Haberler

Başkan Genç İftarda Yetimlerle Buluştu

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile Ortahisar Belediyesinin ortaklaşa düzenledikleri yetim çocuklar ve ailelerine yönelik iftar yemeği Trabzon EYOF arkı bahçesinde gerçekleştirildi.

İftar yemeğine AK Parti Trabzon Milletvekili Safiye Seymenoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Gümrükçüoğlu, Ortahisar Belediye başkanı AV. Ahmet Metin Genç, Trabzon Vali yardımcısı Kazım Kara, Ortahisar Belediye Başkan yardımcısı Süleyman Aydoğdu, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Kültür Sosyal işler daire başkanı Ahmet Taşan, Ak Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş, Ak Parti İl Başkan yardımcısı Hayati Er ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Yetimler için düzenlenen iftar programının belediye olarak yapılan en önemli iftar programı olduğunu belirten Ortahisar Belediye Başkanı AV Ahmet Metin Genç, "Yetimlerimizle iftar yapmak, beraber olmak, yetimlerimizle hemhal olmak, yetimlerimizin başını okşamak, onları anmak büyük sevaplardan bir tanesi. Yine böyle bir programla bir araya gelmekte Ramazan ayının feyzinden faydalanmak yararlanmak açısında da önemli bir iftar programı olduğunu düşünüyorum. Belediye olarak yaptığımız iftarların en önemlisi olduğunu söyleyebilirim. Yetimliği yaşayan bilir sözünü söyleyebiliriz. Yetimlik zor, bir kişinin annesi yoksa babası yok demektir. Toplumlar olarak yetim ve öksüzlere karşı sorumluluklarımız var. Onları kucaklamamız maddi ve manevi olarak da yanlarında olunmasının gerektiğine inanıyorum. Bu çerçevede ülkemiz genelindeki tüm AK Parti teşkilatları ve belediyeleri bu gün yetimlerle birlikte iftar yapmanın mutluluğunu yaşıyorlar. Sizlerin duaları önemli, bu duaların devamını bekliyoruz" dedi.

Yetimlerimize yönelik iftar programı Sayın Başbakanımızın talimatları doğrultusunda ülke genelinde Ramazan'ın 15 gerçekleştirdiklerini söylene Başkan Genç, konuşmasın şöyle devam etti; " Ramazanın 15. gününü dünya yetimler günü olarak anmak zikretmek ve onu bu şekilde idrak etme yönünde bir gelenek başlatıldı. Bu Ramazan ayının anlamına son derece uygun bir durum. Ramazan ayında oruç tutmanın bir anlamı varsa eğer o anlam her şeyden önce kendinizin dışında aç olabilecek insanlarla duyabilmektir. Yani onlarla hemdert olmaktır. Onlarla empati kurabilmektir. Onların derdini kendimize dert edinmektir. Ramazan ayı. İhtiyaç halindeki insanları hatırlamak onlara el uzatmak, onlarla hemhal olmak ve bilhassa yetimlerle birlikte olmaktır. Yetimler bizim kültürümüzde önemlidir. Bir defa Peygamber Efendimiz öksüz ve yetim büyümüş. Dolayısı ile öksüz ve yetim büyümüş olmak dolayısı ile dinimizin özünde, Kuran-ı Kerim'in özünde özellikle inen ayetlerinin büyük bir çoğunluğu yetimlere önemli vurgularla doludur. Yani o insanlardır ki yetimlere sahip çıkarlar. Yetimlere sahip çıkmayan insanlar şiddetle kınanır. Yetim malını yiyen insanlar şiddetle kınanır. Yetimlerin malına dikkatle en iyi şekilde yaklaşmak gerekiyor. Ancak onların hayrına onların olur ki çocuk belli bir yaşa gelinceye kadar onun menfaatine olmak üzere kuşkusuz onun varlığı değerlendirilir. O şekilde bir cevaz vardır ama onun dışında yetim hakkı yemek, yetim malı yemek dinimizde en fazla kınanan zulüm çeşitlerinden bir tanesidir"

GÜMRÜKÇÜOĞLU;" YETİMLERLE BİR ARADA OLMAK MUTLULUK VERİCİ"

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise yaptığı konuşmada "Dünya tarihi bize şunu göstermiştir ki, gerçekten yetimler büyük adam olmuşlardır genellikle. Büyük adamlar yetimler arasından çıkmıştır genel itibari ile. Yetimlerle yan yana gelebilmek, onların başını okşayabilmek, onlara sevgi ve merhametle bakabilmek, şefkatle bakabilmek, hemhal olabilmek, bir olabilmek beraber olabilmek çok önemliydi. Böyle bir organizasyona imza atan Belediyemize ve buna yardım eden kişi ve kurumlarımıza teşekkür ediyoruz. Hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz" şeklinde konuştu.

Daha sonra yetimlere Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Ortahisar Belediyeleri çeşitli hediyeler takdim etti. - TRABZON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Metin Genç Ortahisar Ak Parti Trabzon Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli? Serhan Yıldırımhan kimdir? Zafer Partisi Hatay- Kırıkhan Belediye Başkan adayı Serhan Yıldırımhan kaç yaşında, nereli? Cengiz Kırgın kimdir? Zafer Partisi Hatay- İskenderun Belediye Başkan adayı Cengiz Kırgın kaç yaşında, nereli? SURİVOR KİM ELENDİ? Survivor All Star 2024 adaya kim veda etti? OY SAYIMINDA İFTAR MOLASI OLACAK MI? YSK iftar arası kararında ne dedi? Vatandaşa yumruk atan Belediye Başkanı kim? Vatandaşa neden yumruk attı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title