Haberler

Başkan Dündar'dan Kuveyt Evkaf Bakanı Yardımcısına Ziyaret

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, tatilini Bursa’da geçiren Kuveyt Evkaf Bakanı Vekili Dr. Adil El Fellah’a “hoş geldin” ziyaretinde bulundu.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, tatilini Bursa'da geçiren Kuveyt Evkaf Bakanı Vekili Dr. Adil El Fellah'a "hoş geldin" ziyaretinde bulundu.

El Fellah tarafından evinin girişinde karşılanan Başkan Dündar, misafir bakan yardımcısına Osmangazi Belediyesi'nin yürüttüğü çalışmalar ve Osmangazi ilçesinin tarihçesi hakkında bilgi verdi. Osmangazi'nin Türkiye'nin 4'üncü büyük ilçesi olduğunu, çok büyük projelere imza attıklarını ifade eden Dündar, "Bursa, geçmişi M.Ö. 2700'lü yıllara dayanan çok eski bir şehir. Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanından göç alan ve çok hızlı büyüyen, hareketli ve bir o kadar da bereketli bir şehir. Osmangazi de bu şehrin kalbi" dedi.

Bursa'nın büyük bir değişim ve gelişim gösterdiğini, önümüzdeki 5 yılda insanların Bursa'yı tanımakta zorlanacaklarını ifade eden Başkan Dündar, şu anda şehrin yeniden imarının önünü açacak kentsel dönüşüm projeleri üzerine yoğunlaştıklarını söyledi. Bunlardan en büyük ve en önemlilerinden birisi olan Soğanlı projesinin startını vermeye hazırlandıklarını ifade eden Dündar, "Hedefimiz, tarihi ve doğal zenginliklerini koruyarak bu şehri yeniden inşa etmek. Bunu da Allah'ın izniyle en güzel şekilde başaracağız. Osmangazi Belediyesi olarak, bunun için çok ciddi bir alt yapı çalışmasının ardından kentsel dönüşüm projelerimizi hazırladık. Soğanlı kentsel dönüşüm projesi bunlardan bir tanesi ve en önemlisi. Bursa'nın dönüşümünde mihenk taşı olacak. Gerek mimarisi, gerek sosyal donatı alanları ile örnek bir proje" dedi.

Kuveyt Evkaf Bakan Yardımcısı El Fellah, Başkan Dündar'ın yapmış olduğu ziyaretten son derece mutlu olduğunu söyledi. Bursa'nın, dünyanın en güzel ve yaşanabilir şehirlerinden biri olduğunu ve tatilini geçirmek için sık sık Bursa'ya geldiğini söyleyen El Fellah, "İnanın, sizler dünyada herkesin imrendiği bir medeniyet inşa ettiniz. İstanbul'la kıyaslandığında Bursa, gerçekten yaşanacak bir şehir. Doğal ve kültürel mirasın yanında, manevi zenginlikleri de çok fazla olan bir şehir. Bursa'da bulunmaktan ve burada bizlere gösterilen sıcak ve yakın alakadan son derece memnunum" dedi.

Bakan Yardımcısı Dr. Adil El Fellah, Bursa'da ev sahibi olup burada yaşayan Kuveytli sayısının son yıllarda arttığını, Osmangazi'nin kendileri için ayrı bir anlam ifade ettiğini söyledi. El Fellah, "Yürütmekte olduğunuz çok ciddi ve yüksek bütçeli projeler için de sizleri tebrik ediyorum. Bizler de, eğer yapabileceğimiz bir şey olursa her türlü desteği vermeye hazırız" diye konuştu. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Osmangazi Belediyesi Mustafa Dündar Kuveyt Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title