Haberler

Başkan Ergün 2013 Yılını Değerlendirdi

Güncelleme:

2013 yılı içerisinde 2 kez toplu açılış töreni gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Ergün, Manisa'ya hizmet noktasında durmadan çalışmaya devam ettiklerini belirterek, 2014'ün ilk 3 ayını da açılış törenleriyle geçireceklerini müjdeledi.

2012 yılını yüzde 102'lik gerçekleşme oranı yakalayarak bütçe rekoruyla kapatan Manisa Belediyesi, 2013 yılında dev yatırımları hayata geçirdi ve 2 kez toplu açılış töreni düzenleyerek yeni hizmetlerin açılışlarını yaptı. '9 Hizmet 9 Açılış' sloganıyla Mart ayında Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin katılımlarıyla toplu açılış töreni gerçekleştiren belediye, bu kapsamda Çanakkale Şehitleri Anıtı ve Atatürk Sergi Salonu, Atatürk Gençlik Merkezi, Güzelyurt Çocuk Kreşi, Ulaşım Koordinasyon Merkezi, Mümin Özkasap Spor Tesisi, 11 mahalleye spor alanı, Bedesten Meydanı ve Tarihi Efendiler Kahvesi, Kırtık Sosyal Hizmet Binası ve Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisi'ni Manisalılar'ın hizmetine sundu.

Yeni Açılışlar ve Temel Atma Bir Arada

MHP Lideri Devlet Bahçeli'ye Ekim ayı içerisinde tekrar ev sahipliği yapan Manisa Belediyesi, yeni hizmetlerin açılışlarını gerçekleştirdiği gibi, yeni projelerin de temellerini atarak çifte mutluluk yaşadı. Alparslan Türkeş Köprülü Kavşağı, Atatürk Gençlik Merkezi, Uncubozköy Cemal Ergün Meydanı, Dilşikar Cami ve Hamamı çevre düzenlemesi, Gördesli Makbule Hanım Parkı, Barbaros Mahallesi Parkı, Arap Alan Camii çevre düzenlemesi, Turgut Özal Mahallesi Parkı, Kırmızı Ev Restorasyonu ve Alaca Hamam Parkı düzenlemesi, Ulupark Gösteri Havuzu, Yeni Aile Kabristanlığı, DDY 3 adet üstgeçit, Seyyid İbrahim Hoca Mescidi çevre düzenlemesi, Barbaros ve Uncubozköy Çocuk Kulüpleri, Çocuk Trafik Eğitim Alanı, Haydar Deresi çevre düzenlemesi gibi onlarca hizmeti Manisalılar'ın hizmetine sundu. Kent Park, Akmescit Deresi peyzajı, Bozköy Deresi ıslahı ve çevre düzenlemesi, Yeni Otogar peyzaj düzenlemesi, Kurtuluş Savaşı Kahramanları Anıtı, Fatih Parkı yenilemesi ile Kumludere güzergâhı peyzaj düzenlemelerinin temelleri atan Manisa Belediyesi, bugün itibariyle söz konusu hizmetlerin açılış hazırlıklarına başladı.

Manisa Belediyesi Artık İlçe, Belde ve Köylerde

Büyükşehir yasasının onaylanmasına müteakip öngörülen yetkiler kapsamında hizmet ağını genişleten Manisa Belediyesi, ilçe, belde ve köylere hizmet götürmeye başladı. Merkeze en yakın belde Selimşahlar'dan merkeze en uzak ilçeler arasında yer alan Demirci'ye kadar ilin dört bir yanından gelen talepleri değerlendiren Manisa Belediyesi, asfalt, taş kaplama, çöp konteyneri, oyun gurupları, durak, alt yapı desteği, cami aydınlatmaları gibi toplam 35 Milyon TL bedelle yüzlerce hizmeti gerçekleştirerek Manisa Belediyesi'nin varlığını tüm Manisa'da hissettirdi.

Projelerle Geçen Dolu Dolu 2013

2009 yılında mali idaresini ele alan ve kendi kendine yeten bütçesiyle dev yatırımların startını veren Manisa Belediyesi, 2010-2011 ve 2012 yılları içerisinde belediyeciliğin asfalt ve kaldırım yenilemesinden ibaret olmadığını kanıtlayan onlarca projeye de imza attı. Haydi Kadınlar Manisa'ya, Haydi Muhtarlar Manisa'ya, Haydi Çocuklar Havuza, Kent Konseyi işbirliği ile Hemşeri Dernekleri Festivali, Çocuk Festivali ve son olarak Manisa Gençliği Atası'nın yolunda gibi sosyal projeleri hayata geçirdi. Ayrıca Ramazan ayı, milli bayramlar ve Mesir Festivali gibi önemli günlerde ünlü sanatçıların konserlerine, özel tiyatrolara ev sahipliği yapan Manisa Belediyesi, gerçekleştirdiği kortej yürüyüşleriyle kentin sosyal hayatına renk kattı.

