Haberler

Başkan Ergün Engelliler Günü'nü Kutladı

Güncelleme:

MANİSA Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Ergün, herkesin birer engelli adayı olduğu gerçeğinden hareketle engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmaya yönelik çalışmaların içinde olduklarını vurguladı.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında şunlara yer verdi: "Doğuştan ya da sonradan biz insanlar fiziksel, zihinsel, ruhsal ya da duyusal herhangi bir işlevimizi yitirebiliriz. Toplumumuzda var olan bu kardeşlerimizin günlük hayatlarını idame ettirtebilmeleri, sosyal hayata entegre edilmeleri hepimizin insanlık görevleri arasındadır. Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak bizler de, herkesin birer engelli adayı olduğu düşüncesinden hareketle engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmaya yönelik çalışmaların içinde olduk ve olmaya devam ediyoruz. Toplu ulaşım araçlarının engelli kardeşlerimizin kullanımına uygun seçilmesi, engelsiz parklar, trafikte sesli sinyalizasyon, kaldırımlarda görme engelli vatandaşlarımızın kolay hareket edebilmeleri için hissedilebilir kaldırım yüzeyleri gibi çok sayıda hizmetimizi hayata geçirdik" dedi.

"Önemli olan engel teşkil etmemek"

Engelli vatandaşların sosyal hayata entegre olabilmeleri için akülü tekerlekli sandalye yardımı yapıldığını, evde bakım hizmetleriyle yaşlı ve bakıma muhtaç yatalak hastaların evlerinde tedavi edildiğini de sözlerine ekleyen Başkan Ergün, "Önemli olan engelli vatandaşlarımıza engel teşkil etmemek. Bu sözden hareketle, engelli vatandaşlarımızın toplumla kaynaşması için Büyükşehir Belediyesi olarak daha önce yaptığımız gibi üzerimize ne görev düşüyorsa bundan sonrada yapmaya devam edeceğiz. Bu duygularla tüm engelli vatandaşlarımızın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü kutlar, sağlık, mutluluk ve huzur dolu günler temenni ederim" ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Dünya Engelliler Günü Cengiz Ergün Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title