Haberler

Başkan Ergün Köy Muhtarlarını Ağırladı

Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, merkez bağlı köy muhtarlarını makamında ağırladı. Uzunburun Köyü Muhtarı İbrahim Çakır, Karaali Köyü Muhtarı Salih Bulut, Gürle Köyü Muhtarı Hasan Hüseyin Bardak, Kayapınar Köyü Muhtarı Muharrem Yıldız ve Emlakdere Köyü Muhtarı Kadir Kocabıyık'ın gerçekleştirdiği ziyarette, Belediye Başkan Yardımcıları Mimar Azmi Açıkdil ve Cem Çöllü de yer aldı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Cengiz Ergün, öncelikle muhtarların köylerine taleplerini tekrar dinleyerek, Manisa Belediyesi olarak yaptıkları planlamalara yönelik kendilerine bilgi verdi.

GÜRLE BEKLENEN HİZMETE KAVUŞTU

Kendilerini ağırladıkları için öncelikle Belediye Başkanı Cengiz Ergün'e teşekkür eden Gürle Köyü Muhtarı Hasan Hüseyin Bardak, acil ihtiyacın köy yollarının düzene sokulması olduğunu belirtti. Bardak, "Değerli Başkanım biz köylülerimizin isteklerini dile getirmek ve şimdiye kadar yapmış olduğunuz hizmetler için teşekkür etmek için sizlerle buluşmak istedik. Her muhtarımız talebini dile getireceği gibi, Gürle Köyü Muhtarı olarak ben de mevcut köy yolumuzun toz-toprak içerisinde ve kullanım açısından sıkıntı yaratır halde olduğunu belirtmek istiyorum. Halkımızın sıklıkla kullandığı piknik alanlarımızın tuvalet ve çocuk oyun gurubuna ihtiyacı var" dedi.

KAYAPINAR HALKINDAN BAŞKAN ERGÜN'E TEŞEKKÜR

Kayapınar Köyü Muhtarı Muharrem Yıldız da Manisa Belediyesi'nin tüm köyün yollarında yapmış olduğu taş kaplamalar için teşekkür etmek istediğini ifade etti. Köy halkının memnun olduğu hizmetin yanı sıra okul yolu taş kaplamalarının devam ettiğini belirterek, "Tüm köyümüzü düzene soktuğunuz için köylümüz adına sizlere teşekkür ediyorum" dedi. Manisa'nın önemli tarihi eserlerinden biri olan Yoğurtçu Kalesi'ne ulaşımın sağlanabilmesi adına, mevcut güzergahın asfaltını talep eden Uzunburun Köyü Muhtarı İbrahim Çakır da bir çok kez başvuruda bulunmasına rağmen bu konuda hiçbir yetkililerin herhangi bir adım atmadığını dile getirdi.

"TALEPLERE CEVAP VERMENİN GAYRETİNDEYİZ"

Köy muhtarlarını dinleyen Belediye Başkanı Cengiz Ergün de taleplerin yerine getirilmesi zor konular olmadığını belirterek, Manisa Belediyesi'nin plan, program ve aciliyet sırasına göre taleplere karşılık vermeye çalıştığını ifade etti. Köy muhtarlarıyla sürekli iletişim halinde olmanın vatandaşlara hizmet olarak geri döneceğini belirten Başkan Ergün, "Değerli muhtarlarımız, köylülerimizin beklediği hizmetleri bizlere aktarmak adına ziyarette bulundular. Elbette daha önceki görüşmelerimizde ve bizzat ziyaretlerimizde biz eksiklikler hakkında bilgi edindik. Bu kapsamda da neleri nasıl yapacağımız konusunda istişare ettik. Söz konusu meseleler halledilmesi mümkün konulardır. Büyükşehir yasası kapsamına giren köy ve beldelerimize başlattığımız hizmetlerimizden herkes eşit olarak faydalanacak. Elbette eksikliklerin tamamlanmasını bekleyen sadece köylerimiz değil. Yaklaşık 100'e yakın köyümüz var. Bunun yanı sıra çevre ilçe ve beldelerimizden de talepler geliyor. Bunları sıraya koyarak, program çerçevesinde yapmaya, yetişmeye çalışıyoruz. Ama bunlar olmayacak anlamında değil. İmkanlarımız dahilinde en kısa sürede en iyi hizmeti yapmak tek temennimizdir. Bu anlamda hizmetlerimizin yapılması noktasında bizleri zaman zaman anlayışla karşılamanızı diliyorum" dedi.

