Haberler

Başkan Ergün Yeni Eğitim Yılını Kutladı

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 2015-2016 eğitim-öğretim yılının başlaması nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 2015-2016 eğitim-öğretim yılının başlaması nedeniyle bir mesaj yayınladı. Ders başı yapacak olan tüm öğrencilere zihin açıklığı ve başarılar dileyen Başkan Ergün, "Ailenize, vatanınıza ve milletinize yararlı birer bireyler olmak istiyorsanız çok çalışın, okuyun, araştırın." dedi.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 2015-2016 eğitim-öğretim yılının başlaması nedeniyle yayınladığı mesajında ders başı yapacak öğretmen, öğrenci ve velilerine başarılar diledi. Başkan Ergün mesajında şunlara yer verdi:

"Ülkelerin büyüklüğü bireylere verdiği önemle ölçülür ve en büyük yatırım da çocukların geleceğine yapılan yatırımdır. Bir toplumun geleceği, öğrenciler için eğitim-öğretim sürecini en nitelikli şekilde planlamakla güçlenebilir. Doğru bilgiye ulaşabilen, yorumlayan, kendini ifade edebilen, ülkesi ve bütün insanlık için çabalayan bireyler yetiştirmek, en öncelikli uğraşımız olmalıdır. Öğrenen, konuşan, tartışan, soran, sorgulayan, okuyan, kendini sürekli yenileyen, ezbercilikten uzak bireyler yetiştirmek için en önemli görev değerli öğretmenlerimize düşmektedir. Onların, her zaman olduğu gibi eğitmeye, öğretmeye, örnek olmaya ve başarmaya devam edeceğine inancım sonsuzdur. Bu başarıya ulaşmak ve korumak ise okul idaresi ve velilerimizin işbirliği ile mümkün olacaktır. Öğrenci-Öğretmen-Okul Yönetimi ve Veli arasında kurulacak sağlıklı bir iletişim, öğrencilerinizin başarılarına mutlak surette katkı sağlayacaktır."

YOLUMUZ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ÜN YOLU

Mesajının son bölümünde ders başı yapacak öğrencilere seslenen Başkan Ergün, "Sizler bizim geleceğimizsiniz. Geleceğin mutlu, kalkınmış ve huzurlu Türkiye'si, sizin ellerinizde şekillenecek. Üzerinize aldığınız bu yüce sorumluluğun bilinciyle hareket edip derslerinize daha çok çalışarak Büyük Türkiye idealini gerçekleştireceğinize inanıyorum. Sizlere güveniyor, atacağınız her olumlu adımda yanınızda olacağımızı bilmenizi istiyorum. Bizlerin yolu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün yoludur. Sizlere bu büyük liderin bir sözüyle seslenmek istiyorum; "Okul genç beyinlere; insanlığa hürmeti, millet ve memleket sevgisini, şerefi, bağımsızlığı öğretir. Bağımsızlık tehlikeye düştüğü zaman onu kurtarmak için takip edilecek en uygun, en güvenli yolu öğretir. Memleket ve milleti kurtarmaya çalışanların aynı zamanda mesleklerinde birer namuslu uzman ve birer bilgin olmaları lazımdır. Bunu sağlayan okuldur." Bu sözü aklınızdan çıkarmayın. Ailenize, vatanınıza ve milletinize yararlı birer bireyler olmak istiyorsanız çok çalışın, okuyun, araştırın. Bu yolda önünüze çıkabilecek engelleri bertaraf edin. Sizlere yeni eğitim-öğretim yılında başarılar diliyor, hepinizi gözlerinizden öpüyorum" dedi. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Cengiz Ergün Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title