Haberler

Başkan Erdoğan "Yol" İddialarına Açıklık Getirdi

Bartın'ın Hasankadı ilçe Belediye Başkanı Zeki Erdoğan, basında yer alan '40 yıldır ulaşımlarını binek hayvanları ile sağlıyorlar' haberinin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını ifade eden Hasankadı Belediye Başkanı Zeki Erdoğan, "40 yıldır köyüne ulaşımı zor sağlayan vatandaşlar diye, bugün bende yapılan haberi basında okudum. Bu haber art niyetle yapılmıştır. Basında çıkan vatandaşın yol sıkıntısı aslında buraya 2 köyden bağlantılı yol var. Karşıyaka köyünden bağlantılı yol var. Bir de Akbaş köyünün bir mahallesinde bağlantı yolu var. Bunlar 40 yıldır bu yolu kullanıyorlar. Onlar kestirme yol istiyorlar. Belediyeye defalarca müracaatta bulundular. Bizde yaptığımız araştırma neticesinde buralarda Karadeniz bölgesinin coğrafi konumu olduğundan yüzde 45'e varan bir eğim olduğu tespit ettik. Yol yapımlarında en fazla yüzde 10 veya 11 meyilli yol yapabilirsiniz. O yolun yapılması imkansız gibi bir şeydir. Yapmaya kalksak bile yüzde 45 ve arazilerde geçiş zor olacaktır. Vatandaşların arazisinden, orman arazisinden geçireceğiz. Ulaşım sağlayacakları 2 türlü yol var. Bu yol meselesini 30 Mart seçimlerinde de gündeme geçirmişlerdi. Amaçları partimizi ve belediyemizi karalamaktır. Yapılan açıklamalar gerçek dışıdır. Biz kendilerine gerekli açıklamayı yaptık. Benim vermiş olduğum bilgilerle vatandaşın vermiş olduğu bilgiler tamamen zıttır. Basında çıkan habere göre belediye vatandaşına sahiplenmiyor, yolunu yapmıyor gibi bir algı oluşmuş. Kesinlikle bu doğru değildir. Belediye yol yapmadığı mahalle ve sokak bırakmadı. Beton, parke taşı döşemediği yer bırakmadı. Haberde çıktığı gibi çocuğum okula gidiyor, eşyaları eşekle taşıyorlar, ne hikmetse yoldan geçen bir eşeği bulmuşlar, yüklemişler yolumuz diye haber yaptırmışlar. Vatandaşlar birde orada oturmuyorlar, Hasankadı beldesi demirciler mehlesinde oturuyorlar. Oraya gelemiyoruz, gidemiyorum diye demeç vermişler. Böyle bir haberin aslı astarı yoktur" dedi. - BARTIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Zeki Erdoğan Karşıyaka Hasankadı Bartın Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title