Haberler

Başkan Doğan, "Öğretmen Okursa Herkes Okur"

İzmit Belediyesi ile Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleştirilen ve kitap okuma kültürünü geliştirmeyi amaçlayan “Öğretmen Okursa Herkes Okur” projesinden bin 300 öğretmenin yararlandığı öğrenildi.

İzmit Belediyesi ile Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleştirilen ve kitap okuma kültürünü geliştirmeyi amaçlayan "Öğretmen Okursa Herkes Okur" projesinden bin 300 öğretmenin yararlandığı öğrenildi.

Yaklaşık 4 yıl önce başlatılan projenin halen devam ettiğini söyleyen İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, "Okumak kadar güzel bir şey yok. Gelişmiş ülkelerde okuma oranı oldukça yüksek. Bizdeki okuma oranını artırmak istiyoruz. Bunun içinde projeler üretiyoruz. Öğretmen Okursa Herkes Okur Projesi de bunlardan biri. Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile ortaklaşa yürüttüğümüz proje sayesinde öğrenciler de öğretmenlerinden görerek kitap okumaya başlıyor" dedi.

Tarihi Saatçi Ali Efendi Konağı'nda gerçekleşen etkinliğin devam edeceğini de söyleyen Başkan Doğan, "Özellikle toplumda saygın kişilerin daha fazla kitapla ilgilenmelerini arzu ediyoruz. Bu konuda öğretmenlerimizin model olduğunu çocukları etkilediğini biliyoruz. Çocuklarımıza kitap sevgisini ve kütüphane kültürünü aşılamak için bizlere, öğretmenlerimize önemli görev düşmektedir. Çocuklarımızı internet hastalığından kurtarıp kitap okuma alışkanlığını kazandırabilirsek geleceğimiz o kadar parlak olacaktır. Unutmayalım ki öğretmen okursa herkes okur, sen okursan, ben okurum, öğrenciler okur, herkes okur. Bunun için İzmit'e büyük bir kütüphane kazandırmak istiyoruz" diye konuştu. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü İzmit Belediyesi Nevzat Doğan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title