Haberler

Başkan Doğan, "Depreme Her An Hazırlıklı Olmalıyız"

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan 17 Ağustos 1999 depremin 16. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan 17 Ağustos 1999 depremin 16. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan 17 Ağustos 1999 depreminin 16. yıldönümünde bir mesaj yayınlayarak, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileğinde bulundu.

Yapılan yazılı açıklamada Doğan, "Hepimizi derin acılara boğan ve binlerce vatandaşımızı toprağa verdiğimiz 17 Ağustos 1999 depreminin üzerinden 16 yıl geçti. Böylesi felaketlerin bir daha yaşanmaması hepimizin ortak temennisidir. Ülkemizin deprem kuşağı üzerinde olması, depremle yaşamayı öğrenmemizi ve olası depremlere her an hazırlıklı olmamızı gerektirmektedir. Binlerce insanımızı kaybetmenin acısı, ülkemizin deprem kuşağında olduğunu bir kez daha hatırlattı, ancak beraberinde depreme karşı alınacak önlemler, deprem sonrasında yapılacaklar konusunda da ne kadar geride olduğumuzu gün yüzüne çıkardı. Depremleri en az can ve mal kaybıyla atlatabilmek için, bu alandaki eksikliklerin tespit edilmesi, gerekli örgütlenmelerin yapılması ve etkili denetim mekanizmalarının hayata geçirilmesi çok önemlidir. Depreme karşı yeterince bilgi sahibi olmayan halkımızı bilinçlendirmek amacıyla "Doğal Afet Bilinçlendirme Eğitimleri" düzenliyoruz. Şimdiye kadar 60 bine yakın öğrencimize konunun uzmanlarınca deprem bilinçlendirme eğitimleri verilmiştir. En büyük hedefimiz tekrar o acıları yaşamamaktır. Bizler, gerek eğitimler gerekse teknik denetimler ile depreme yönelik bir takım önlemler alıyoruz. Halkımızın da bu konuda duyarlı olması gerekmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle, depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum" dedi. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Nevzat Doğan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title