımızın ekonomik durumunu belediyemizin mali gücünün elverdiği ölçüde güçlendirmeye çalıştık. Personelimizin daha insanca yaşamasını sağlamaya, becerilerini geliştirmeye, aynı işi yapan kişiler arasındaki ücret dengesini sağlamaya özen gösteriyoruz. Herkesin emeğinin karşılığını alması için adaletli bir şekilde ücret dağılımını yapmak en temel hedefimizdir. Ortahisar Belediyesi olarak çalışanlarımızın sosyal ve kültürel düzeylerini yükseltmeye, geleceğe güvenle bakmalarını temin etmeye çalışıyoruz. Böylelikle çalışanlarımızın performansını artırarak demokratik ve katılımcı çalışma düzenini oluşturmayı da amaçlıyoruz" diye konuştu. - TRABZON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Metin Genç Ortahisar Trabzon Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title