"UZUNBURUN'A YENİ YOL"

Öncelikli konunun Katı Atık Bertaraf Tesisi dolayısıyla Uzunburun Köyü'ne yapılması gereken yol olduğunu söyleyen Başkan Ergün, "Manisa Belediyesi olarak Uzunburun'a yapılacak yeni yola bir an önce başlamak düşüncesindeyiz. Oradaki yol sorunun öncelikli olarak çözülmesi lazım. Bunun yanı sıra toz-toprak içerisindeki köy yollarımızı da asfaltlayarak bir düzene sokacağız" dedi.

"ASFALT İLLER BANKASI'NI BEKLİYOR"

Ziyarette Manisa Belediyesi'nin asfaltlamaya yönelik İller Bankası talebine hala cevap gelmediğini de belirten Başkan Ergün, "Şubat ayında yaptığımız İller Bankası'na asfalta yönelik talebimiz yerine getirilmedi. O yüzden biz de satı kaplama ile ilgili ihale yaptık. Elbette bu gecikmeler büyükşehir olunca azalacak ve çok daha büyük imkanlar Manisa'ya gelecek. Düşünmeyi hayal edemediğiniz hizmetlerin yolu açılacak. Herşeyin hayırlısını dilemek lazım. Bütün şehrin köylerle bağlantılarını çiçek gibi yapmak lazım. Kentimize yakışan da doğru olan da budur" diye konuştu.

"KÖYLER TOZ TOPRAKTAN KURTULACAK"

Son olarak mevcut köylere yapılan ve yapılması planlanan çalışmalar hakkında muhtarlara bilgi veren Belediye Başkanı Cengiz Ergün, "Elbette hizmet ağımız yasa kapsamında genişledi. İmkanlarımız dahilinde hedefimiz köy yollarını toz-topraktan kurtarmak. Bu sebeple Uzunburun Köyü'ne yaklaşık 4,5, Emlakdere Köyü'ne 1 km, Karaali Köyü'ne ve Gürle Köyü'ne de yaklaşık 3 km'lik asfalt çalışması yapacağız. Bunun yanı sıra CBÜ Muradiye yolu konusunda Valimiz ile görüş alışverişinde bulunduk. Öğrencilerimizin rahat kullanabilmesi adına o yolda da çalışma yapacağız. Karaali Köyü'nün demiryolu kavşağı ve köye giriş yolunu düzenleyeceğiz. Ayrıca mezar duvarlarında da çalışma yapacağız. Talepler dahilinde köylerin çocuk oyun guruplarını temin edeceğiz. Buna yönelik iptal edilen ihale tekrarlanacak. Önemli olan vatandaşımız mutlu olsun; bütün meselemiz bu" diye konuştu. Ziyarette kapıları her zaman kendilerine açık olduğu için Belediye Başkan Yardımcıları Azmi Açıkdil ve Cem Çöllü'ye teşekkür eden muhtarlar, ayrıca İl Genel Meclisi Üyesi Mehmet Baştuğ'un ilgisinden memnun olduklarını ifade ettiler. Manisa Belediyesi'nin bugüne kadar hizmet alamamış köylere tarihinde görmediği hizmeti yapmasından dolayı köy halkı adına Belediye Başkanı Cengiz Ergün'e teşekkür eden muhtarlar, vatandaşın da çalışmalardan memnun olduğunu söylediler. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İbrahim Çakır Cengiz Ergün Karaali Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title