Haberler

Başkan Genç, Almanya'dan Döndü

AK Parti’nin Almanya’da yaşayan Türk vatandaşlarına yönelik seçim koordinasyon çalışmaları için görev verdiği Canik Belediye Başkanı Osman Genç, üç günlük yoğun programını tamamlayarak Samsun’a döndü.

AK Parti'nin Almanya'da yaşayan Türk vatandaşlarına yönelik seçim koordinasyon çalışmaları için görev verdiği Canik Belediye Başkanı Osman Genç, üç günlük yoğun programını tamamlayarak Samsun'a döndü.

Üç günde gerçekleştirdiği 17 toplantı ve onlarca ziyarette 500'ün üzerinde insanla birebir görüşen Genç, "Gurbetçi vatandaşlarımıza genel seçimlerin önemini, sivil Anayasanın gerekliliğini ve 2023 vizyonunu anlattık" dedi.

Geçen Cuma gününden beri Almanya'da bulunan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, programlarını tamamlayarak Samsun'a döndü. AK Parti Genel Merkezi tarafından Almanya'da yaşayan gurbetçi vatandaşlara yönelik seçim koordinasyon çalışmaları için görevlendirilen Genç, Düsseldorf, Essen, Dortmund ve Bielfield'da 17 toplantı ve onlarca ziyaret gerçekleştirirken, adeta bir rekora imza attı.

Esnaf ziyaretlerinin yanında, Avrupa Türk Demokratlar Birliği, Biefield Üniversitesi, STK'lar, iş adamları, spor kulüplerini ziyaret eden Genç, üç günde yaptığı yoğun toplantı ve ziyaretlerde yüzlerce gurbetçiyle yüzyüze görüştü. Biefield'da Sinoplu Cemil Acar isimli hastayı da ziyaret ederek, geçmiş olsun dileğinde bulunan Genç, yaşlı adamın hayır duasını aldı. Başkan Osman Genç, Türk takımları arasında yapılan futbol turnuvasının final maçını da izledi.

"HÜKÜMETİMİZİN VİZYONUNU ANLATTIK"

Gurbetçi vatandaşların yakın ilgisiyle karşılaştıklarını belirten Başkan Osman Genç, "Avrupa'daki gurbetçi vatandaşlarımız Türkiye'nin son 12-13 yılda geldiği noktayı daha iyi gözlemleyebiliyorlar. Gurbetçi vatandaşlarımıza 7 Haziran'da yapılacak genel seçimlerin ve anayasa değişikliğinin gerekliliğini anlattık. Bunun yanında hükümetimizin ülkemiz için ortaya koyduğu 2023, 2053 ve 2071 vizyonundan bahsettik. Gördük ki gurbetçi vatandaşlarımız AK Parti hükümetinin ülkemiz için yaptığı çalışmalardan son derece memnun. Çünkü gurbetçi vatandaşlarımızın da birçok sorununu AK Parti hükümeti çözdü. Daha önceki seçimde katılım oranı yüzde 20'lerde kalmış. İnanıyorum ki inşallah 7 Haziran'da katılım oranını en az yüzde 70 olacaktır" şeklinde konuştu.

"YÜZLERCE GURBETÇİYLE KUCAKLAŞTIK"

Almanya programı çerçevesinde yoğun bir program geçirdiklerini de ifade eden Genç, "Üç günde 17 toplantı yaptık, gurbetçilerimizin bulunduğu onlarca yere ziyaretler gerçekleştirdik. Yaklaşık bine yakın vatandaşımızla yüzyüze görüştük, kucaklaştık. Gördük ki oradaki gurbetçilerimiz artık Almanya ekonomisine önemli katkı verir hale gelmişler. Türk iş adamları üretim yaparak Almanya ihracatına katkı sağlıyor. Yine Türk mezarlıklarını gezdik. Gençlerimizin milli ve manevi değerlerimizi koruması açısından camilerimizde Türk gençlerimizle görüştük. Yine hasta bir gurbetçi amcamızı ziyaret ettik. Ayrıca şehrimize neler yapabiliriz noktasında gezi ve incelemelerde bulunma imkanımız da oldu. Bu bakımdan Almanya programının faydalı olduğuna inanıyorum" diye konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Osman Genç Ak Parti Almanya Samsun Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title