Haberler

Başkan Edebali'den 'MARKA Şehir Yıldırım' Şifreleri

Güncelleme:

Bursa Akademik Odalar Birliği Oditoryum Salonu'nda düzenlenen panele Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Bursa Bussines Academy Direktörü Bülent Mertyürek, London Sofra Lokantaları kurucusu Hüseyin Özer, Çilek Mobilya Yönetim Kurulu Üyesi Muharrem Çilek, İNOKSAN Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi Varlık, STK temsilcileri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, şehirlerin markalaşma sürecinin sahip olduğu değerlerle mümkün olacağını söyleyerek, "Şehrimizin özellikle uluslararası alanda tanınırlığı açısından başta doğal, tarihi ve kültürel olmak üzere tüm değerlerinin önemini tüm dünyaya göstermemiz gerekir. Yıldırım özelinde konuya bakış açımız ise kadim bir medeniyete sahip ilçemizin geçmişinden güç alarak yeniden inşa edilmesi ile hak ettiği değeri yeniden yakalamasıdır" diye konuştu.

YILDIRIM ALTIN DÖNEMİNİ YAŞAYACAK

Dünya şehircilik şifrelerinin ilk olarak Yıldırım'da atıldığını aktaran Başkan İsmail Hakkı Edebali, "Osmanlı kırsal yaşamının ilk yansımalarından olan Cumalıkızık, Osmanlı askeri mimarisinin ilk örneklerinden Balabanbey kalesi, sosyal devlet anlayışının temelini teşkil eden Yıldırım ve Yeşil Külliyeleri Yıldırım'da bulunuyor. Amerika kıtası keşfedilmemişken, Avrupa ortaçağ feodal hayatı yaşarken 700 yıllık geçmişe sahip Cumalkızık'ta şimdi bile kullanılan kanalizasyon sistemlerini görebiliyoruz. Yıldırım'ın marka değerini ortaya çıkarabilmek adına değerlerimizin farkına vararak sahip çıkarmak adına hiçbir fedakarlıktan kaçınmıyoruz" şeklinde konuştu. Yıldırım'a çağ atlatacak vizyonunu değiştirecek projeleri gerçekleştirmek için gün saydıklarını da vurgulayan Başkan Edebali, "Şehrimize altın dönemini yaşatacağımız bu dönemde Yeniden Varoluş Projelerimizi hayata geçirerek hem ilçemizin çehresini değiştirecek hem de şehrimizde yaşayan vatandaşlarımızın makus talihlerini yenmelerini sağlayacağız" şeklinde görüşlerini belirtti.

MARKALAŞMA SÜRECİ DEVAM EDECEK

Yıldırım'ın marka değerini, Bursa'nın ve Türkiye'nin parlayan yeni yıldızı haline getirecek geniş kapsamlı kentsel dönüşüm projesi ile gerçekleşeceğini vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "İlçenin tamamına yakınını kapsayacak kentsel dönüşüm projesi ile Yıldırım'ın kanayan yarası olan plansız ve çarpık yapılaşma yerini güvenli, modern ve konforlu konutlara bırakacak. Fiziki yapıların yanı sıra ilçeye kazandırılan mahalle konakları, gençlik merkezleri, kapalı pazar alanları ve parkların yanı sıra sosyal donatı alanları ile de dönüşümün sosyal boyutunu da gerçekleştiriyoruz. Ayrıca vizyon projelerimiz olan Spor Kompleksi, Sular Vadisi ve Doğa Parkı, Molla Yegan Kültür Merkezi ile Bursa'nın da çekim merkezi haline gelerek markalaşma sürecini devam ettireceğiz" ifadelerini kullandı.


Kaynak: Bültenler / Güncel

İsmail Hakkı Edebali Çilek Mobilya Hüseyin Özer Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title