Haberler

Başkan Edebali'den Can Dostlara Duyarlılık Çağrısı

Güncelleme:

Her canlı gibi hayvanların da hakları bulunduğunu söyleyen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, hayvanların yaşam hakkına saygı gösterilmesi gerektiğini vurguladı.


Yıldırım Belediyesi tarafından Hayvanları Koruma Haftası kapsamında Yıldırım Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Tedavi Merkezi'nde düzenlenen organizasyona Orman ve Su İşleri 2. Bölge Müdürü Yahya Güngör, il ve ilçe belediye müdürleri, Türkiye Hayvanları Koruma Derneği Bursa Şubesi Başkanı Zehra Çelikok, çok sayıda veteriner hekim ve öğrenci katıldı. Sahipsiz hayvanların bakım ve rehabilitasyonunun 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ile belediyelerin görevleri arasında olduğunu söyleyen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Hayvanların da her canlı gibi yaşama hakkı var. Bizler de belediye olarak sahipsiz hayvanların sağlıklı bir şekilde hayatlarını sürdürmelerini sağlamak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi. Herkesin hayvan hakları ile ilgili yapılan çalışmalara katılması gerektiğini söyleyen Başkan İsmail Hakkı Edebali, hayvanların da insanlar gibi yaşama hakkı olduğunu vurguladı.

MUTLU TOPLUMUN YOLU HAYVAN SEVGİSİNDEN GEÇİYOR

Mutlu toplumun yolunun hayvan sevgisinden geçtiği vurgusunu yapan Başkan Edebali, "Toplum olarak güçlü olmak, hep birlikte mutlu bir yaşam sürdürmek istiyorsak; bunun en önemli esaslarından biri de hayvan sevgisidir. Bizler de yaptığımız çalışmalarla bir yandan sahipsiz hayvanlarımızın rahat yaşamalarını sağlarken diğer yandan da hayvanlar konusunda farkındalık oluşturuyoruz" diye konuştu. Yıldırım Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Tedavi Merkezi'nin hayvan haklarına duyarlı bir şekilde çalışmalarını sürdürdüğünü de ifade eden Başkan Edebali, "Sahipsiz hayvanların toplanması, kısırlaştırılması, aşılarının ve bakımlarının tekrar yapılması gibi hizmetler veriyoruz. Hizmetlerimizi ilerleyen dönemde geliştirerek sürdürmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Başkan Edebali'nin sahipsiz hayvanlar için güzel çalışmalara imza attığını söyleyen Türkiye Hayvanları Koruma Derneği Bursa Şubesi Başkanı Zehra Çelikok ise, Başkan Edebali'ye duyarlılığından dolayı teşekkür etti.

Programın sonunda öğrencilerle bir araya gelen Başkan Edebali, öğrencilere su kabı hediye ederek, hayvan haklarına saygılı olmaları istedi. Daha sonra Yıldırım Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Tedavi Merkezi'ni gezen Başkan Edebali, merkezde bulunan hayvanların durumları hakkında bilgi aldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İsmail Hakkı Edebali Yahya Güngör Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title