Haberler

Başkan Turgay Genç, Bir Yıllık Çalışmasını Anlattı

Güncelleme:

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, belediyenin bir yıllık icraatlarını anlattı.

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, belediyenin bir yıllık icraatlarını anlattı.

CHP İlçe Başkanlığının düzenlediği Danışma Kurulu Toplantısına katılan Genç, Döşemealtı ilçesinin tarihi, doğası, coğrafi yapısı ve yeraltı kaynaklarıyla özel bir yerleşim bölgesi olduğunu, Büyükşehir Yasası ile büyüklüğü 224 kilometrekareden 701 kilometreye yükselen ilçenin Antalya'nın en büyük merkez ilçesi durumuna geldiğini bildirdi.

Sorumluluklarının eskiye oranla yaklaşık 3 katına çıktığını ifade eden Genç, Kırkgöz Gölü Doğal Yaşam Alanı, Kent Meydanı, Yenilenebilir Enerji, Oto Galericiler Sitesi, Bilim ve Teknoloji Park, Belediye Kreşi, Hayvan Barınağı, Canlı Hayvan Pazarı ve Meslek Edindirme ve Sosyal Hizmet Merkezi projeleri hakkında bilgi verdi.

Genç, söz konusu projelerin hazır olduğunu fakat yasal düzenlemeleri beklediklerini kaydetti.

Döşemealtı Belediyesinin bir yıl önceki dengesiz ve tutarsız mali yapısının kontrol altına alındığını, belediyenin gelir ve giderleri arasında dengenin kurulduğunu anlatan Genç, şunları söyledi:

"Geçmiş yönetim bizi her ne kadar 'borç üzerinden enkaz edebiyatı yapıyorsunuz' diye eleştirse de biz halkımızı ve kamuoyunu bilgilendirme sorumluluğumuzu yerine getirmeye devam edeceğiz. Sıkı ekonomi politikaları ile gelirimiz ile giderimizi eşitledik. 1,5 milyon liraya kendi parke fabrikamızı kurduk. Kurumsallaşma çalışmalarımızı önemli oranda tamamladık eksiklerimizi de tespit edip hızla gideriyoruz."

Kaynak: AA / Yerel

Turgay Genç Döşemealtı Kırkgöz Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title