Haberler

Başkan Evcilmen: "Giritli Kültürü Muratpaşa'da Yaşayacak"

Antalya'da Giritlilerin yoğun olarak yaşadığı Üçgen Mahallesi'nde, ailelerle birlikte Giritli Evi'nin temelini atan Başkan Süleyman Evcilmen, "Giritli kültürünü gelecek kuşaklara aktaracağız" dedi.

Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, Üçgen Mahallesi'nde bulunan parka Giritli kültürünü temsil etmek üzere inşa edilecek Giritli Evi'nin temelini attı. Giritlilerin yoğun katılımı ile gerçekleştirilen temel atma töreninde Başkan Evcilmen, "Geçmişi günümüze taşıyacak özgün mimarisi ile Giritlilerin mutfak kültürü ve yaşam biçimini yansıtacak bir ev yapmayı hedefledik. Temelini attığımız bu evin açılışını da 2 ay sonra yapacağız" dedi.

BAŞKAN EVCİLMEN'E TEŞEKKÜR

Restorasyon ve yeniden inşa çalışmaları ile kente tarihsel bir bellek kazandırma hedeflerinin devam ettiğini dile getiren Başkan Evcilmen, yapılan çalışmayla Giritli kültürünü gelecek kuşaklara aktarma fırsatı yarattıklarının altını çizdi. Antalya Giritliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ali Gülgen ise, "Burada bir kültür vardı. Bu kültürü yaşatmamız gerekiyordu. Bunun için de temsili bir evin olması şarttı. Dernek yöneticilerimiz ve üyelerimizle birlikte çok çaba sarfettik. Süleyman Başkanımız bize destek verdi. Desteklerinden dolayı başkanımıza çok teşekkür ederiz" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Süleyman Evcilmen Muratpaşa Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title