Haberler

Başkan Erdoğan, Vişne Fiyatlarına Tepki Gösterdi

Kütahya’nın Pazarlar Belediye Başkanı Cavit Erdoğan, düzenlediği basın toplantısı ile düşük vişne fiyatlarına tepki gösterdi.

Kütahya'nın Pazarlar Belediye Başkanı Cavit Erdoğan, düzenlediği basın toplantısı ile düşük vişne fiyatlarına tepki gösterdi.

Kilosu 2015 yılında 1 lira 70 kuruş ile 2 liraya alınan vişnenin fiyatının bu yıl 1 liraya düşmesi sebebiyle vişne üreticilerinin mağdur olduklarını belirten Erdoğan, "Vişne fiyatı beklentinin çok altında ve üreticiyi zor durumda bıraktı. Bu yüzden bizler vişne fiyatlarının yükselmesi gerekmektedir" dedi.

Vişnesi ile Türkiye'ye ve Dünya'ya ün yapmış olan Pazarlar İlçesinin vişne üreticilerinin son yılların en kötü hasadını yaşadığını belirten Başkan Erdoğan, "Vişne üreticisi, uzun yıllardır beklediği fiyatta ürününü satamadı. Şu anda hasadına başlanması gereken vişnenin kilosu, geçen yıl 2 liraydı. Bu yıl fiyat beklentisinin çok altında kalındı. Meyve suyu fabrikalarının vişneyi 1 liradan alması ben de dahil herkesi çok üzdü. İşçilik, gübreleme, budama, nakliye, ilaçlama gibi maliyetler hesaplandığında meyve üreticisi maliyetlerini karşılayamaz" diye konuştu. (MB-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cavit Erdoğan Kütahya Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title