Haberler

Başkan Ertan Taşlı, "Faizsiz Kredi Can Suyu Oldu"

Düzce Esnaf Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi (DESKKKOP) Başkanı Ertan Taşlı, faizsiz krediden 400'den fazla esnafın faydalandığını bunun esnaf için önemli bir can suyu olduğunu söyledi.

Kooperatif Başkanı Ertan Taşlı faizsiz krediler ile ilgili bilgiler vererek "Düzce ili Esnaf Kefalet Kooperatifleri olarak 2016 yılı başından bu yana yaptığımız kongreden sonra esnafımıza yaptığımız hizmetler için hedeflerimizi ortaya koyduk. Kasım seçimlerinden sonra faizsiz krediler işin içine girdi. Biz yeni bir planlama yaptık. Ocak ayından bu yana bizler faizsiz kredileri esnafa ulaştırmak adına çaba içine girdik. Türkiye'nin bütün il ve ilçelerinde faizsiz kredilerin verilmesi adına gayret vardı. AK Parti Yozgat Milletvekili ve Birliğimiz Genel Başkanı Abdülkadir Akgül'ün hem kurumsal hem de kooperatifimizin çabası söz konusuydu. Düzce ili olarak faizsiz kredilerle alakalı il genelinde 400 esnafın üzerinde esnafa kredi kullandırdık. Bunun toplamı rakamsal olarak 12 milyon lira civarında. Düzce merkez kooperatifi olarak 5 buçuk milyon civarında faizsiz krediyi Düzce merkez ilçe sınırları içinde esnaflara kullandırdık. Faizsiz kredi kullanımı çok önemli bir avantaj. Hiçbir kesintisi olmayan, aldıkları kredileri belli bir vadede ödeme zorunluluğu olan bir kredi. Daha önce 5 yıla kadar vadelerle bu kredileri kullandırdık. Son genelde ile 18 ay vadeli kullandık. Düzce için ayrılan paranın tamamını aldık. Bunun yanında diğer yüzde 50 faiz desteği kredilerle ilgili bilgi vereyim. Geçtiğimiz yıl sadece 20 milyon liraya yakın krediye esnafımızın ulaşmasını sağladık. 1 Temmuz itibarıyla 18 milyonluk krediyi esnaflarımız ulaştırdık. Hedeflerimizin üzerinde ki parayı hükümetin ve genel merkezimizin desteği ile esnafa sunduk" dedi. - DÜZCE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ertan Taşlı Düzce Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title