Haberler

Başkan Ergün Yuntdağlılarla Buluştu

Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Yuntdağlılar Derneği tarafından düzenlenen haftalık halkla buluşma toplantısının konuğu oldu.

Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Yuntdağlılar Derneği tarafından düzenlenen haftalık halkla buluşma toplantısının konuğu oldu.

Dernek binasında düzenlenen toplantıya Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün yanı sıra Başkan Yardımcıları Tamer Çipiloğlu, Cem Çöllü, Hasan Eryılmaz, Belediye Meclis Üyesi Sezai Gürcan, Zabıta Müdürü Aydoğan İra, Yunt-Der Başkanı Mustafa Uyumaz ve dernek üyeleri katıldı. Dernek Başkanı Mustafa Uyumaz ve yönetimi tarafından kapıda karşılanan Belediye Başkanı Cengiz Ergün, dernek üyeleri ve toplantıya katılanlarla tek tek tokalaştı. Toplantılarına katılan Başkan Ergün'e teşekkür eden Dernek Başkanı Mustafa Uyumaz, derneğin çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Dernek binasında vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Ergün, Manisa Belediyesi'nin geride kalan 3 yılda yaptığı çalışmaları anlattı. Borçla devralınan belediyenin art arda bütçede rekorlar kırdığını belirten Başkan Ergün, geride kalan 2012 itibariyle Manisa Belediyesi'nin bütçede yüzde 102 gibi bir gerçekleşmeyle önemli bir rekora imza attığını kaydetti. Her zaman makamda oturarak değil, vatandaşın içinde olarak hizmetleri yürüttüklerini ifade eden Başkan Ergün, "Kendi kendime yaptığım bu muhasebede, herhalde bu konuda yüzde 80 gibi bir oranda başarılı olduğumu düşünüyorum. Her hafta bir mahallede vatandaşımızın çayını, kahvesini içmek suretiyle sohbet içinde olduk. O açıdan bu konuda vicdanen çok rahatım" dedi.

"30 YILIN EN RAHAT KIŞ MEVSİMİNİ YAŞIYORUZ"

Belediyenin borçlarını erittikleri 12-15 aylık sürenin ardından hizmetleri Manisa'da birer birer hayata geçirmeye başladıklarını anlatan Başkan Ergün, daha yaşanabilir bir Manisa oluşturmak için tüm mahallelerde iyileştirmelere başladıklarını belirtti. Yağmur suyu drenajı, bordür, kaldırım ve asfalt çalışmaları kapsamında 2011 yılında 45 mahallede çalışma başlattıklarını ve tamamladıklarını hatırlatan Başkan Ergün, 2012 yılı içerisinde de kalan 12 mahallenin çalışmalarına hızla devam ettiklerini aktardı. Başkan Ergün, 12 mahallede çalışmaların yüzde 95 oranında tamamlandığını anlatırken, toplantıda bulunan Barbaros Mahallesi Muhtarı Mustafa Duruyol söz aldı. Mahallelerinde yapılan yağmur suyu çalışmaları ile son 30 yılın en rahat kışını geçirdiklerini belirten Duruyol, Başkan Ergün'e ve Manisa Belediyesi'ne teşekkür etti.

Çalışmaları köy ve beldelere yayma düşüncelerinin olduğunu belirten Başkan Ergün, şöyle konuştu: "Artık büyükşehir kapsamında iki tane merkez ilçe belediyesinin gelmesiyle birlikte 97 köy ve belde, mahalleye dönüyor. Buralarda da yakın süre içerisinde herhalde muhtarlarımızla istişare ederek, eksikleri neler varsa bunları tespit edeceğiz. İmkanlarımız ve yeni yasanın bize verdiği imkanlar dahilinde, bu köylerimizde ne eksikler varsa gereken hizmetleri yapmaya çalışacağız. Yuntdağ köylerine de parke taşı ve oturma bankları gibi ihtiyaç malzemelerini yolladık. Molla Süleymanlı, Türkmen, Akçaköy, Sümbültepe, Durasıllı, Dazyurt, Kuruköy, Osmancalı İlköğretim Okulu, Maldan ve Kışlaköy ve bunun gibi talep gelen birçok köyümüze bizim Fen İşleri Müdürlüğü'müz bunları göndermiş. Hiçbir ayrım, siyaset farkı gözetmeden imkanlarımız dahilinde vatandaşlarımıza hizmetleri ulaştırmaya çalışıyoruz."

