Haberler

Başkan Dündar, Osmangazi Ziraat Odası İftarına Katıldı

Ramazan ayında vatandaşlarla buluşmalarını sürdüren, iftar ve sahur sofralarına konuk olan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bursa Osmangazi Ziraat Odası Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar programına katıldı.

Ramazan ayında vatandaşlarla buluşmalarını sürdüren, iftar ve sahur sofralarına konuk olan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bursa Osmangazi Ziraat Odası Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar programına katıldı.

Merinos Tren İstasyonu Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen iftar yemeğine Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın yanı sıra, Osmangazi Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Ekim, Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Ceylan, Osmangazi İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mürvet Öztürk ve ziraat odasına kayıtlı çiftçilerin de yer aldığı çok sayıda davetli katıldı.

İftarın ardından bir konuşma yapan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Bursa'nın ekonomik yapısına baktığımız da Osmangazi'nin ziraat ile ilgilenen köylerimizin ve ovadaki mahallelerimizin kent ekonomisine önemli katkı sağladığını görüyoruz. Belediye olarak biz doğrudan ziraat ile ilgili değiliz ancak geçtiğimiz dönem Bursa'nın en önemli tarım ürünlerinden biri olan siyah incirin tanıtımı adına önemli çalışmalar yaptık. Yurt dışında fuarlara katılarak Bursa siyah incirini anlattık. Bu alanda üreticilerimize katkı sağladık ve sağlamaya devem edeceğiz. 'Üretici Pazarı' adlı yeni bir projemiz var. İnşallah bayram sonrasında Armutköy'de bu projemizin inşaat çalışmalarına başlayacağız. Bu projemiz tamamlandığında 16 köyümüzün kendine ait dükkanının olacağı ve köyde yetişen ürünlerini pazarlayabileceği bir merkez ortaya çıkacak. Halden satın alınan ürünler değil, tamamı çiftçilerimiz tarafından tarlalarda yetiştirilen ürünler yer alacak" dedi.

Ova köylerinde yetiştirilen ürünlerin korunması amacıyla bir de soğuk hava deposu inşa edeceklerini belirten Başkan Dündar, "Benin milletvekilliğim döneminde Çağlayanköy'e soğuk hava deposu yapılması konusunda çalışmalarımız oldu. O dönem incir 600 liraydı. Daha sonra soğuk hava deposunun tamamlanmasıyla birlikte incirin fiyatı 2 bin 600 liraya çıktı. Soğuk hava depolarının üretici adına ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Yapacağımız soğuk hava deposu ile biz de üreticimize katkı sağlamak istiyoruz" diye konuştu.

Osmangazi Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Ekim de hem iftar yemeğine katıldığı hem de kendilerine verdiği desteklerden dolayı Başkan Dündar'a teşekkür ederek plaket takdim etti. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Dündar Osmangazi Merinos Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title