Haberler

Başkan Doğan Çalışmaları Yerinde Denetledi

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Akçakoca mahallesinde devam belediye çalışmalarını yerinde inceledi.

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Akçakoca mahallesinde devam belediye çalışmalarını yerinde inceledi.

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Akçakoca mahallesinde yapımı devam eden 4 bin 500 metrekarelik meydan düzenleme çalışmalarını denetledi. Başkan Doğan, "Ata yadigarı konakları, çeşmeleri, camileri, hamamları, restore edip yaşatmaya gayret ediyoruz. Özellikle Akçakoca Mahallemizde yıllardır bu konuda büyük mücadeleler veriyoruz. Dere (Akçakoca) Camii, Süleymanpaşa Hamamı, Sırrıpaşa Konağı, Yeşil Konak, Sarı Konak, Elbey Konağı gibi birçok yapıyı restore ettirdik. Bir taraftan bu eserlerimizi gün yüzüne çıkarırken diğer taraftan da bu eserleri halkımızın kullanımına açıyoruz" dedi.

Akçakoca'daki meydan düzenleme çalışmalarının olumsuz hava koşullarına rağmen büyük bir hızla devam ettiğini belirten Başkan Doğan, "İnşallah yaza kadar çalışmalarımız bitmiş olacak. Yeni meydanımızla birlikte mahallemiz farklı bir çehre kazanacak. Mahallemizde yaptığımız meydan düzenlemesi, çevre düzenlemesi ve binaların dış düzenlemeleriyle Atalarımızın ruhunu yaşatırken, aynı zamanda bölgeyi Akçakoca ruhuna yakışır bir konuma getiriyoruz. Mahallemizin tarihi dokusunu engelleyecek binaları yıkarak deniz manzarasının önünü açıyoruz. Meydana Akçakoca'nın heykelini de dikeceğiz. Akçakoca'nın ili Kocaeli de Akçakoca'nın hiçbir izi yok. Her şeyi burada, ruhu burada, kanı canı burada. Ama yıllarca bir siluetini bile burada gösteremedik. İnşallah bunu yapmak da bize nasip olacak. Yaptığımız düzenlemelerle mahallemizde sanatsal, kültürel faaliyetler de yapılmaya başlandı" şeklinde konuştu. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Nevzat Doğan Akçakoca Konak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title