"TEK DÜŞÜNCEMİZ HİZMET"

Uncubozköy Meydan ve park düzenlemesi, Turgut Özal Mahallesi'nde park düzenlemesi ile Barbaros Mahallesi park düzenlemesini bitirdiklerini belirten Başkan Ergün, "Tarihi Efendiler Kahvesi'nde Vakıflar'dan uzun bir aradan sonra onayını almak suretiyle Fen İşleri Müdürlüğümüz olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Ulupark'a ses ve ışıklı havuz yapımı başladı. Çok güzel bir peyzaj projesi hazırlandı. 500 metrekare bir havuz yapılıyor. Bu havuzda ses, ışık efektleriyle su gösterileri olacak. Bunun bir örneği Ankara ve Antalya'da var, Manisa'ya da bunu kazandıralım istedik. Yeni mezarlık hizmet binası yaptık. Çevre donanımları ve düzenlemeleri bir kısmı bitti bir kısmı devam ediyor. 40 caminin çevre düzenlemesi ve iç onarımlarına destek verdik. 27 okula bahçe duvarı yenilemesi yaptık. Mahalle aralarına 70 tane kauçuk zeminli park kazandırdık. Yalnızca 2012 yılında yaptığımız kısaca başlıklar bunlar. Bizim tek bir düşüncemiz var, o da hizmet" diye konuştu.

Projelerle ilgili kendilerine en çok yapılan gecikme eleştirileriyle ilgili de bilgi veren Başkan Ergün, bir ihale sürecinin en az 3-4 ayı bulduğunun altını çizdi. Yasal süreç ve prosedürlerin uzun zaman aldığını dile getiren Başkan Ergün, Subay Lojmanları yerine yapılacak olan otomasyonlu otopark projesini de anlattı. Uzunca bir süre İçişleri Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı ve TOKİ'de projenin beklediğini anlatan Başkan Ergün, "Orayı tam otomatik, çelik sistemli otopark yapacağız. Son derece modern görünümlü, yarısına yakını cam giydirmeli, şehrin mimarisine uygun bir proje. Arabayı zemine getireceksiniz, 6 tane arabanın gireceği kabinler olacak. Düğmeye basıp, arabayı park yerine gönderiyorsunuz. Gelip arabanızı alacağınız zaman yine kartınızı sokuyorsunuz, basıyorsunuz düğmeye araba geliyor. TOKİ'den tapuları aldığımız anda bunun ihalesine çıkacağız" dedi.

"HIZLI TREN MANİSA'YI BÖLMESİN"

Yuntdağ bölgesinde yaşayan vatandaşların yoğunlukla yaşadığı Barbaros Mahallesi'ni yakından ilgilendiren hızlı tren projesi ile ilgili gelen soruları yanıtlayan Başkan Ergün, şunları söyledi: "Bu proje ilk gündeme geldiğinde, dönemin valisi Sayın Celalettin Güvenç'e projenin çevre yolu yanından geçmesini iletmiştim. Hatta bu düşüncemi Sayın Bülent Arınç'la da paylaşmıştım. Projenin kurulacak olan istinat duvarları nedeniyle kenti ortadan ikiye böleceğini, bunun yerine çevre yolu yanından hattın verilmesi durumunda bu durumun olmayacağını ifade etmiştim. Hatta hat oraya alınırsa, kent içi hafif raylı sistemi de kurabileceğimizi belirtmiştim. Bununla ilgili Sayın Arınç ve Valimiz Sayın Celalettin Güvenç Ankara'da ilgili bakanlıktan brifing aldılar. Ancak Sayın Valimiz kente döndüğünde hızlı trenin Manisa'yı bölmeyeceğini, projenin aynen uygulanacağını açıkladı. Bu konu ile ilgili vatandaşların kamuoyu oluşturması lazım. Kentin ortadan ikiye bölünmesine izin vermeyin."

Tüm çalışmaları A'dan Z'ye vatandaşlarla paylaşan Başkan Ergün, toplantıya katılan vatandaşların imar, Gediz gibi birçok konudaki sorularını da yanıtladı. Yaklaşık 2,5 saat süren toplantı sonunda Başkan Ergün, dernek üyeleriyle birlikte hatıra fotoğrafı da çektirdi. Dernek Başkanı Mustafa Uyumaz'a düzenlenen toplantı nedeniyle teşekkür eden Başkan Ergün, "Bu toplantıların daha sık yapılması ve yapılan hizmetlerden vatandaşların haberdar olması bizleri mutlu eder. Size ve tüm yönetici arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Uyumaz Cengiz Ergün Aydoğan Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title