Haberler

Başkan Dümene Geçti, Anneler Boğaz Turu Yaptı

Büyükçekmece Belediyesi, Dünya Anneler Günü etkinlikleri kapsamında farklı bir organizasyona imza atarak ilçedeki anneleri boğaz turunda buluşturdu.

Büyükçekmece Belediyesi, Dünya Anneler Günü etkinlikleri kapsamında farklı bir organizasyona imza atarak ilçedeki anneleri boğaz turunda buluşturdu. Vapurun dümenine Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün geçti, anneler ise İstanbul Boğazı'nın tadını çıkardı.

Büyükçekmece Belediyesi, Dünya Anneler Günü'nü ve Hıdrellez'i bir arada kutladı. Sabah saatlerinde Eminönü İskelesi'nde bir araya gelen Büyükçekmeceli anneler, İstanbul'un en büyük iki vapurundan biri olan Fahri Sabit Korutürk vapurunda buluştu. Yaklaşık 2 bin 300 kişinin katıldığı etkinliğe Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ver eşi Hatice Akgün de dahil oldu. Vapurun dümenine Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün geçerken, anneler de boğaz manzarasının tadını çıkardı.

"BİZİM İÇİN ÖNEMLİ BİR GÜN"

Etkinliğe ilişkin değerlendirmelerde bulunan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "Anneler Günü bizim için önemli bir gün. Büyükçekmece Belediyesi, sosyal ve kültürel faaliyetlerde bugüne kadar öncülük yapmaya devam ediyor. Dün Hıdrellez şenliklerimiz vardı, bugün de Hıdrellez şenlikleriyle beraber Anneler Gününü de birleştirerek, dünyanın en muhteşem mekanı olan İstanbul Boğazı'nda Büyükşehir Belediyemizin şehir hatlarına ait vapuruyla 2 bin 500'e yakın anne ile boğazın sularında güzel bir Anneler Günü kutlaması yapıyoruz. Bu vesile ile burada bulunan annelerin şahsında bütün annelerimizin ellerinden öpüyoruz. Anneler candır, anneler olmasa hayat olmaz. Annelerin değerini anlatmak mümkün değildir ancak biz Türk'üz bizim kültürümüzde anneler günü bir gün değildir" ifadelerini kullandı.

"BİR GÜN DEĞİL HER GÜN ANALIM"

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ün eşi Hatice Akgün ise, "Ben de bir anneyim ve bütün annelerin Anneler Günü'nü kutluyorum. Annelerimizi bir gün değil he gün analım. Cennet annelerin ayakları altındadır. Biz de bugün annelerimizi mutlu ediyoruz onlarla beraber ben de çok mutluyum" dedi.

Boğaz turuna katılan kadınlar da etkinlikten memnun ayrıldı. Pınar Çilingir,"Belediye başkanımıza teşekkür ediyoruz çünkü her bölge bunu düşünmüyor. Bu çok özel, yılda bir kere olan bir şey ve detaylı düşünülmesi hepimizi çok duygulandırdı. Zaten hepimiz çok eğlendik" diye konuştu.

Ayten Uysal ise, "Bütün anneler düşünülmüş güzel bir şey. Sosyalleşme açısından da çok güzel bir organizasyon, oyunlar oynanıyor, herkes eğleniyor" dedi.

Vapurla Anadolu Kavağı'na gelen anneleri burada bando eşliğinde bir grup karşıladı. Burada balık ekmek yiyen anneler dana sonra hareket ettikleri Eminönü İskelesine gelerek yolculuklarını tamamladı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Büyükçekmece Anneler Günü Hasan Akgün İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title