Haberler

Başkan Genç, Karla Mücadeleyi Anlattı

Ortahisar Belediyesi son kırk yılın en yoğun kar yağışının yaşandığı Trabzon’da vatandaşların mağdur olmaması için 9 gün boyunca gece gündüz karla mücadele etti.

Ortahisar Belediyesi son kırk yılın en yoğun kar yağışının yaşandığı Trabzon'da vatandaşların mağdur olmaması için 9 gün boyunca gece gündüz karla mücadele etti.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, 6 Şubat Pazartesi günü eğitim ve öğretim yılının ikinci yarıyıl döneminin başlaması nedeniyle 96 okulun bahçesinin kardan temizlenerek eğitime hazır hale getirildiğini söyledi.

120 personelle 24 saat vardiyalı olarak çalıştıklarını belirten Genç, " Hasta ihbarı alınan yerleşim yerleri ile cenaze bulunan mahalle yollarının öncelikli olarak açtık. 52 diyaliz hastası, 30 kanser hastası ve 10 yatalak hastanın bulunduğu yerleşim yerlerinin yollarının açılarak hastaların güvenli bir şekilde sağlık merkezlerine ulaştırılmasını sağladık" dedi.

"Yollarda mahsur kalan 200 aracı kurtardık"

Başkan Genç, " Çeşitli mahallelerimizde 34 cenaze yolunu açtık. Ekiplerimiz yoğun kar yağışı nedeniyle yollarda mahsur kalan 200 aracı kurtardı. Yine kırsal mahallelerimizde hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızın çağrılarını da ivedilikle yerine getirdik. Bu kapsamda 5 koyun sürüsü kurtarıldı. Hayvan sahiplerinin hayvanlarını rahatça besleyebilmeleri için bu yolları sürekli olarak açık tutuyoruz. Diğer yandan 52 camimizin çevresini kardan temizledik. Yollarımızda 250 ton solüsyon, 750 ton tuzlama yaparak ulaşım kolaylığını sağladık. Bütün bu çalışmalarımızı yaparken, karla mücadelede 6 greyder, 11 beko loder, 4 kepçe, 10 yıkama aracı, 20 kamyon, 2 solüsyon aracı, 6 tuz aracı, 7 kar bıçaklı tuzlama aracı, 3 kürekli tuz aracı 9 gün boyunca aktif olarak görev yaptı. Bütün bu çalışmalarımızı vatandaşlarımızla, muhtarlarımızla ve Büyükşehir Belediyemizle koordinasyon halinde yaptık. O nedenle soğuk kış şartlarına rağmen gece gündüz demeden özveriyle çalışan personelimize, başkan yardımcılarımıza, Büyükşehir Belediyemize, muhtarlarımıza ve vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. - TRABZON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Metin Genç Ortahisar Trabzon Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe-Olympiakos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi? 23 Nisan bankalar tatil mi? 23 Nisan bankalar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da İş Bankası, Garanti, Vakıf Bank, Ziraat Bankası açık mı? KPSS şartsız hastane personel alımı ne zaman? Başvurular ne zaman, şartları neler? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Sevgilisi kim? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Bilsem sınavını geçmek için kaç puan almak gerekir? BİLSEM sınavlarına nasıl bakılır? Patnos Belediyesi hangi parti? Patnos Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Bursluluk sınavı ne zaman? 2024 İOKBS bursluluk sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? 2024 GUY SINAVI BAŞVURU EKRANI: GUY sınavı başvuruları başladı mı, GUY sınavı başvuruları nereden, nasıl yapılır? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI 2024! BİLSEM sınav sonuçları nereden öğrenilir? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı! Karne günü ne zaman 2024? Okullar ne zaman tatil olacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Survivor'da dün kim elendi? Survivor 2024 adaya kim veda etti? 17 Nisan Survivor elenen isim! 2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Elif Duygu Adıgüzel kimdir? Elif Duygu Adıgüzel kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title