Haberler

Başkan Edis, Konser Programlarını İptal Etti

Vezirköprü Belediyesi, ‘Vezirköprü Kültür Sanat Doğa ve Turizm Festivali’ çerçevesinde her yıl yapılan konser ve eğlence proğramlarını, İsrail'in Gazze’ye yaptığı insanlık dışı saldırılar dolayısıyla iptal etti.

Vezirköprü Belediyesi, ' Vezirköprü Kültür Sanat Doğa ve Turizm Festivali' çerçevesinde her yıl yapılan konser ve eğlence proğramlarını, İsrail'in Gazze'ye yaptığı insanlık dışı saldırılar dolayısıyla iptal etti.

Vezirköprü Belediyesi tarafından her yıl 30-31 Temmuz ve 1 Ağustos tarihleri arasında geleneksel olarak yapılan Vezirköprü Kültür Sanat Doğa ve Turizm Festivali' İsrail'in Gazze'ye yönelik başlattığı saldırılar nedeniyle konser ve eğlence programlarını iptal ettiklerini duyurdu. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, "Gazze'de yaşanan insanlık dışı katliam nedeniyle, Filistinli Müslüman kardeşlerimizin acılarına ortak olmak, yanında olduğumuzu belirtmek ve İsrail zulmünü protesto etmek için bu yıl 30-31 Temmuz 1 Ağustos tarihleri arasında 11'ncisi düzenlenecek olan 'Vezirköprü Kültür Sanat Doğa ve Turizm Festivali' kapsamında yapılacak olan konser ve eğlence programlarını iptal ettik. Festivalimiz de sadece 31 Temmuz da Kunduz'da Kırkpınar Başpehlivanlarının katılımı ile yapılacak olan 'Kunduz geleneksel yağlı güreşleri' ve 1 Ağustos'taki 'Kunduz etkinlikleri' gerçekleştirilerek son bulacak" dedi.

İsrail'in Gazze'ye yönelik sürdürdüğü katliamı şiddetle kınadıklarını ifade eden Başkan Edis, "İsrail'in Gazze'ye yönelik sürdürdüğü katliam bizleri ve tüm dünya Müslümanlarını derinden üzmüştür. İsrail'in hukuk tanımadan, dünyayı umursamadan, en ufak bir endişe duymadan yürüttüğü bu soykırımı şiddetle kınıyoruz. Katliamda hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralanan kardeşlerimize acil şifalar diliyorum. Umuyoruz ki, bu katliam bir an önce biter, barış gelir, masum insanlar artık hayatlarını kaybetmezler" diye konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İbrahim Sadık Edis Vezirköprü İsrail Gazze Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title