Toplu Açılışlarda Geri Sayım

2013 yılının Manisa Belediye tarihinin dev yatırımları hayata geçirdiği bir yıl olarak geçtiğini belirten Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, göreve geldikleri 2009 yılında 96 Milyon TL' borçla devraldıkları Manisa Belediyesi'ni borçlarından arınmış ve her yıl üst üste bütçe rekorları kırar duruma getirdiklerini belirterek, 2014 Yerel seçimlerine 3 ay gibi bir süre kalmasına rağmen çalışmalarına son hızla devam ettiklerini söyledi. 2014'ün ilk toplu açılışlarına hazırlandıklarını ifade eden Başkan Ergün, "Manisa Belediyesi'nin nereden alıp nerelere getirdiğimiz Manisa'da yaşayan halkımız tarafından bilinmektedir. Geriye dönüp baktığımızda 57 mahallenin tümüne hizmet gitmiş olduğunu, 7'den 70'e her yaştan Manisa'yı mutlu eden hizmetlerin altında imzamızı görebiliyorsunuz. 2012'de Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli'nin teşrifleriyle biri Mart ayında diğeri Ekim ayında olmak üzere iki kez toplu açılışlar gerçekleştirdik. Bugün itibariyle 20 Milyon TL bedeli ile belediye tarihinin en büyük bütçeli yatırımı olan Manisa'nın Yeni Oto Terminal Binası'nı hizmete açmanın arefesine geldik.

Kent Park, Kumludere Caddesi, Akmescit Deresi peyzajı, biri Spor Lisesi önünde diğeri KESS'de olmak üzere 2 futbol sahasında ve Emekliler Otoparkı'nda çalışmalar hızla devam ediyor. Bunun yanı sıra Karargah ve Er Pavyonları'nı tamamlayarak, tahsis için geri sayıma başladık. Belediye Meclisi'nce red edilen Oda ve Dernekler Projesi'ni kendi imkanlarımızla yapma kararımızın ardından projenin ihalesini gerçekleştirdik. Yetkili firma çalışmalarını sürdürerek, TEDAŞ yanındaki boş alana yapılacak olan projenin startını verme sürecine girdi. Ayrıca söz verdiğimiz Kapalı Spor Salonu ve Yüzme Havuzu'nda ihale aşamasına geldik. Elbette tüm bu hizmetler yapılırken yasal prosedürler dolayısıyla pek çok projemizde gecikme yaşadık. Fakat bu geçen süreyi telafi edebilmek adına çalışmalara hız verdik" dedi.

Büyükşehiri Büyük Adımlarla Karşılıyoruz

Yeni yıl bütçesinin 244 Milyon 939 bin TL olarak Aralık ayı Meclis Toplantısı'nda oy çokluğuyla kabul edildiğini hatırlatan Belediye Başkanı Cengiz Ergün, "Bugüne kadar çıtayı yukarı taşıdık. Henüz büyükşehir bütçesine sahip olmamıza rağmen, Manisa Belediyesi'nin varlığını tüm Manisa'da hissettirdik. İnşallah, ümit ediyorum ki 2013 bütçe hedeflerini de yakalayacağız. Manisalı'nın takdirleriyle geldiğimiz Belediye Başkanlığı görevinde, yine onların verdiği güçle dimdik ayakta olduk. Şimdiyse yaşadığımız mutluluklar, sevinçler, acılar ve üzüntüler ile bir yılı daha geride bırakıyor; yeni ümitlerin taptaze ve canlı olduğu yeni bir yıla merhaba diyoruz. Şeffaf, hesap verebilir ve adaletli bir hizmet anlayışını terk etmeden, 2013 yılında olduğu gibi, 2014 yılında da tüm gayretimizle çalışıyor olacağız. Çünkü biz büyükşehri büyük adımlarla karşılıyoruz" diye konuştu.

Kazanan Manisa Olacak

Son olarak Mart ayı içerisinde tüm Türkiye'de olduğu gibi Manisa'da da 2014 Yerel Seçim heyecanının yaşanacağını belirten Başkan Ergün, "Bu vesileyle 2009 Yerel Seçimleri'nde olduğu gibi bu seçimin de dostluk ve hoşgörü içerisinde, centilmence geçmesini diliyorum. Belediye Başkanı olmamızın yanı sıra 2014 Yerel Seçimleri'ne Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak seçim yarışında olacağız. Kimin hakkında hayırlısı ne ise onun gerçekleşmesi tek dileğimdir. Manisa halkının takdirleriyle geçecek olan seçim yarışında kazananın Manisa olmasını diliyorum. Bu vesileyle bütün bu güzel duygular ile yaşanılacak her yeni anın yaşanmadan önce yeni beklentileri, yeni umutları, iyimserliği beraberinde getirdiği; 2014 yılında ilimizde ve ülkemizde sevgi, hoşgörü, kardeşlik ve yardımseverlik duygularının arttığı huzur ve güvenin tesis edildiği, içinde yaşanılan zamanın en inçe ayrıntılarıyla faydalı bir şekilde yaşanıldığı günler temenni ederek; hepimize hayallerin ve umutların gerçeğe dönüştüğü, mutluluk ve başarı dolu bir yıl diliyorum" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Milliyetçi Hareket Partisi Devlet Bahçeli Cengiz Ergün Güncel Haberler

title