Haberler

Başkan Ergün İlçe Ziyaretlerine Soma ile Devam Etti

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, ilçe ziyaretlerine Soma’da devam etti.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, ilçe ziyaretlerine Soma'da devam etti. Soma'da Büyükşehir Belediyesi'ne devrolan birimlerle birlikte, ilçenin ihtiyaçları çerçevesinde yapılması planlanan projelerle ilgili incelemelerde bulunan Başkan Ergün, Soma'da hizmet atağı başlatacaklarının sinyallerini verdi.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, ziyaretine Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene ile başladı. Seçimler sonrasında ilk defa gerçekleşen buluşmada başkanlar Soma için işbirliği mesajları verdi. Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene ve ekibi Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ü belediye kapısında karşıladı. Daha sonra Başkan Ergene'nin makamına geçildi. Ziyarette Ergün'e MHP İlçe Başkanı Vedat Erdem, MHP Soma Belediye Başkan Adayı Oğuz Belgül de eşlik etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengüz Ergün, "Her şeyden önce tebrik ediyorum, hayırlı uğurlu olsun. Şahsınızda belediye meclis üyelerinize de hayırlı görevler diliyorum. Bundan sonra 17 ilçemizde birlikte sizlerle vatandaşımız için hizmet gayreti içinde olacağız. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Soma'nın sorunlarını irdeleme noktasında bundan sonra görüşmelerin her zaman içerisinde olacağız" dedi.

"HİZMET ORTAĞIYIZ"

Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene ise konuşmasına ziyaretlerinden ötürü Cengiz Ergün'e teşekkür ederek başladı. Ergene, "Büyükşehir Belediyemiz çok geniş bir alana hizmet getirmekle yükümlü. Soma da Manisa'mızın önemli ilçelerinden birisi. Özellikle meydana gelen maden faciası Soma'mızın önemini bir kat daha arttırmış durumda. El birliğiyle Soma'daki yaraları sarmaya çalışacağız. Büyükşehir Belediye Meclisimizde uyumlu bir çalışma ortamını elde ettik. Hizmet için herkese gücünü ortaya koyuyor. Hizmet ortağıyız. Vatandaşımız öyle takdir etti. Ortak bir noktada buluşarak halkımıza hizmet etme gayreti içerisinde olacağız. Biz işi zorlaştıran değil, kolaylaştıran olma taraftarıyız. Her zaman Büyükşehir Belediyemize destek olacağız ve desteklerini talep edeceğiz" diye konuştu. Her iki başkan da Somalıların ve İslam aleminin Ramazan Bayramı'nı kutlayarak ziyaret sona erdi. Başkan Ergün'e Soma ziyaretinde MHP MYK Üyesi 23. Dönem Manisa Milletvekili Mustafa Enöz, MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, Zabıta Daire Başkanı Aydoğan İra, Ulaşım Daire Başkanı Mümin Deniz, Kent Estetiği Dairesi Başkanı Serpil Çakır, Etüt ve Projeler Dairesi Başkanı Emine Müge Kuğu, Büyükşehir Soma Koordinatörü Oğuz Belgül ile birlikte MHP Soma İlçe Başkanı Vedat Erdem eşlik etti. Başkan Ergün Soma'da ilk incelemeyi Soma Belediyesi tarafından başlatılan ancak Büyükşehir Belediyesi'ne devrolan Soma Otogarı'nda yaptı. Burada proje hakkında yetkililerden bilgi alan Başkan Ergün, projenin en kısa zamanda tamamlanacağını söyledi.

OTOGARA MANİSA MODELİ

Soma'da yeni yapılacak olan otogarın, Manisa'da olduğu gibi kameralarla donatılması, giriş ve çıkışların kontrol altına alınması konusunda talimat veren Başkan Ergün, "Soma'da ihtiyaçları karşılayacak, modern bir otogarı en kısa zamanda hizmete sokmayı planlıyoruz. Soma'mıza hayırlı olsun" dedi.

ISI DAĞITIM MERKEZİNİ İNCELEDİ

Soma'da Bölgesel Isıtma Sistemi ve Isı Dağıtım Merkezi'nde de incelemelerde bulunan Başkan Ergün, bütün Soma'nın bu sistemden faydalanması amacıyla Büyükşehir olarak çalışma içerisinde olduklarını söyledi. Tesis hakkında yetkililerden bilgi alan Başkan Ergün, "Termik santralden çıkan buhar ve sıcak suyla, Soma'nın ucuz olarak ısınmasını sağlama noktasında bu proje önemli bir yer tutuyor. İnşallah en kısa zamanda Soma Belediyesi ile yapacağımız görüşmelerin ardından bu projeyi Soma geneline yayma düşüncesindeyiz" dedi. Soma'da tarihi su değirmeninde de inceleme yapan Başkan Ergün, buranın yeniden aktif hale gelmesi konusunda çalışma yapacaklarını söyledi.

BÜYÜKŞEHİR BİRİMLERİNE ZİYARET

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Büyükşehir Belediyesi Soma Koordinasyon Merkezi ile birlikte Soma'da oluşturulan İtfaiye Daire Başkanlığı 2. Bölge Müdürlüğü'nü de ziyaret etti. İlk olarak Büyükşehir Soma Koordinasyon Binası'nı gezen Başkan Ergün, Soma Koordinatörü Oğuz Belgül'den bilgi aldı. Daha sonra Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı 2. Bölge Müdürlüğü'ne geçen Başkan Ergün, burada itfaiye personeli ile tanıştı İtfaiye Daire Başkanı Ali Gül'den bilgi aldı.

BÜLENT ECEVİT PARKI'NA BÜYÜKŞEHİR ELİ DEĞECEK

Soma'da Bülent Ecevit Parkı'nı da inceleyen Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, parkın eksiklikleri hakkında bilgi aldı. Parkın yeniden düzenlenerek Somalıların hizmetine sunulacağını ifade eden Başkan Ergün, "Burayı Soma'da halkımızın aileleriyle vakit geçireceği modern bir mekan haline getireceğiz. Konum itibariyle park güzel bir noktada bulunuyor. En kısa zamanda Soma'ya güzel hizmetler yapacağız" diye konuştu. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hasan Ergene Cengiz Ergün Soma Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title